8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Minority Report» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Φαντασίας -Ο Σπίλμπεργκ μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον του 2054, όπου η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βασίζεται σε τρεις Προγνώστες με μεταφυσικές μαντικές ικανότητες. Από τα μεγάλα κεφάλια της υπηρεσίας, ο αστυνόμος Τζον Άντερτον είναι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του. Τι θα γίνει όταν οι Προγνώστες θα τον καταδείξουν ως ένοχο για έναν φόνο που πρόκειται να διαπραχθεί σε 36 ώρες;

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον.

*Open, Τρίτη 9/2, στις 21:00

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων απ? όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*Mega, Τρίτη 9/2, στις 22:00

«Το Κορίτσι του Λούνα Παρκ» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Δράμα – Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ ένα λούνα παρκ κι ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της έχει συστηθεί σαν ένας απλός εργάτης. Η αγάπη τους είναι μεγάλη, αλλά τα εμπόδια πολλά. Ύστερα από παράκληση του πεθερού του, ο οποίος φυσικά δεν εγκρίνει μια τέτοια σχέση, η Μαργαρίτα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Αλέκο κι αυτός το ρίχνει στο ποτό. Εκείνη ακολουθεί ένα ζευγάρι φίλων της, καλλιτεχνών πίστας, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο Ναύπλιο. Όταν ο Αλέκος μαθαίνει τα καθέκαστα, τρέχει στο Ναύπλιο και τη βρίσκει να τραγουδάει. Η Μαργαρίτα, κατασυγκινημένη, παθαίνει καρδιακές αρρυθμίες, αλλά ο Αλέκος της σώζει τη ζωή και στη συνέχεια την παντρεύεται.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λυκούργος Καλλέργης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαΐτης, Αλίκη Ζαβερδινού.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 9/2, στις 22:00

«Truman Capote» (2005) σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ 

Βιογραφικό δράμα – Τον Νοέμβριο του 1959, βρισκόμενος στο απόγειο της αναγνώρισής του, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του τελευταίου του έργου “Πρόγευμα στο Τίφανις”, ο περίφημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε, υποκινούμενος από τη δημοσιογραφική περιέργεια, θα ταξιδέψει από την Νέα Υόρκη στο μακρινό Κάνσας, προκειμένου να διερευνήσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το στυγνό φονικό, μιας τετραμελούς φιλήσυχης οικογένειας. Τρία χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα της μελέτης του στον τόπο του εγκλήματος αλλά και της προσέγγισης των δολοφόνων που το προκάλεσαν, θα αποτυπωθεί στο βιβλίο του, με τον τίτλο “Εν Ψυχρώ”, που με την σκληρή του αφήγηση κυριολεκτικά θα σοκάρει την αμερικάνικη κοινή γνώμη. Συνάμα όμως θα αλλάξει και ολόκληρο τον δικό του τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κάθριν Κίνερ, Κλίφτον Κόλινς, Κρις Κούπερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 9/2, στις 22:00

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου – Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας, θα είναι και ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο από τα τόσα παράξενα που του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τυχαία τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ.

*Alpha, Τρίτη 9/2, στις 23:00

«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Περιπέτεια – Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.

*Star, Τρίτη 9/2, στις 23:15

«Ο Δρόμος του Πολεμιστή» (2010) σκηνοθεσία Σένγκμου Λι

Δράσης – Μετά από μια ζωή εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες και την ξιφομαχία, ο Γιανγκ (Γιανγκ Ντονγκ Γκαν) έχει εξολοθρεύσει όλους τους εχθρούς της φατρίας του, πλην ενός — ένα βρέφος που το χαμόγελό του, του ζεσταίνει την καρδιά. Καθώς δεν θέλει να την σκοτώσει και – την ίδια στιγμή – αδυνατεί να την προστατέψει από την φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίζει να πάρει το μωρό και να φύγει, ζητώντας καταφύγιο σε έναν παλιό φίλο που μένει στο Λοντ, μια πόλη της Δυτικής Αμερικής. Καταφτάνει για να ανακαλύψει πως ο φίλος του έχει πεθάνει και η κάποτε ευημερούσα, λόγω των ορυχείων χρυσού, πόλη είναι σε άσχημη κατάσταση. Η πόλη κατοικείται πλέον από μια ομάδα εκκεντρικών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων, η Λιν (Κέιτ Μπόσγουορθ), μια όμορφη γυναίκα που εκπαιδεύεται στη μάχη με στιλέτα και ο Ρον (Τζέφρι Ρας), ένας αλκοολικός. Για να μπορέσει να φτιάξει ένα ασφαλές σπίτι για το παιδί, μακριά από την φονική φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίσει να μείνει στην πόλη και να κρύψει το σπαθί του για πάντα. Ο Γιανγκ θα βρει στο πρόσωπο της Λιν, μια αδελφή ψυχή. Ορφανή λόγω ενός τραγικού γεγονότος, η Λιν έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια, σχεδιάζοντας την εκδίκηση της, ενάντια στον άνθρωπο που της είχε επιτεθεί, τον Συνταγματάρχη (Ντάνι Χιούστον). Ενώ μαθαίνει στον Γιανγκ τις δουλειές της καθημερινότητας τους και φροντίζει το μωρό, ανακαλύπτει το ταλέντο του στην ξιφομαχία και του ζητάει να την εκπαιδεύσει στις πολεμικές τέχνες.

Παίζουν: Γιανγκ Ντονγκ Γκαν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Τζέφρι Ρας.

*Open, Τρίτη 9/2, στις 00:00

«American Made» (2017) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Το 1986 ο Μπάρι Σιλ αφηγείται την απίστευτα περιπετειώδη και διαπλεκόμενη τελευταία επταετία της ζωής του, όταν από πιλότος της TWA βρέθηκε να δουλεύει ως ιπτάμενος πληροφοριοδότης της CIA και ταυτόχρονα λαθρέμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ του Μεντεγίν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντόναλ Γκλίζον, Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Τρίτη 9/2, στις 00:45