6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μια Γενναία Καρδιά» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ

Πολιτικό θρίλερ – Η ιστορία της απαγωγής και η εκτέλεση του Ντάνι Περλ, ανταποκριτή της Wall Street Journal στο Πακιστάν, από εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Νταν Φούτερμαν, Μοχάμεντ Αφζάλ.

*Open, Τρίτη 26/1, στις 21:00

«Βίβα Ρένα» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Η Ρένα, ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια από την Κέρκυρα, ζει στην Αθήνα με τον μπουζουξή αδελφό της Στράτο, ενώ μια εξαδέλφη της, η Πεπίτα ντι Κόρφου με την οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, είναι μεγάλη βεντέτα του ελαφρού τραγουδιού και μένει στη Ρώμη με τον αρραβωνιαστικό της Αντόνιο. Ο εφοπλιστής Λάμπρος Φωκάς καλεί στη δεξίωσή του την Πεπίτα, με την οποία είχε γνωριστεί πριν από χρόνια στη Νάπολη –αλλά εκείνη αδυνατεί να προσέλθει…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Αλέκος Κουρής κ.α.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 26/1, στις 22:00

«Philomena» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Πιο συγκεκριμένα, η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική προσαρμογή του βιβλίου «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξμιθ (Martin Sixsmith). Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά να ερευνήσει την ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που, όταν ήταν έφηβη έμεινε έγκυος. Μέσα στο συντηρητικό και θρησκόληπτο περιβάλλον της Ιρλανδίας του 50 κλείστηκε σε μοναστήρι. Οι καλόγριες πούλησαν το παιδί της σε μια οικογένεια Αμερικανών. Σε μεγάλη ηλικία, η Φιλομένα ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης, αναζητώντας τα ίχνη του γιου της με τη βοήθεια του απολυμένου δημοσιογράφου, ο οποίος φιλοδοξεί να ξαναφτιάξει την καριέρα του μέσα απ αυτήν την ιστορία. Η κοινή διαδρομή τους θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων.

Παίζουν: Τζούντι Nτεντς (Judi Dench), Στιβ Κούγκαν (Steve Coogan), Σόφι Κένεντι Κλαρκ (Sophie Kennedy Clark), Μέαρ Γουίνιγκχαμ Mare Winningham, Άννα Μάξγουελ Μάρτιν (Anna Maxwell Martin), Μισέλ Φέρλι (Michelle Fairley).

*ΕΡΤ2, Τρίτη 26/1, στις 22:00

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος 

Θρίλερ – Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια. Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ.

*Mega, Τρίτη 26/1, στις 22:00

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη. Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Τρίτη 26/1, στις 23:00

«Φονικές Μηχανές» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς

Φαντασίας – Σε έναν οικολογικά και τεχνολογικά κατεστραμμένο κόσμο, όπου οι επιζήσαντες ζουν σε κινούμενες πόλεις-γιγάντιες μηχανές, μια νεαρή κοπέλα που ζητά εκδίκηση, ένας μαθητευόμενος ιστορικός και μια επικηρυγμένη από τις αρχές θα ηγηθούν μιας επανάστασης ενάντια στην αυταρχική εξουσία του πολεμοχαρούς Λονδίνου.

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίαν.

*Ant1, Τρίτη 26/1, στις 00:45