10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Σε Απόσταση Ασφαλείας» (2017) σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Περιπέτεια – Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του. Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου. Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

*Star, Παρασκευή 22/1 στις 21:00

«Κρίμα το Μπόι σου» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Μάριος, καλός άνθρωπος εκ φύσεως, βλέπει ότι ο φίλος του Δημήτρης χρειάζεται χρήματα και του δίνει ένα ποσό από το ταμείο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Δημήτρης, όμως, δεν του τα επιστρέφει και ο Μάριος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Οταν βγαίνει από την φυλακή, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο…Ο οδηγός του τον πηγαίνει σε μια βίλα, όπου μαθαίνει ότι όλα όσα βλέπει, είναι δικά του. Στον κατάπληκτο Μάριο εμφανίζεται η Δανάη, μια πανέμορφη γυναίκα και του λέει ότι είναι χήρα του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος, πριν πεθάνει, είχε δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία στο Κονγκό. Η Δανάη του δίνει τα χρήματα που του “χρωστάει” και ο τίμιος Μάριος τα παραδίδει στον σύμβουλο της εταιρείας. Ο Μάριος είναι τώρα ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την Δανάη. Σε μια εκδρομή στην Υδρα, όμως…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος.

*Mega, Παρασκευή 22/1 στις 21:00

«Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Τζένκινς 

Animation – Μια αρσενική χήνα που πετά ριψοκίνδυνα χωρίζει κατά λάθος από το σμήνος δύο ορφανά παπάκια, τα οποία υποχρεώνεται να προστατεύσει και να τα επιστρέψει σε αυτό.

*Open, Παρασκευή 22/1 στις 21:00

«Δύο Γυναίκες» (2014) σκηνοθεσία Vera Glagoleva

Δράμα – Η Νατάλια είναι παντρεμένη με τον Αρκάντι, έναν πλούσιο μεγαλύτερό της γαιοκτήμονα. Πλήττοντας με τη ζωή της, απολαμβάνει την προσοχή του Μιχαήλ (Ρέιφ Φάινς), η οποία προσπαθεί να εξελιχθεί σε ερωτική σχέση. Ωστόσο, η άφιξη του δασκάλου του γιου της, του ελκυστικού Αλεξέι, κλονίζει τα συναισθήματά της και, παρότι πασχίζει να τα καταπνίξει, η Νατάλια ερωτεύεται τον νεαρό άνδρα. Το ίδιο και η έφηβη θετή κόρη της η Βέρα. Παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Αρκάντι αρχίζει να έχει υποψίες, και η φαινομενικά αφοσιωμένη ζωή τους θα μετατραπεί σε έναν σύνθετο ιστό ανεκπλήρωτου έρωτα, ενοχών, λαγνείας και ζήλιας. Η ταινία είναι βασισμένη στο έργο του Ιβάν Τουργκιένιεφ A Month in the Country.

Παίζουν: Ralph Fiennes, Sylvie Testud, Aleksandr Baluev.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 22/1 στις 22:00

«Επίλογος» (2012) σκηνοθεσία Αμίρ Μανόρ

Δράμα – Το ρέκβιεμ μιας κοινής πορείας όπως γράφεται από τους ίδιους τους ήρωες: Η Χαγιούτα και ο Μπερλ είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ισραηλινών, ρομαντικών μιας άλλης εποχής, οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοστούν στο σήμερα. Ζουν σ ένα μικρό διαμέρισμα τριγυρισμένοι από ενθύμια – απομεινάρια μιας ολόκληρης ζωής. Εκπροσωπούν μια γενιά διανοούμενων που οραματίστηκαν ένα καλύτερο αύριο. Γύρω τους, η κοινωνία φθίνει, όπως φθίνει και το ίδιο τους το σώμα.

Παίζουν: Γιοσέφ Καρμόν, Εφράτ Μπεν Ζουρ, Σάι Αβίβι.

*Βουλή, Παρασκευή 22/1 στις 22:00

«Ένα Έξυπνο, Έξυπνο Μούτρο» (1964) σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρεαδάκη

Κωμωδία – Οι δύο ζωηροί και βασικοί ήρωες της υπόθεσης, ο Ιορδάνης (Νίκος Ρίζος) και ο Πότης (Βασίλης Αυλωνίτης), είναι συνεταίροι σε μια φαρμακοβιομηχανία. Ειδικά ο Πότης, είναι μέγας γυναικοθήρας, διότι αν και αρραβωνιασμένος 10 χρόνια με τη βασική χρηματοδότρια της επιχείρησής τους, την Αμαλία (Νανά Σκιαδά), δεν διστάζει να την απατά με την καλλίγραμμη Νανά (Νινή Τζάνετ), την οποία και συντηρεί. Εμφανίζεται όμως ο Τηλέμαχος που απειλεί να τα αποκαλύψει όλα.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος.

*Alpha, Παρασκευή 22/1 στις 22:00

«Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη σιόρα Αντζολίνα, μια δύστροπη δασκάλα πιάνου και δις χήρα. Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης, εμφανίζεται στην Αντζολίνα και της ζητά να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το κάνει ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο έμεινε χωρίς τραγουδίστρια, αφού η σταρ τους, η Αλίντα Ρίτσι, δεν ήρθε στο νησί. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την Αλίντα Ρίτσι επί σκηνής. Κατόπιν, όταν έρχεται η Αλίντα Ρίτσι, αρχίζουν τα μπερδέματα.

Παίζουν Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα.

*Ant1, Παρασκευή 22/1 στις 22:00

«Hitman: Πράκτορας Νο.47» (2017) σκηνοθεσία Aleksander Bach

Δράσης – Ο Πράκτορας 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά ως η τέλεια φονική μηχανή. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα, θα προσπαθήσει να σταματήσει τα εγκληματικά σχέδια μιας μυστηριώδους οργάνωσης, που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων.

Παίζουν: Angelababy(Diana), Dan Bakkedahl(Sanders), Charlene Beck(Tenement Woman), Michael Bornhutter(Berlin Police Officer #1).

*Open, Παρασκευή 22/1 στις 22:45

«Ο Λογιστής» (2016) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Δράσης – O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια,  ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζέι-Κέι Σίμονς, Τζον Λίθγκοου, Μαίρη Κραφτ.

*Star, Παρασκευή 22/1 στις 22:50

«Οι Εξομολογήσεις» (2016) σκηνοθεσία Ρομπέρτο Αντό

 

Πολιτικό θρίλερ – Σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Γερμανία, πραγματοποιείται μια συνάντηση των G8 με μυστική ατζέντα. Οι πιο ισχυροί υπουργοί Οικονομικών του κόσμου συζητούν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία. Ένας από τους επισκέπτες είναι ένας μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Ντανιέλ Ροσέ, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει να εξομολογηθεί κάτι στον μοναχό εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Ροσέ βρίσκεται νεκρός με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι του. Τα μέλη της G8 αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία. Στην πραγματικότητα όμως, αγωνιούν να μάθουν ποιο μυστικό αποκάλυψε ο Ροσέ στον μοναχό κατά την εξομολόγησή του και αν διέρρευσε λεπτομέρειες για όσα σχεδιάζουν και πρόκειται να επηρεάσουν καταστρεπτικά οικονομίες πολλών χωρών.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ντανιέλ Οτέιγ, Κόνι Νίλσεν, Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λαμπέρ Ουιλσόν, Ρίχαρντ Ζάμελ, Μαρί-Ζοζέ Κροζέ, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ.

*ΕΡΤ2 Παρασκευή 22/1 στις 23:00