Η Καστοριά και η διαχρονική σχέση της με τη λίμνη – [video]

Από την Καστοριά, μια πόλη πολύ στενά δεμένη με τη λίμνη και το παραλίμνιο περιβαλλοντικό της πάρκο ξεκίνησε το ρεπορτάζ του Ο3 για τις πόλεις με λίμνες. Πόλεις οι οποίες έχουν προβλήματα τα οποία σχετίζονται εκτός των άλλων και με τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων τους και με τα σχέδια ανάπτυξης τους με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

H Καστοριά και η λίμνη Ορεστιάδα, που αποτελούν αλληλένδετες εικόνες, “πρωταγωνιστούν” στο βίντεο της εκπομπής Ο3, που προβάλλεται καθημερινά στην ΕΡΤ 3.

Ο Καστοριανής καταγωγής ξεναγός, Ρωμύλος Μαντζούρας, κάνει μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην Καστοριά και τη λίμνη και τη διαχρονική τους σχέση. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, συνδέει τους μαθητές με το ιδιαίτερο περιβάλλον της λίμνης, και η βιολόγος Μάγδα Γρηγορίου εξηγεί με ποιον τρόπο μαθαίνουν να εκτιμούν τη λίμνη και τις αξίες που προσφέρει στην περιοχή.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με λίμνες, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Καστοριάς, ο οποίος μίλησε για τους κοινούς στόχους των Δήμων, τις συνέργειες και τις συνεργασίες που προσπαθούν να επιτύχουν.

Οι φωτογραφίες από την παλιά Καστοριά είναι από το αρχείο του Ρ. Μαντζούρα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και οπτικό υλικό από το αρχείο του ΚΠΕ Καστοριάς

Δείτε το video: