Με μια απλή κίνηση έφερε την επανάσταση στην πασαρέλα

Μία απλή κίνηση ήταν αρκετή για να ταράξει τα νερά στον χώρο της μόδας και του μόντελινγκ. Άλλωστε, στο fashion show της σχεδιάστριας Marta Jakubowski στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, ένας κόσμος που παρουσιάζει τις κοπέλες αψεγάδιαστες χωρίς ατέλειες, δίχως ίχνος ανομοιογένειας και διαφορετικότητας δεν ταιριάζει.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Valeria Garcia ανέβηκε στη πασαρέλα και έκανε μια πολύ όμορφη εμφάνιση, φορώντας ένα μαύρο κουστούμι. Μέσα από το σακάκι δεν είχε τίποτα άλλο, παρά μόνο ένα επίσης μαύρο σουτιέν με δαντέλα. Αυτό που άναψε όμως τα φλας των φωτογράφων δεν ήταν η κομψή κορμοστασιά της, αλλά τα αντικείμενα που ήταν εφαπτόμενα στο στήθος της και έγιναν εμφανή κατά το πέρασμά της στη πασαρέλα.

Το μοντέλο φορούσε δύο αντλίες στήθους, τα λεγόμενα breast pumps. Τα Elvie pump συνδέονται με μια εφαρμογή διαθέσιμη σε smartphones και επιτρέπουν στις μητέρες να συγκεντρώνουν γάλα θηλασμού κάτω από τα σουτιέν τους. Η Garcia τα χρησιμοποιούσε κανονικά πάνω στη σκηνή αφού τον περασμένο Ιούνιο γέννησε τον μικρότερο της γιο και τον θηλάζει ακόμη.

Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν η σχεδιάστρια μόδας και το μοντέλο είναι ότι ο θηλασμός είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό που δεν θα πρέπει να αναγκάζει τις γυναίκες να κρύβονται ή να θεωρείται πως είναι λιγότερο ελκυστικές ή ακόμη και σέξι. Βέβαια αυτό έγινε δεκτό με πολύ θετικά σχόλια που ξεπερνούσαν τα αρνητικά στα social media.

Παραδείγματα μοντέλων που προσπαθούν με την παρουσία τους στα social media και στις πασαρέλες να καταπολεμήσουν το ταμπού με τον θηλασμό έχουμε συναντήσει πολλάκις φορές τα τελευταία χρόνια.

BBC, People