Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, μεγάλο είναι το πρόβλημα στον κορινθιακό κόλπο με τις Pelagia noctiluca ενώ οι Chrysaora hysoscella απαντώνται περισσότερο στον Ευβοϊκό και τον Σαρωνικό.
Όλη η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη προς τους ενδιαφερόμενους, είτε πρόκειται για πολίτες είτε πρόκειται για φορείς.
Το πρόβλημα σε ορισμένες παραλίες είναι τεράστιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα παραθαλάσσιο μπαρ στο Γαλαξίδι που απέκτησε πρόσφατα προστατευτικό δίχτυ για την προφύλαξη των λουόμενων από τις τσούχτρες.
Η νέα τροποποίηση του νόμου επιτρέπει στα κατά τόπους Λιμεναρχεία να δίνουν άδεια σε φορείς διοίκησης λιμένων ή σε οποιονδήποτε παραχωρείται ή εκμισθώνεται χώρος αιγιαλού ή παράλιας ζώνης λιμένα, για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων ή ειδικών διχτυών.
Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η περιοχή από τον Ψαθόπυργο έως τη Ναύπακτο και τον Ισθμό της Κορίνθου εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευομένων Περιοχών Natura 2000, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα από τον αριθμό μεδουσών στην περιοχή.
Μάλιστα το Λιμεναρχείο Πάτρας ανακοίνωσε ότι πλέον είναι δυνατό να τοποθετούνται για, πρόσκαιρη χρήση διάρκειας μέχρι πέντε μηνών, προστατευτικά δίχτυα για την προστασία των λουομένων από μέδουσες σε θαλάσσιες περιοχές, περιλαμβανομένων και των περιοχών Natura 2000.
Το beach bar OCEAN DRIVE δίπλα από τον Όμιλο στο Γαλαξίδι
m.lifo.gr