Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί την Κυριακή εντόπισαν σήμερα το απόγευμα ενώ αναζητείται ο πιλότος.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Κυριακής.

Η περιοχή που εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου και καλύπτεται από χιόνι. Στο σημείο αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση ώστε να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν από πιλότο ελικοπτέρου, στο σημείο που είχαν νωρίτερα υποδείξει κυνηγοί.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΜΑΚ, σύμφωνα με την ΕΡΤ για τον εντοπισμό το σώματος του πιλότου.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες είχαν στραφεί το κεντρικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Καβαλλάρι μεταξύ Δίκορφου και Ελάτης.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη προς τα Ιωάννινα όταν κατέπεσε το μεσημέρι της Κυριακής.

Είχε απογειωθεί στις 11:20 το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου από τον κρατικό αερολιμένα «Φίλιππος» της Κοζάνης με προορισμό τα Ιωάννινα. Το αεροσκάφος ανήκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation».

Χειριστής του ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που φοιτούν στη σχολή χειριστών.