10 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην τηλεόραση

Άλλες ξεκινάνε πιο αργά, άλλες σχετικά νωρίς. Όπως και να έχει, αν θες να κάνεις ποδαρικό με ταινία στην TV, ιδού οι επιλογές σου:

«Μόνος στο Σπίτι 3» (1997) σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ

Κωμωδία – Τέσσερις βιομηχανικοί κατάσκοποι αναζητούν ένα ανεκτίμητης αξίας μικροτσίπ, που περιέχει απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες. Εξαιτίας ενός μπερδέματος στο αεροδρόμιο του Σικάγο, η τσάντα με το μικροτσίπ, το οποίο είναι επιμελώς κρυμμένο μέσα σ ένα τηλεκατευθυνόμενο παιδικό αυτοκινητάκι, καταλήγει στο σπίτι της κυρίας Χες. Καθώς οι αδίστακτοι απατεώνες ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή, γίνονται αντιληπτοί από ένα γειτονόπουλο της κυρίας Χες, τον πανέξυπνο 8χρονο, Άλεξ Προύιτ. Ο Άλεξ σπεύδει να ενημερώσει τα αδέλφια και τους γονείς του πως κάτι δεν πάει καλά στην γειτονιά, κανείς όμως δεν τον πιστεύει. Στο μεταξύ, οι επικίνδυνοι κατάσκοποι διαπιστώνουν ότι το πολυπόθητο μικροτσίπ βρίσκεται πια στο σπίτι των Προύιτ αφού η κα Χες χαρίζει το παιδικό αυτοκινητάκι στον Άλεξ. Οι κατάσκοποι θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν το μικροτσίπ προτού οι πελάτες τους αντιληφθούν τι έχει συμβεί και αποφασίζουν να εισβάλλουν σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς. Ο Άλεξ όμως είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή την επίσκεψη.

Παίζουν: Άλεξ Ντι Λινζ, Όλεκ Κρούπα, Λένι Βον Ντόνελ, Ντέιβιντ Θόρτον, Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Star, Πέμπτη 31/12, στις 21:00

«Η Χαρτοπαίχτρα» (1964) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες. Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της. Όμως, το σχέδιο αυτό δεν το ξέρουν τα παιδιά του, που νομίζουν ότι και ο πατέρας τους πήρε τον κακό δρόμο…!

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Λίλη Παπαγιάννη, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας.

*Ant1, Πέμπτη 31/12, στις 21:00

«Το Τανγκό των Χριστουγέννων» (2011) σε σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης

Δράμα – Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη. Δεκαετία του 1970, Χριστούγεννα στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο, όπου οι προετοιμασίες για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή καλά κρατούν. Όμως, η σκέψη του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, αγρίμι χωρίς χαμόγελο, με μια μόνο επιθυμία. Να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα χρειαστεί τη βοήθεια του Λάζαρου Λαζάρου∙ ενός συνεσταλμένου νεαρού φαντάρου, που ξεχωρίζει για τη μόρφωση και την καλλιέργειά του. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα γίνει αφορμή για μια σειρά γεγονότων, που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων, που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα…

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Περικλής Αλιώπης, Μαρίνα Αλούπη, Δημήτρης Αντωνίου, Αλέξης Αραπατσάκος, Ιμάμ Μπαϊλντί, Θάνος Χρόνης, Γιάννης Δίσκος, Λύσανδρος Φαληρέας, Ορέστης Φαληρέας, Φοίβος Κοντογιάννης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 31/12, στις 22:00

«Arthur Christmas. Ο Γιος του Αϊ Βασίλη» (2011) σε σκηνοθεσία Σάρα Σμιθ

Animation – Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

*Μακεδονία, Πέμπτη 31/12, στις 22:00

«Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» (2001) σε σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιρ

Αισθηματική κομεντί – Μπορεί μια σύγχρονη τριαντάρα, που καπνίζει ασταμάτητα, πίνει πολύ, έχει  πρόβλημα με το βάρος της και τα κάνει… θάλασσα στις δημόσιες εμφανίσεις της, να βρει τη θέση της σ αυτό τον κόσμο αλλά και τον άνδρα της ζωής της; Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Απογοητευμένη από τις… ατέλειές της και χωρίς έναν σύντροφο στο πλάι της, η Μπρίτζετ Τζόουνς, γραμματέας σ έναν εκδοτικό οίκο, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Πρώτο της μέλημα η σύνταξη ενός ημερολογίου, στο οποίο η Μπρίτζετ ορκίζεται να καταγράφει πάντα την… αλήθεια! Και ενώ η μητέρα της κάνει ό,τι μπορεί για να της βρει έναν άνδρα, η Μπρίτζετ δεν αργεί να υποκύψει στα θέλγητρα του Ντάνιελ Κλίβερ, ενός ανυπόληπτου bon vivant, που τυχαίνει να είναι το αφεντικό της. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος, που ενδιαφέρεται για τη νεαρή κοπέλα. Πρόκειται για τον δικηγόρο Μαρκ Ντάρσι, που ενώ στην αρχή η γνωριμία τους στέφεται με… αποτυχία, μια σειρά από αλλεπάλληλες τυχαίες συναντήσεις μεταξύ τους δεν αργούν να βάλουν την Μπρίτζετ σε σοβαρές σκέψεις για το άτομό του. Τελικά ποια θα είναι η επιλογή της Μπρίτζετ Τζόουνς;

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χιού Γκραντ, Κόλιν Φερθ, Τζέμα Τζόουνς

*Ant1, Πέμπτη 31/12, στις 23:00

«Η Μάσκα» (1994) σε σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Κωμωδία – Ο Στάνλεϊ Ιπκις, ταμίας σε τράπεζα, αγαθός και συνεσταλμένος, αποφασίζει να βάλει τέρμα στην άχαρη ζωή του. Μόλις τον πέταξαν έξω από ένα κλαμπ και τον ταπείνωσαν για πολλοστή φορά. Έτσι, όπως στέκεται στο μόλο προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να πηδήξει στη θάλασσα, παρατηρεί κάτι να επιπλέει στην επιφάνεια. Πιστεύοντας πως πρόκειται για άνθρωπο, που πνίγεται, πηδάει στο νερό για να τον σώσει. Τελικά, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται απλώς για μία μάσκα. Το ίδιο βράδυ ο Στάνλεϊ φορά τη μάσκα και ξαφνικά ο ασθενικός και δειλός ταμίας μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ άντρα, γεμάτο ενέργεια, στιλ και γοητεία, έτοιμο να κατακτήσει την πανέμορφη Τίνα Καρλάιλ, τραγουδίστρια στο Κόκο Μπόνγκο Κλαμπ. Μόνο που η τελευταία «ανήκει» στον Ντόριαν Τάιρελ, τον αρχιμαφιόζο της πόλης…

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Ρίγκερτ, Πίτερ Γκριν, Έιμι Γιάσμπεκ.

*Star, Πέμπτη 31/12, στις 23:15

«Βασιλικά Χριστούγεννα» (2014) σε σκηνοθεσία Άλεξ Ζάμ

Κομεντί – Ο πρίγκιπας και κληρονόμος του θρόνου της Κορδινίας Λέοπολντ γυρνώντας από τις σπουδές του φέρνει μαζί του στο παλάτι την αρραβωνιαστικιά του. Η βασίλισσα όμως δεν εγκρίνει το ειδύλλιο και θα κάνει τα πάντα ώστε να το χαλάσει καθώς η Έμιλι είναι μια απλή μοδίστρα ταπεινής καταγωγής.

Παίζουν: Λέισι Τσάμπερτ, Στέφεν Χάγκαν, Τζέιν Σέιμουρ.

*Alpha, Πέμπτη 31/12, στις 00:45

«Το Χριστουγεννιάτικο Θαύμα της Νέας Υόρκης» (2015) σε σκηνοθεσία Φέλιξ Χέρτζογκενρατ

Δράμα – Η Νέα Υόρκη λάμπει από τη μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά η δυναμική δικηγόρος Αλίσια Τσαρλς δεν επηρεάζεται απ αυτό. Θέλει να ξεφύγει απ όλα αυτά και να πάει διακοπές για σκι με τον σύντροφό της, τον Τζον. Όμως, λίγο πριν αναχωρήσουν, παρεμβαίνει η δουλειά της ως διαχειρίστριας της περιουσίας του πλούσιου κληρονόμου Λάινους. Συγκεκριμένα, συλλαμβάνεται ο θετός πατέρας του δεκάχρονου Λάινους, ο μουσικός Βιλ Χίλινγκερ, για διάρρηξη στο σπίτι της τραγουδίστριας Πέγκι Μπλουμ. Η Αλίσια κάνει τα πάντα, ώστε ο Βιλ να μη χάσει την επιμέλεια του αγοριού και πρέπει να βρει τι πραγματικά συνδέει τον μουσικό με τη διάσημη τραγουδίστρια. Αλλά και ο Λάινους δεν είναι εντελώς αθώος για όλο αυτό το χάος. Η σχέση της Αλίσια και του Τζον κινδυνεύει. Θα δεχτεί ο σύντροφός της ότι η Αλίσια επέλεξε να έχει πάντα στη ζωή της τον Βιλ και τον Λάινους;

Παίζουν: Ούρσουλα Κάρβεν, Μάρεκ Έρχαρντ, Νικ Γιούλιους Σουκ, Ελένα Ούχλιγκ, Κρίστιαν Έρντμαν, Ντάβιντ Κ. Μπούνερς, Ρολφ Μπέκερ, Ντίτριχ Χολίντερμποϊμερ, Άαρον Καρλ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 31/12, στις 01:15

«Μια σύγχρονη σταχτοπούτα» (2004) σε σκηνοθεσία Μαρκ Ρόσμαν

Ρομαντική κομεντί – Σωστό «αγοροκόριτσο», η Σαμ Μοντγκόμερι όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο σχολείο της, αλλά αποτελεί παράλληλα… «αντικείμενο» χλευασμού και πειραγμάτων από τις συμμαθήτριές της, με πρώτη και καλύτερη την πλούσια και κακομαθημένη Σέλμπι Κάμινγκς. Παράλληλα, η προσωπική της ζωή πάει από το κακό στο χειρότερο: από τότε που πέθανε ο πατέρας της, η νεαρή κοπέλα δέχεται διαρκώς τις ταπεινωτικές επιπλήξεις της Φιόνας, της κακιάς μητριάς της και ιδιοκτήτριας ενός τοπικού εστιατορίου αλλά και τον φθόνο από τις ζηλιάρες, θετές αδελφές της. Έτσι, η Σαμ περνά τον περισσότερο χρόνο της δουλεύοντας σκληρά στο μαγαζί, πλένοντας πιάτα, σφουγγαρίζοντας, μαγειρεύοντας και σερβίροντας τους πελάτες. Μοναδική παρηγοριά στη ζωή της είναι ο ανώνυμος «πρίγκιπάς» της. Μέσω διαδικτύου, η Σαμ επικοινωνεί αρκετά συχνά μ ένα συνεσταλμένο νεαρό, που υπογράφει ως «Νομάδας» και είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που μπορεί να του εκμυστηρευθεί τα προβλήματά της, τα όνειρά της και τις φιλοδοξίες της. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν τελικά ο «Νομάδας» προτείνει στη Σαμ να γνωριστούν στον αποκριάτικο χορό του σχολείου, στις 11.00 ακριβώς, στη μέση της χορευτικής πίστας! Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως η Σαμ θα πρέπει να βρίσκεται στο μαγαζί μέχρι τις 12.00 ακριβώς.

Παίζουν: Χίλαρι Νταφ, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Ρετζίνα Κινγκ, Τζένιφερ Κούλιτζ.

*Star, Πέμπτη 31/12, στις 01:30

«Η Πτήση του Φοίνικα» (2004) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Περιπέτεια – Δυο πιλότοι πετάνε μέχρι τη Μογγολία για να απομακρύνουν το προσωπικό μιας βάσης πετρελαιοπηγών. Στο δρόμο της επιστροφής, πέφτουν σε μια τεράστια ανεμοθύελλα που καταστρέφει το αεροπλάνο τους. Έτσι, οι επιζώντες του δυστυχήματος καταλήγουν στην μογγολική έρημο χωρίς ελπίδα διάσωσης. Η μόνη τους ελπίδα είναι να χτίσουν ένα νέο αεροπλάνο από τα συντρίμμια του παλιού.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μιράντα Ότο, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 31/12, στις 02:00