8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«The Greatest Showman» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Γκρέισι 

Βιογραφική ταινία μιούζικαλ – Εμπνευσμένη από τη φιλοδοξία και τη φαντασία του Φινέα Τέιλορ Μπάρνουμ, η ταινία διηγείται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και τελικά δημιούργησε ένα μαγευτικό υπερθέαμα, που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Ορφανός, πάμφτωχος, αλλά φιλόδοξος και γεμάτος ιδέες, ο Φ.Τ. Μπάρνουμ, θα ρισκάρει τα πάντα για ένα εναλλακτικό σόου «ιδιαίτερων» ανθρώπων.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Μισέλ Γουΐλιαμς, Ζακ Έφρον, Ζεντάγια.

*Star, Τρίτη 22/12, στις 21:00

«Δελησταύρου και Υιός» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου των Σακελλάριου – Γαννακόπουλου. Μετά την επιστροφή του γιου του Γιώργου που σπούδαζε στη Σουηδία, ο Αντώνης Δελησταύρου, χήρος εδώ και χρόνια, αλλά κοτσονάτος ακόμα, του αναθέτει τη διεύθυνση του εργοστασίου, για να απαλλαγεί ο ίδιος και για να ξαναφτιάξει την προσωπική του ζωή. Κάθε φορά όμως που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, βρίσκει μπροστά του τον ίδιο πάντα αντίζηλο, τον γιο του. Η Ρένα, την οποία θεωρούσε δική του κατάκτηση, ήταν φιλενάδα του γιου του και με την Μπίλυ, στην οποία στράφηκε για να βρει παρηγοριά, ακριβώς το ίδιο. Τελικά αποφασίζει να φλερτάρει την κάποιας ηλικίας θεία τής Μπίλυ, την Αμαλία, η οποία ζει μόνη εδώ και είκοσι χρόνια. Τώρα όμως επιστρέφει ξαφνικά ο σύζυγός της κι έτσι ο Αντώνης Δελησταύρου μένει για μια ακόμη φορά στα κρύα του λουτρού.

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλυα Λιβυκού, Τζένη Καρέζη, Στέφανος Στρατηγός, Δημήτρης Νικολαϊδης, Ευάγγελος Πρωτοπαππάς, Μαρίκα Κρεββατά Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 22/12, στις 22:00

«Η Κόρη» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Στόουν 

Δράμα – Μετά από δύο δεκαετίες στην Αμερική, ο Κρίστιαν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στο γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Καθώς ο γάμος πλησιάζει, η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις ισορροπίες στις ζωές όλων των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.

Παίζουν: Τζόφρι Ρας, Γιούαν Λέσλι, Πωλ Σνάιντερ, Μιράντα Όττο, Οντέσα Γιανγκ, Σαμ Νιλ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 22/12, στις 22:00

«Υποψίες» (2007) σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Θρίλερ – Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Κέιλ κλείνεται στον εαυτό του και τσακώνεται με όλους, καταλήγοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρακολουθώντας τους γείτονες, είναι σίγουρος ότι ένας από αυτούς είναι serial killer.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπεφ, Ντέιβιντ Μαρς, Κάρι Αν Μος.

*Open, Τρίτη 22/12, στις 22:45

«Αφανείς Ηρωίδες» (2016) σκηνοθεσία Θίοντορ Μέλφι

Δράμα – Πριν από την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα υπόγεια της NASA στη Βιρτζίνια, μια τεράστια ομάδα μαύρων γυναικών είχε αυτόν ακριβώς τον τίτλο, «υπολογιστές», πασχίζοντας να επιβεβαιώσει τα σχέδια της ηγετικής ομάδας. Τρεις από αυτές έπαιξαν κορυφαίο (και σχετικά αφανή) ρόλο, όχι μόνο στο διαστημικό πρόγραμμα, αλλά και στα δικαιώματα των μαύρων. Η ιστορία των Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μέρι Τζάκσον, τριών Αφροαμερικανίδων επιστημόνων που, κόντρα σε όλες τις προκαταλήψεις της Αμερικής των αρχών του 60, προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά δουλεύοντας για το διαστημικό πρόγραμμα της NASA.

Παίζουν: Ταράτζι Π.Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Κέβιν Κόστνερ.

*Alpha, Τρίτη 22/12, στις 23:00

«Εγώ ο Κατάσκοπος » (2002) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κωμωδία δράσης – Ο ειδικός πράκτορας Αλεξ Σκοτ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Κέλι Ρόμπινσον, αναγκάζονται να συνεργαστούν σε μία επικίνδυνη αποστολή: να φέρουν πίσω το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Στελθ, που έχει κλαπεί από έναν εμπόρων όπλων, προτού φτάσει στα χέρια των διεθνών τρομοκρατών. Καθήκον του Κέλι είναι να εισχωρήσει στο καταφύγιο του εμπόρου, φανατικού λάτρη της πυγμαχίας, και να προσφέρει κάλυψη στον συνάδελφό του. Μόνο που ο Κέλι δεν έχει ιδέα από κανόνες κατασκοπείας.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Όουεν Γουίλσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάλκολμ Μακντάουελ, Γκάρι Κόουλ.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 22/12, στις 23:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» (1990) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν περιμένει στον θάλαμο αναμονής επιβατών του του Διεθνούς Αεροδρόμιου της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάρει την σύζυγό του, Χόλι, που καταφθάνει με την επόμενη πτήση. Στο ίδιο αεροπλάνο επιβαίνει και ο Ραμόν Εσπεράνζα, ένας νοτιοαμερικανός έμπορος ναρκωτικών, που έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί στις ΗΠΑ. Εξαιτίας του, μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει το αεροδρόμιο και απαιτεί από την κυβέρνηση να τους δώσει ένα Μπόινγκ 747 για να φυγαδεύσουν τον Εσπεράνζα αλλιώς δεν θα επιτρέψουν την προσγείωση των αεροπλάνων. Ο Μακλέιν, που καταφέρνει να διαφύγει της προσοχής των τρομοκρατών, αποφασίζει να ματαιώσει τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Γουΐλιαμ Άθερτον, Ρέτζιναλντ Βελ Τζόνσον, Φράνκο Νέρο, Τζον Έιμος.

*Star, Τρίτη 22/12, στις 23:15

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Σίρλεϊ Νάιτ, Άνταμ Φεράρα.

*Ant1, Τρίτη 22/12, στις 00:45