6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Υπόσχεση της Αυγής» (2017) σε σκηνοθεσία Έρικ Μπαρμπιέ

Βιογραφικό δράμα – Η συγκινητική αυτοβιογραφία του συγγραφέα Ρομέν Γκαρί. Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία στη Νίκαια και τα κατορθώματά του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρομέν Γκαρί έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, γεμάτες με πάθος, περιπέτεια και μυστήριο, ως μεγάλος άντρας και διάσημος συγγραφέας, τη χρωστούσε στην μητέρα του, Νίνα. Μια αξιολάτρευτη, εκκεντρική γυναίκα που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα.

Παίζουν: Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Πιερ Νινέ, Ντιντιέ Μπουρντόν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 8/4, στις 22:00

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Mega, Πέμπτη 8/4, στις 22:10

«7 Μέρες στο Έντεμπε» (2018) σε σκηνοθεσία Χοσέ Παντίγια

Δράμα – Το καλοκαίρι του 1976, αεροπλάνο της Air France, που πραγματοποιούσε την πτήση Τελ Αβίβ – Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται από τέσσερις αεροπειρατές, δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Όταν το αεροπλάνο καταλήγει σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρόμιου του Έντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης, σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο. Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί διπλωματική λύση καταρρέει, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων, πριν να είναι πολύ αργά…

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία, αφηγείται μια σοκαριστική, τρομοκρατική ενέργεια, που οδήγησε σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στην παγκόσμια ιστορία, που συγκλόνισε τον κόσμο.

Παίζουν: Ντάνιελ Μπρουλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Έντι Μάρσαν, Νόνσο Ανόζι, Ζίνα Ζιντσένκο, Μπεν Σνέτζερ.

*Star, Πέμπτη 8/4, στις 22:15

«Bohemian Rhapsody» (2018) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Πέμπτη 8/4, στις 22:15

«Faster» (2010) σκηνοθεσία Τζορτζ  Τίλμαν Τζούνιορ

Δράσης – Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο Ντράιβερ έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να κυνηγήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του αδελφού του. Ελεύθερος πια, βάζει μπρος το τρομακτικό του σχέδιο για εκδίκηση, να εντοπίσει και να σκοτώσει όλους όσοι είναι στη λίστα του. Δεν θα δράσει ανενόχλητος, όμως, καθώς τον βάζουν στο μάτι δύο αδίστακτοι τύποι που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάγκι Γκρέις, Τομ Μπέρενζερ.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 8/4, στις 23:00

«Star Trek Beyond» (2009) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Κιρκ είναι ένας τολμηρός και ριψοκίνδυνος νέος που αναζητά σκοπό στη ζωή του. Ο Σποκ, που είναι κατά το ήμισυ γήινης καταγωγής, μεγαλώνει στον πλανήτη Βούλκαν και είναι ο πρώτος του είδους του που γίνεται δεκτός στην Ακαδημία Στάρφλιτ. Ο Κιρκ και ο Σποκ είναι ανάμεσα στους επίλεκτους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα του πιο προηγμένου διαστημόπλοιου, του USS Έντερπραϊς.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Πεγκ, Έρικ Μπάνα, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 8/4, στις 01:00