Απάτη με τεράστια λεία εις βάρος επιχείρησης στο Άργος Ορεστικό

Μία απίστευτη ιστορία απάτης εκτυλίχθηκε χθες πολύ νωρίς το απόγευμα, από εκείνες που κανείς θεωρεί ότι είναι αδύνατον να του συμβεί. Μάλιστα οι επιτήδειοι φαίνεται να επιχείρησαν να εξαπατήσουν και άλλους επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Άργους Ορεστικού.

Όπως αναφέρει ο ditikostipos επιχείρηση που εδρεύει σε περιοχή του δήμου Άργους Ορεστικού, δέχτηκε τηλεφώνημα στο οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επιτήδειοι κατάφεραν να πείσουν το άτομο που απάντησε στο τηλεφώνημα ότι πρόκειται για άτομα που τους οφείλουν κάποια χρήματα. Εκμεταλευόμενοι το σύστημα e-banking γνωστής τράπεζας και καταφέρνοντας να αποσπάσουν τους προσωπικούς κωδικούς, ξάφρισαν πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στον λογαριασμό.

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σε έλεγχο που έγινε στον εν λόγο λογαριασμό διαπιστώθηκε ότι μεγάλο κομμάτι των καταθέσεων είχε κάνει φτερά. Οι παθόντες επικοινώνησαν αμέσως με την τράπεζα ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες. Το γεγονός ερευνά τόσο η τράπεζα όσο και η αστυνομία όπου επίσης καταγγέλθηκε η απάτη και έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την διελεύκανση της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, καθώς και άλλες επιχειρήσεις δέχτηκαν ύποπτα τηλεφωνήματα χθες, χωρίς ωστόσο οι αποδέκτες των τηλεφωνημάτων να πέσουν θύματα απάτης, όπως στην παραπάνω περίπτωση που απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

ditikostipos