Πώς τόλμησε να φρακάρει το Τουριστικό λεωφορείο στην Μητροπόλεως;

Πώς τόλμησε να φρακάρει το Τουριστικό λεωφορείο ενώ το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει ολόκληρο φυλλάδιο με τίτλο “Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά” ;;;

Είναι πραγματικά λυπηρό ή τραγικό, το ότι παρότι έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τους “παροικούντες την Τουριστική Ιερουσαλήμ” της Καστοριάς πώς το πρόβλημα της πρόσβασης προς το Βυζαντινό Μουσείο και την ευρύτερη περιοχή λύνεται με τρία κολωνάκια σε συγκεκριμένα σημεία της Μητροπόλεως, κανένα αυτί δεν ίδρωσε…

Θυμάμαι στα Εγκαίνια του Μουσείου, τις υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων για πρόσβαση κλπ, κλπ.  Από τη στιγμή που επιλέχτηκε από το ΥΠΠΟ, να γίνει η (εξαιρετική)  επανέκθεση στο μικρό και δυσπρόσιτο Μουσείο, έπρεπε οι τοπικοί φορείς να σπάσουν το κεφάλι τους για τους τρόπους διαφήμισης του και ένταξης του μαζί με επισκέψεις στους γειτονικούς ναούς για τους επισκέπτες που μετακινούνται με Τουριστικά λεωφορεία, καθώς και τα προκαθορισμένα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης.

Ημερίδα ή fam trip  με καλεσμένους εκπροσώπους από τους  Τουριστικούς πράκτορες της χώρας και τα εξειδικευμένα του εξωτερικού, για την παρουσίαση της σημασίας του Μουσείου και του περίγυρου του. Μηδέν έως τώρα.

Επίσης καθώς είναι γνωστό, πως  δεν βάφονται τα αυγά, το εγχείρημα “Πάσχα στη Καστοριά” πρέπει να αποτελέσει έργο μεγάλης κλίμακας και πολύχρονης έρευνας. Τρεις ναοί ανοιχτοί και ένα φυλλάδιο, είναι σίγουρα κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η πολυποίκιλη προώθηση και οι λειτουργίες και επιτάφιοι σε Βυζαντινούς ή Μεταβυζαντινους ναούς είναι άλλου μεγέθους επιτεύγματα.

Ελπίζω οι άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν τη τύχη της Καστοριάς….( προσθέστε ότι θέλετε…)

Romylos Mantzouras

Διαβάστε το άρθρο εδώΚαστοριά:Τουριστικό λεωφορείο μπλόκαρε λόγω εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου

Καστοριά:Τουριστικό λεωφορείο μπλόκαρε λόγω εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου