Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όσο περνούν οι μέρες τόσο μειώνονται οι πιθανότες για αίσιο τέλος.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, ως συνέχεια της κινητοποίησης για πτώση μικρού αεροσκάφους την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Κανένα ίχνος από το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και του 32χρονου Ιρακινού πιλότου δεν έχει βρεθεί στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων παρά τις παρά τις συνεχείς προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες από το μεσημέρι της Κυριακής όταν και χάθηκε το μικρό σκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Στην περιοχή του Ζαγορίου  χθες επιχείρησαν  μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής , της 5ης ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού ,της  Λέσχης 4×4 και της της ιδιωτικής σχολής πιλότων στην οποία ανήκε ο 32χρονος  καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που  επικρατούν  τα εναέρια μέσα δεν κατάφεραν  να συνδράμουν στις έρευνες.

Η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού πέταξε για λίγη ώρα drone όμως λόγω της χαμηλής νέφωσης και της ομίχλης  δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός ούτε του αεροσκάφους ούτε του πιλότου.

Σήμερα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν, όπως μεταδίδει το voria, με 48 Πυροσβέστες και 21 οχήματα ως κάτωθι:

  • 32 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,
  • 14 Πυροσβέστες με 6 οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς καιύο Πυροσβέστες με ειδικό
  • Ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Ενώ ακόμη έχουν κινητοποιηθεί:

  • Ένα E/Π Super Puma, δύο E/Π Augusta Bell, ένα Α/ΦΟΣ C-130 και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Dυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.
  • Iσχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ
  • Tο ΕΚΑΒ
  • Εθελοντές