Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο από τον “Αθανάσιο Χριστόπουλο” (φωτογραφίες)

Μία ξεχωριστή φωτογράφηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”, ο οποίος φυλάει Θερμοπύλες πολιτισμού και παράδοσης στην περιοχή.

Η φωτογράφηση έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς.

Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο, μια εμπειρία μοναδική.
Ευχαριστούμε τον Ηλία Περγαντή για τα ατελείωτα κλικ και τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε. Τον Γρηγόρη Μπάκαρη γιατί ήταν το κερασάκι σε όλη την διαδικασία. Τον Michail Zilas και τον Μ/Φ Σύλλογος Αρμονία Καστοριάς για την παραχώρηση του λαογραφικού μουσείου. Την Μαρία Ξανθοπούλου για το εξαιρετικό μακιγιάζ που επιμελήθηκε. Την Γκαμπέση Μαρούλα για την πολύτιμη βοήθεια της σ’αυτό το ταξίδι. Και φυσικά τα μέλη του συλλόγου μας – μοντέλα που με την υπομονή τους αλλά και την εξαιρετική καθοδήγηση του Ηλία τα καταφέραμε θαυμάσια.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Φωτογραφίες Ηλίας Περγαντής

Καστοριανοί συζητούν με τις επίσημες ενδυμασίες τους στο «κιόσκι» του Αρχοντικού Νεράντζη-Αϊβάζη του 18ου αιώνα, στην περίφημη συνοικία Ντολτσό της Καστοριάς
Στην Καστοριά οι γυναίκες τύλιγαν την κοτσίδα τους γύρω από το φέσι τους.
Επεξεργασία της γούνας.
Αστός Καστοριανός φοράει το φέσι στο παιδί του. Οι Έλληνες της Καστοριάς, κυρίως οι αστοί, φορούσαν φέσι, ως δείγμα της οικονομικής τους ευμάρειας. Το φέσι διατηρήθηκε στην Καστοριά μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.

 

Ηλίας Περγαντής

O Ηλίας Περγαντής είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και αριστούχος μεταπτυχιακός του προγράμματος Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων. Ζει και εργάζεται στην Σπάρτη ως λογιστής, ενώ διατηρεί παράλληλα και την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του. Το διάστημα 2017-2018 διετέλεσε πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ελληνική ιστορική αναβίωση και τίτλο «Δεν ξεχνώ».