Ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά

Είναι γνωστό πως οι διατροφικές συνήθειες συνδέονται στενά με την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση, καθώς η θρεπτική μας κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Συγκεκριμένα, για την προστασία της υγείας των μαλλιών, είναι σημαντικό να προσλαμβάνονται επαρκείς ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και διατήρηση των τριχών.

Μεταξύ αυτών, σημαντική θέση καταλαμβάνει ο σίδηρος, καθώς η έλλειψή του είναι βασική αιτία για την εμφάνιση τριχόπτωσης. Από την άλλη, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά είναι και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγκεκριμένα η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, το παντοθενικό οξύ, το φυλλικό οξύ και η βιοτίνη, καθώς και βιταμίνες και συστατικά που εμφανίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως οι βιταμίνες C και Ε, το σελήνιο και τα καροτενοειδή. Τέλος, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητα για την υγιή λειτουργία των θυλάκων των τριχών.

Συνεπώς, για υγιή και γερά μαλλιά, φροντίστε να καταναλώνετε ένα πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο με ποικιλία φρούτων και λαχανικών όλων των χρωμάτων, προϊόντα δημητριακών κατά προτίμηση ολικής άλεσης, όσπρια, γαλακτοκομικά, αυγό και άπαχες πηγές πρωτεϊνών και σιδήρου όπως κρέας, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Ακόμη, μην ξεχνάτε να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ενυδάτωση του οργανισμού.

neadiatrofis.gr