10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία. Γι΄αυτό πάρε την κουβέρτα σου, το αγαπημένο σου σνακ και άραξε στον καναπέ σου.

«Μη μου Χαλάς τη Μέρα» (2013) σε σκηνοθεσία Κιμ Τζι-Γουν 

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ υποδύεται τον σερίφη Ρέι Όουενς, ο οποίος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες και να «πατάξει το κακό» στην ήσυχη και γαλήνια κωμόπολη Σόμερτον, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Οι μπελάδες όμως ξεκινούν στην φαινομενικά ήσυχη πόλη, όταν ένας διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών ο Γκαμπριέλ Κορτέζ (Εντουάρντο Νοριέγκα) καταφέρνει να δραπετεύσει κατά τη μεταφορά του στην φυλακή με τη βοήθεια των συνεργών του. Το FBI με επικεφαλής τον πράκτορα Τζον Μπάνιστερ (Φόρεστ Γουίτακερ) εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει πριν περάσει τα σύνορα. Τελευταίο εμπόδιο για να ξεγλιστρήσουν οι κακοποιοί στο γειτονικό Μεξικό είναι ο σερίφης Όουενς ο οποίος με την άπειρη ομάδα του θα προσπαθήσει να τον σταματήσει. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Εντουάρντο Νοριέγα, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζόνι Νόξβιλ.

*Mega, Κυριακή 7/2 στις 21:00

«Η γυναίκα μου τρελάθηκε» (1996) σε σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου, που είναι γιατρός. Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ. Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Βογιατζή, Ελένη Σταυροπούλου, Νίτσα Μαρούδα.

*Star, Κυριακή 7/2 στις 21:00

«American Made» (2017) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Η ταινία, μια εξωφρενική περιπέτεια παρανομίας και διαπλοκής, αφηγείται την αληθινή, όσο και απίστευτη, περιπετειώδη ζωή του Μπάρι Σιλ, ενός πιλότου που, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80, δούλευε ταυτόχρονα για τη CIA (ως πληροφοριοδότης) και τον Πάμπλο Εσκομπάρ (μεταφέροντας, λαθραία, ναρκωτικά), κερδίζοντας, ο ίδιος, απίστευτα χρήματα – τόσο χρήμα που δεν ήξερε που να το κρύψει!.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντόναλ Γκλίζον, Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Κυριακή 7/2 στις 21:00

«Βηρυτός» (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δραματική περιπέτεια – Ένας Αμερικανός πρώην διπλωμάτης με τραυματική εμπειρία στη Βηρυτό αποστέλλεται το 1982 πίσω στη λιβανέζικη πρωτεύουσα για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση ενός παλιού φίλου του που έχει απαχθεί.

Παίζουν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Σι Γουίγκαμ.

*Open, Κυριακή 7/2 στις 21:00

«Ψηλά στον Ουρανό» (2009) σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ

Animation – Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής μπαλονιών, έρχεται αντιμέτωπος με την καθόλου ευχάριστη προοπτική να πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι όπου έζησε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του. Καθώς μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία διεκδικεί το οικόπεδό του, ο ίδιος καλείται τώρα να μπει σε οίκο ευγηρίας. Ο Καρλ όμως, παρά την ηλικία του, δεν είναι ακόμα έτοιμος να παραδώσει τα όπλα. Αντίθετα, το βλέπει ως ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής: να δέσει το σπίτι του με χιλιάδες μπαλόνια και να το μετατρέψει σε ένα αερόστατο, που θα τον ταξιδέψει στα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής. Στην πορεία, όμως, ανακαλύπτει ότι δεν είναι µόνος. Ένας οκτάχρονος λαθρεπιβάτης, που ακούει στο όνομα Ράσελ, έχει παρεισφρήσει μέσα στο αερόστατο για να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει «περιπέτεια». Κανείς τους φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα εξωτικά τοπία και τα παράξενα πλάσματα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, αλλά ούτε πως η αδρεναλίνη και η συγκίνηση μπορούν να αφορούν δύο τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες που απέχουν μεταξύ τους… 70 χρόνια.

Φωνές μεταγλώττισης: Γιώργος Καπουτζίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.α. (Αγγλόφωνη έκδοση: Έντουαρντ Άσνερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόρνταν Ναγκάϊ, Μπομπ Πίτερσον κ.α.)

*Alpha, Κυριακή 7/2 στις 21:10

«Χωρίς Ίχνος» (2018) σε σκηνοθεσία Jacques Maillot

Αστυνομικό θρίλερ – Ο Μάρτιν είναι 60. Η Αντέλ είναι 25.Αυτός είναι γκρινιάρης και ντροπαλός. Αυτή είναι αναιδής και προκλητική. Ψάχνει τον γιο του, ψάχνει τον πατέρα της. Οι δύο αγνοούμενοι ζούσαν μαζί ως ζευγάρι και όταν ο Μαρτίν και η Αντέλ τηλεφωνούν στην παλιά τους διεύθυνση, ο νέος κάτοικος τους λέει ότι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό. Το ζευγάρι ερευνά αυτήν την ανησυχητική εξαφάνιση, η οποία έχει αγνοηθεί από την αστυνομία και ανακαλύπτουν, με κίνδυνο τη ζωή τους, ότι στην πραγματικότητα οι συγγενείς τους έχουν δολοφονηθεί. Μαζί, αποκαλύπτουν την περίπλοκη σχέση μεταξύ του Gabriel και του Aurélien και μαθαίνουν να ζουν χωρίς αυτούς. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Bernard Le Coq, Esther Garrel, Grégory Montel.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 7/2 στις 22:00

«Εκδίκηση Εκτός Νόμου» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν 

Θρίλερ δράσης – Ένας αστυνομικός διερευνά την υπόθεση του βάναυσου βιασμού μιας νεαρής γυναίκας, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης της. Ενώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να καταδικαστούν σε ισόβια οι ένοχοι, οι γονείς τους προσλαμβάνουν έναν επιτυχημένο δικηγόρο, ο οποίος καταφέρνει να τους αθωώσει και να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στο θύμα. Αρνούμενος την απόφαση του δικαστηρίου, ο αστυνομικός Τζον Ντρομούρ, αποφασίζει να πράξει ως αυτόκλητος τιμωρός και αποδώσει εκείνος δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άννα Χάτσισον, Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ, Ντον Τζόνσον.

*Alpha, Κυριακή 7/2 στις 23:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο – στο Μπουένος Αϊρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη. Κι ενώ η ανθρωπότητα βλέπει έντρομη τις μεγαλύτερες πόλεις να πέφτουν η μία μετά την άλλη, το Λος Αντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό σε μια μάχη που κανείς ποτέ δε φανταζόταν. Το μέλλον ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια ενός πεζοναύτη λοχία και της νεοσύστατης διμοιρίας του, που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο και πανίσχυρο εχθρό. Άρτι αποστρατευθείς, o σκληροτράχηλος λοχίας των πεζοναυτών επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, καθώς το Λος Άντζελες δέχεται εξωγήινη επίθεση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Μακεδονία, Κυριακή 7/2 στις 23:00

«Σε Απόγνωση» (2018) σε σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Θρίλερ – Τέσσερις άγνωστοι εισβάλουν σε μια έπαυλη-φρούριο, παίρνουν ομήρους τα ανήλικα παιδιά και κλείνουν τη μητέρα τους απ έξω. H Σον θα κάνει τα πάντα για να σπάσει το απαράμιλλο σύστημα ασφαλείας και να σώσει τα παιδιά της.

Παίζουν: Γκάμπριελ Γιούνιον, Μπίλι Μπερκ, Ρίτσαρντ Καμπράλ.

*Ant1, Κυριακή 7/2 στις 23:15

«Ακίνητο Ποτάμι» (2018) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής

Δράμα – Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Juris Bartkevics, Indra Burkovska, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrine Pasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikov, Kaspars Znotins, Leonids Lencs, Kirill Zaytsev, Kirill Bolsev, Irina Jegorova, Marks Selutko, Regina Razuma.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 7/2 στις 23:30