Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test σε Καστοριά, Άργος και Μαυροχώρι

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 22 Απριλίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν 125 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 58 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 19.793 rapid test και ανευρέθηκαν 267 θετικά (1.35%).

Στην Καστοριά οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία στη λεωφόρο Κύκνων. Πραγματοποιήθηκαν 144 rapid test με 2 θετικά (1.39%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 23.5 έτη

Στο Άργος Ορεστικό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία, έξω από το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού, στη θέση του παρκινγκ. Πραγματοποιήθηκαν 48 rapid test με 1 θετικό (2.08%) αφορά σε 1 άνδρα 21 ετών

Στο Μαυροχώρι οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία, δίπλα στο αγροτικό ιατρείο. Πραγματοποιήθηκαν 57 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.