Μόλις 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Στους 116 οι νεκροί

Στους 116 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον στις 2.245.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Εκ των 2.245 κρουσμάτων, τα 570 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι πολίτες να βελτιώσουν την διατροφή τους, καθώς μπορούν να μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέφρασε έναν μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που τήρησαν τα αυστηρά μέτρα το Πάσχα,  τονίζοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους», σημείωσε και συνέχισε αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με την άρση των μέτρων.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, μελετώντας όλα τα δεδομένα», διαβεβαίωσε. Δήλωσε την κατανόησή του για την ανυπομονησία που υπάρχει, συμπλήρωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα και προσεκτικές κινήσεις.

«Τα μέτρα θα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου», δήλωσε.

Όπως είπε, ο βασικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας. «Για οποιοδήποτε μέτρο θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. Χρειάζεται υπομονή για να κερδίσουμε τη μάχη. Αν χαλαρώσουμε, τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν να ανατραπούν».

Ακόμη, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου. Θα είναι κλειστή της εξής ώρες: τις καθημερινές 14.00-22.00 και το ΣΚ 10.00-22.00.

«Τις τελευταίες 4 μέρες έφτασαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις», είπε ακόμη, σημειώνοντας πως  εξετάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες και βρέθηκαν 3 θετικά κρούσματα.