9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Παρασκευής έφτασε. Αφού δεν μπορείς να κανονίσεις έξοδο, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε στο έπακρο την ζωή του σπιτόγατου.

«Ο Τζάστιν και οι γενναίοι ιππότες» (2013) σε σκηνοθεσία Μανουέλ Σισίλια

Animation – Ο Τζάστιν θέλει να γίνει ιππότης απεγνωσμένα. Πράγμα δύσκολο, γιατί από τη μία είναι εντελώς ακατάλληλος και από την άλλη έχει και τον πατέρα του που ως σύμβουλος της βασίλισσας θέλει να τον δει επιτυχημένο νομικό. Αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του, ο Τζάστιν φεύγει από το βασίλειο. Δίπλα του, σ αυτή τη διαδρομή θα σταθεί η Τάλια, ένα δυναμικό και ανεξάρτητο κορίτσι, ένας παράξενος μάγος, ο Μελκιάδης, ο γόης Σερ Κλόρεξ, καθώς και τρεις καλόγεροι που θα γίνουν οι μέντορές του. Η μεγάλη πρόκληση για τον Τζάστιν δεν θα αργήσει να έρθει καθώς πριν καν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην βασιλιά, Σερ Εράκλιο που εκστρατεύει ενάντια στο βασίλειο με τον στρατό του. Αυτή η τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ισπανία, με παραγωγό τον Antonio Banderas, είναι μια ευφάνταστη ιστορία για τη φιλία, την τιμή και το θάρρος. Τοποθετημένο σε έναν μυθικό κόσμο, το Justin And the Knights of Valour προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα για όλη την οικογένεια με πολλούς, διασκεδαστικούς χαρακτήρες, έντονη δράση και περιπέτεια.

*Open, Παρασκευή 12/2 στις 21:00

«Γκαρσονιέρα για Δέκα» (1981) σε σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Ελληνική Κωμωδία – Eνας φιλότιμος λογιστής στο εργοστάσιο των Σουλτάνογλου-Μουράτογλου, ο Χρόνης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή ο γαμπρός του έκανε ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Στην προσπάθεια του να τον βοηθήσει, νοικιάζει το σπίτι του στον ερωτύλο Απόστολο Σουλτάνογλου και ταυτόχρονα στη γυναίκα του Ντόρα, η οποία με τα πολλά έχει αποφασίσει να απατήσει τον σύζυγο της. Ο Απόστολος οδηγεί εκεί την ζωηρούλα στάρλετ Άντζελα, ενώ η Ντόρα τον συνέταιρο του άνδρα της Πέτρο Μουράτογλου. Ακολουθεί απερίγραπτο μπέρδεμα, δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση και ο Χρόνης τώρα πρέπει να αποδείξει, στην αστυνομία ότι το σπίτι του δεν είναι άντρο ακολασίας.

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Μπέτυ Αρβανίτη, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Mega, Παρασκευή 12/2 στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της. Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπη μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους. Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

*Alpha, Παρασκευή 12/2 στις 21:50

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της. Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής). Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις. Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή. Εκείνος πεισμώνει και αποφασίζει να παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης)

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*Ant1, Παρασκευή 12/2 στις 22:00

«Η Νύχτα» (1961) σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Άντονιόνι

Δράμα – Ο Τζιοβάνι και η Λίντια, ένα ζευγάρι ευκατάστατων αστών, επισκέπτονται έναν ετοιμοθάνατο φίλο και στη συνέχεια πηγαίνουν σ? ένα ανιαρό πάρτι. Καθώς η νύχτα κυλά, γίνεται όλο και πιο έντονη η απουσία επικοινωνίας ανάμεσά τους και η κόπωση ή η αδιαφορία που έχει διαβρώσει τη σχέση τους. Γυρισμένη σε τοποθεσίες στο Μιλάνο, η ταινία αναφέρεται σε μια μέρα της ζωής ενός παντρεμένου και άπιστου ζευγαριού και στην επιδείνωση της σχέσης τους. Το 1961, Η Νύχτα έλαβε τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (πρώτη φορά για ιταλική ταινία), καθώς και το Βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο για τον Καλύτερο Σκηνοθέτη. Η Νύχτα θεωρείται η μεσαία ταινία μιας τριλογίας, που ξεκινά με την Περιπέτεια και τελειώνει με την Έκλειψη.

Παίζουν: Ζαν Μορό, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Μόνικα Βίτι, Μπέρναρντ Βίκι.

*Βουλή, Παρασκευή 12/2 στις 22:00

«Οι Φλέβες Της Γης» (2020) σε σκηνοθεσία Byambasuren Davaa

Δράμα – Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Παίζουν: Bat-Ireedui Batmunkh, Enerel Tumen, Yalalt Namsrai.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/2 στις 22:00

«Ο Μισισιπής Καίγεται» (1988) σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ

Βιογραφικό, ιστορικό δράμα- Αμερική, 1964. Δύο πράκτορες του FBI καταφτάνουν στον Μισισιπή, όπου η ρατσιστική βία είναι σε καθημερινή διάταξη, προκειμένου να εντοπίσουν τρεις νεαρούς ακτιβιστές της NAACP (Αμερικανική Οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εγχρώμων), έναν Αφροαμερικανό και δύο λευκούς, εξαφανισμένους κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Πρόκειται για περιοχή όπου δρα ανεμπόδιστα η Κου-Κλουξ-Κλαν, με ισχυρή κατά τα φαινόμενα επιρροή στον ντόπιο λευκό πληθυσμό, η οποία διώκει, βασανίζει και λυντσάρει συλλήβδην ανυπεράσπιστους μαύρους, βυθίζοντας την κοινότητά τους στον τρόμο. Μια προσεκτικά εξυφασμένη συνωμοσία αποσιώπησης των γεγονότων που σφράγισαν τη μοίρα των τριών αγνοούμενων, υποκινούμενη, κατά μείζονα λόγο, από τις τοπικές αρχές, δυναμιτίζει σταθερά το έργο των ομοσπονδιακών πρακτόρων. Κι ενώ η έρευνα βαλτώνει για μέρες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ικανοποιητικών στοιχείων, η σύζυγος του βοηθού του σερίφη σπάει απροσδόκητα τη σιωπή.

Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Μπραντ Ντούριφ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 12/2 στις 23:00

«Cruise» (2018) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σίγκελ

Αισθηματική ταινία δράσης – Ο Τζίο Φορτουνάτο είναι ένας Ιταλοαμερικανός γοητευτικός εργάτης από μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης. Προσκολλημένος στην αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄80 και τις περιστασιακές σχέσεις , περνά τον χρόνο του χωρίς σκοπό, μέχρι που στο δρόμο του συναντά μία καλλονή της κοινότητας. Εκείνος αποφασίζει να γυρίσει το τιμόνι της ζωής του και να ζήσει τον έρωτά του μαζί της, εκείνη όμως δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να τον ακολουθήσει.

Παίζουν: Σπένσερ Μπόλντμαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Νόουα Ρόμπινς, Τζίνο Γκαφαρέλι, Σεμπάστιαν Μανισάλκο.

*Open, Παρασκευή 12/2 στις 23:00

«Εντιμότατοι Απατεώνες» (2012) σε σκηνοθεσία Μάικλ Χόφμαν

Κωμωδία – Ο Χάρι Ντιν είναι ένας Λονδρέζος, που εργάζεται σε μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο, προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Για να ξεγελάσει τον αγοραστή, επινοεί μια ιστορία, με τη βοήθεια μιας κοπέλας από το Τέξας, της οποίας ο παππούς δήθεν διέσωσε τον πίνακα στα τέλη του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το περίπλοκο αυτό σχέδιο δεν πάει και τόσο καλά, θα ξεκινήσει μια μάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ποιος θα πάρει τελικά τα λεφτά, ποιος τον πίνακα και ποιος την κοπέλα;

Παίζουν: Κάμερον Ντιάζ, Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν, Τομ Κόρτνεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Star, Παρασκευή 12/2 στις 00:30