Τι να φάτε πριν τα ψώνια για να ξοδεύετε λιγότερο;

Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως, μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να φάτε κάτι πριν κάνετε τις καταναλωτικές σας εξορμήσεις, έτσι ώστε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα.

Αν τα ψώνια είναι η… αδυναμία σας, αλλά η τσέπη σας αδυνατεί να σας στηρίξει, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Γιούτα σίγουρα θα σας φανεί ενδιαφέρουσα, καθώς σύμφωνα με αυτή, υπάρχει κάτι που μπορούμε να φάμε και να μας επηρεάσει στο πόσο θα ξοδέψουμε.

Συγκεκριμένα, ένα σάντουιτς με γαλοπούλα 2-3 ώρες πριν πάτε για ψώνια μπορεί να κάνει τα «μαγικά» του και να σας γλιτώσει από τη σπατάλη. Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τροφών πλουσίων σε τρυπτοφάνη (όπως π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, σπανάκι, μπανάνες, βρώμη, καρύδια) και υδατάνθρακες αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστή που μειώνει την τάση να κάνουμε παρορμητικές αγορές. Μια άλλη καλή επιλογή, με βάση τα παραπάνω, είναι και τα καρύδια με σταφίδες ή ακόμη και μια σαλάτα με λαχανικά και κοτόπουλο.

Με αυτό το διατροφικό κόλπο, μπορεί και να γλιτώσετε μερικά ευρώ από την τσέπη σας, ελέγχοντας την καταναλωτική σας τάση, χωρίς… καταπίεση.

clickatlife