Τηλεοπτικό σποτ κάνει λόγο για «μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση»

Τηλεοπτικό σποτ λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κυκλοφόρησε στην ΠΓΔΜ. Σε αυτό γίνεται λόγος για μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην ονομασία Σεβέρνα ή Βόρεια Μακεδονία.

Σε άλλο μήνυμα που μεταδόθηκε στην σκοπιανή τηλεόραση, εμφανίζεται ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμμπεργκ, ο οποίος δηλώνει στα σκοπιανά τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και καλεί τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν υπέρ, τονίζοντας πως πρόκειται για μια ευκαιρία ζωής. «Το μέλλον της χώρας σας είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ», λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική» γλώσσα που αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ «της Ευρωπαϊκής “Μακεδονίας”». Στο μεταξύ την πρόθεσή του να απέχει από το δημοψήφισμα γνωστοποίησε από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της FYROM Γκιόργκι Ιβάνοφ.

athensVoice.gr