8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου.

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια φαντασίας – Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ με τη βοήθεια του Νιουτ συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους – ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα – συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του: να αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους, που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ έναν κόσμο μαγείας, που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο, Ζόι Κράβιτς.

*Star, Τετάρτη 30/12, στις 21:00

«Βίβα Ρένα» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Η Ρένα, ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια από την Κέρκυρα, ζει στην Αθήνα με τον μπουζουξή αδελφό της Στράτο, ενώ μια εξαδέλφη της, η Πεπίτα ντι Κόρφου με την οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, είναι μεγάλη βεντέτα του ελαφρού τραγουδιού και μένει στη Ρώμη με τον αρραβωνιαστικό της Αντόνιο. Ο εφοπλιστής Λάμπρος Φωκάς καλεί στη δεξίωσή του την Πεπίτα, με την οποία είχε γνωριστεί πριν από χρόνια στη Νάπολη –αλλά εκείνη αδυνατεί να προσέλθει…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Αλέκος Κουρής κ.α.

*Mega, Τετάρτη 30/12, στις 22:00

«Αβάσταχτη Γοητεία» (2003) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν

Κομεντί – Ο επιτυχημένος δικηγόρος διαζυγίων Μάιλς διασύρει τη Μέριλιν, σύζυγο ενός πελάτη του, η οποία τον παντρεύτηκε από οικονομικό συμφέρον. Για να τον εκδικηθεί, η Μέριλιν καταστρώνει ένα περίπλοκο σχέδιο αποπλάνησης, πέφτοντας όμως και η ίδια στην παγίδα που έστησε.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζέφρι Ρας.

*Ant1, Τετάρτη 30/12, στις 22:00

«Ένα Ταίρι για τα Χριστούγεννα» (2019) σκηνοθεσία Τζέικ Χέλγκρεν

Ρομαντική κομεντί – Η Κόρι Κόφιλ, τιμώντας τη μνήμη του πατέρα της, διοργανώνει κάθε χρόνο την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της μικρής τους πόλης. Αλλά το πολυάσχολο πρόγραμμά της στο κέντρο τεχνών και στην οικογενειακή επιχείρηση με αντίκες που διατηρεί με τη μητέρα της, δεν της αφήνουν χρόνο να σκεφτεί τις δικές της επιθυμίες. Στο μεταξύ, ο γοητευτικός Ράιντερ Ντόνελι – που μόλις επιλέχθηκε από τον Τύπο ως ο πιο περιζήτητος εργένης για τα Χριστούγεννα – θέλοντας να ξεφύγει από την πόλη και από κάθε ανεπιθύμητη προσοχή, επισκέπτεται τη μικρή χιονισμένη πόλη για ένα σαββατοκύριακο. Εκεί συναντά την Κόρι, αναζητώντας ένα παλιό χριστουγεννιάτικο ρολόι στο κατάστημα της οικογένειάς της. Ο Ράιντερ γοητεύεται από την Κόρι με την πρώτη ματιά και ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους. Αλλά πεπεισμένος ότι η σχέση από απόσταση δεν θα λειτουργήσει ποτέ, επιστρέφει σπίτι του. Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η Κόρι αποφασίζει να ακολουθήσει την καρδιά της και να τον επισκεφτεί.

Παίζουν: Άσλεϊ Νιούμπρο, Κάιλ Ντιν Μάσεϊ, Λίντσεϊ Γκόρτ, Τζον Ντελούκα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 30/12, στις 22:00

«Ο Τζογαδόρος» (2014) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Δραματική -Καθηγητής και τζογαδόρος, ο Τζιμ Μπένετ έχει μια δυσλειτουργική σχέση με τη μητέρα του, ενώ συνδέεται ερωτικά και με μια φοιτήτριά του. Όταν χάνει στον τζόγο ένα τεράστιο ποσό που δανείστηκε από έναν κακοποιό, προσπαθεί να ξεφύγει αλλά και να πάρει ένα ρίσκο που θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέσικα Λανγκ, Μπρι Λάρσον.

*Open, Τετάρτη 30/12, στις 22:15

«Μπαμπάς για γκολ» (2007) σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Κωμωδία – Ο Τζο Κίνγκμαν, ο απόλυτος άρχοντας των γηπέδων, ζει την απόλυτη φαντασίωση κάθε φιλόδοξου άντρα: είναι νέος, πλούσιος, διάσημος, μεγάλος γυναικοκατακτητής και αναπόφευκτα ορκισμένος εργένης! Η αναπάντεχη, όμως, εμφάνιση στη ζωή του της 7χρονης κόρης του, που αγνοούσε την ύπαρξή της, θα φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω. Τώρα, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην αθλητική καριέρα του, καλείται να συνδυάσει τα ασυνδύαστα: από τη μια, προπονήσεις, εκδηλώσεις, πάρτι και καυτά ραντεβού, από την άλλη παραμύθια, κούκλες και… μαθήματα μπαλέτου. Οι δυσκολίες αρκετές, όμως τελικά ο Τζο θα αντιληφθεί πως υπάρχει και κάτι περισσότερο από τα λεφτά και τη δόξα των χιλιάδων θαυμαστών. Μερικές φορές μια μικρή, γλυκιά θαυμάστρια είναι υπεραρκετή… Ο Ντουέιν Τζόνσον σε άλλον ένα ρόλο-έκπληξη, που γοητεύει, αλλά και συγκινεί, σε μια ταινία που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κίρα Σέντγουικ, Μάντισον Πέτις.

*Alpha, Τετάρτη 30/12, στις 23:00

«Office Christmas Party» (2015) σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον, Γουίλ Σπεκ

Κωμωδία – Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος ενώνει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής, απόλυτης καταστροφής…

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζένιφερ Άνιστον, Ολίβια Μαν, Τι Τζέι Μίλερ.

*Star, Τετάρτη 30/12, στις 23:45

«Ghostbusters II» (1989) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Κωμωδία – Οι Γκοστμπάστερς επιστρέφουν με σκοπό να σώσουν τον κόσμο γι’ άλλη μια φορά! Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους αποστολή, ο δρ Πίτερ Βένκμαν, ο διάσημος παραψυχολόγος και μάγος, έχει περιοριστεί στην παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής που ασχολείται με ψυχικά φαινόμενα. Οι πρώην Γκοστμπάστερς Ρέι Σταντζ και Γουίνστον Ζέντμορ βγάζουν το ψωμί τους διασκεδάζοντας τον κόσμο σε παιδικά πάρτι γενεθλίων. Και ο μάγος της τεχνολογίας ‘ΕγκονΣπένγκλερ συνεχίζει τις έρευνες για τις συνέπειες των ανθρώπινων συναισθηματικών μεταλλαγών στο ψυχομαγνητικό ενεργειακό πεδίο.Η σχέση της Ντάνα Μπάρετ με τον Βένκμαν έχει διαλυθεί. Η Ντάνα παντρεύτηκε έναν άλλο άνδρα, απέκτησε ένα παιδί μαζί του και τον άφησε. Τώρα, ζει μόνη της στη Νέα Υόρκη, όπου μεγαλώνει τον μόλις οκτώ μηνών γιο της ‘Οσκαρ και εργάζεται στο Μουσείο Τέχνης του Μανχάταν, μαζί τον υπερευαίσθητο και ιδιόρρυθμο συντηρητή έργων τέχνης Τζέινοζ Πόχα. ‘Ολα δείχνουν φυσιολογικά, μέχρι την στιγμή που το καροτσάκι του ‘Οσκαρ αρχίζει να κυλά μόνο του ανάμεσα στα κινούμενα αυτοκίνητα. Η Ντάνα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέρνει να σώσει το παιδί της, αλλά καταλαβαίνει ότι μια υπερφυσική δύναμη έχει μπει στην ζωή της, απειλώντας το μωρό της. Οι Γκοστμπάστερς δεν μπορούν να αντισταθούν στις εκκλήσεις της Ντάνα για βοήθεια και, ειδικότερα, ο ερωτοχτυπημένος Βένκμαν. Μαζί τους, σ’ αυτή την καινούρια τους περιπέτεια, είναι και ο ατρόμητος λογιστής και πρόσφατα διαπιστευμένος δικηγόρος τους Λούις και η πάντοτε υπομονετική γραμματέας

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Ερνι Χάντσον, ‘Αννι Ποτς.

*Mega, Τετάρτη 30/12, στις 00:00