Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου

Βροχές στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί άνεμοι στο Ιόνιο, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Για την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 15 βαθμούς), 11 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς), 11 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
12:00 Πιθανή βροχή Πιθανή βροχή 10 °C 2 ΝΑ ΝΑ 82 %
15:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 11 °C 1 ΒΑ ΒΑ 87 %
18:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 9 °C 3 Β Β 92 %
21:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 8 °C 2 Β Β 94 %
00:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 8 °C 1 ΒΑ ΒΑ 96 %
03:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 8 °C 3 ΒΑ ΒΑ 87 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές σταδιακά από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 και στα βόρεια έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και στη Θεσσαλία μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια, νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, εξασθενούντες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.