17 ταινίες για να δεις την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκαεπτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

“Η συμμορία των μάγων” (2013) σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Μυστηρίου – Oι Ντάνιελ Άτλας, Μέριτ Μακίννει, Χένλι Ρίβς και Τζάκ Γουάιλντερ, είναι οι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών –καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού – και τα νεύρα των διωκτικών αρχών! Η ομάδα των τεσσάρων, μοντέρνων, μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών τεχνολογικών τρικ, τα οποία αφήνουν το κοινό τους πάντα με το στόμα ανοιχτό. Αρχικά τραβάνε πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου ληστεύοντας, από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μια γαλλική τράπεζα, στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια ξεσκεπάζουν έναν οικονομικό εγκληματία, διοχετεύοντας την ίδια στιγμή, με το δικό τους “μαγικό” τρόπο, τα εκατομμύρια, που εκείνος καταχράστηκε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς μελών του ακροατηρίου τους.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο, Μαρκ Ράφαλο, Μέλανι Λόρεν, ?Ισλα Φίσερ, Ηλίας Κοτέας, Τζέσε Άιζενμπεργκ.

*Mega, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«Brave» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν 

Animation – Στα Χάιλαντς – σε έναν τόπο τραχύ και σαγηνευτικό, με μεγάλη παράδοση, γεμάτη επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους – ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, μια δεινή τοξοβόλος, κόρη του Βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ, αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι. Ώσπου, μια μέρα, κάνει το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, προκαλώντας το χάος. Όταν, όμως, η Μέριντα στρέφεται σε μια εκκεντρική μάγισσα για να ζητήσει τη βοήθειά της, ώστε η μοίρα της, και κατ’ επέκταση η μοίρα του βασιλείου της, να αλλάξει, η μάγισσα κάνει για χάρη της ένα ανατρεπτικό ξόρκι, το οποίο μετατρέπεται σε κατάρα και πέφτει πάνω στην οικογένειά της. Η Μέριντα τότε θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της γενναιότητας, της οικογένειας και της αγάπης, στην προσπάθειά της να αντιστρέψει την κατάρα, πριν να είναι πολύ αργά…

Ακούγονται οι φωνές των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου.

*Star, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (2016) σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Κοινωνική – Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Παίζουν: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη.

*Skai, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» (2010) σε σκηνοθεσία Ντιν Ντεμπλουά Κρις Σάντερς

Animation – Ο νεαρός Βίκινγκ έφηβος ονόματι Χίκαπ- Ψάρης είναι ο γιος του αρχηγού και ζει στο νησί του Μπερκ που μαστίζεται από επιθέσεις δράκων που κλέβουν τα ζώα τους και καίνε τα σπίτια τους. Αν και προσπαθεί να ακολουθήσει την παράδοση της φυλής του και να γίνει ένας δρακοφονιάς, η αδεξιότητά του και τα αποτυχημένα του σχέδια που σκαρφίζεται συνέχεια, τον έχουν μετατρέψει σε περίγελο. Με ένα από τα κανόνια που εφηύρε τελικά κατορθώνει και αιχμαλωτίζει έναν τρομερό δράκο, την “Οργή της νύχτας” και σκοπεύει να τον θανατώσει για να κερδίσει την αποδοχή της φυλής. Όταν όμως βρίσκει τον τραυματισμένο δράκο αβοήθητο σε ένα ξέφωτο, όχι μόνο δεν τον σκοτώνει αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του και τον φροντίζει ενώ παράλληλα αρχίζει να τον εκπαιδεύει. Γίνονται φίλοι και τον ονομάζει Φαφούτη. Ανακαλύπτει ότι οι δράκοι είναι πιο περίπλοκοι από ότι νομίζει η φυλή του, αλλά πως θα τους πείσει ότι μπορούν στα αλήθεια να συνυπάρξουν;

*Open, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί –O Τομ έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα, την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του. Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει. Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία. Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι αυτήν.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Μακεδονία, Κυριακή 2/5 στις 21:00

«The Hangover part 2» (2011) σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Κωμωδία – Δύο χρόνια μετά τον Νταγκ και ο Στου αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Λόρεν, μία όμορφη, ζάμπλουτη Ταϊλανδή. Ο πατέρας της νύφης δεν εγκρίνει τον γάμο αλλά παρόλαυτα δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της αγαπημένης του κόρης. Η πολυτελής τελετή στην εξωτική Ταϊλάνδη προϋποθέτει ωστόσο ένα bachelor party ανάλογο των περιστάσεων. Η γνωστή παλιοπαρέα, ο Φιλ, ο Άλαν και ο Νταγκ, ταξιδεύουν στην εξωτική Ταϋλάνδη για να παραστούν στον γάμο του φίλου τους. Οι… οδυνηρές μνήμες από το σχεδόν καταστροφικό bachelor party του Νταγκ στο Λας Βέγκας, είναι ακόμη νωπές και ο Στου είναι αποφασισμένος να μην το ρισκάρει. Έχει επιλέξει να κάνει ένα ασφαλές πάρτι πριν τον γάμο, με καφέ, γλυκάκια και καθόλου αλκοόλ!

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα έχει σχεδιάσει. Δύο νύχτες πριν τη μεγάλη μέρα, σε ένα υπέροχο θέρετρο στην Ταϊλάνδη, ο Στου κάνει μια μικρή υποχώρηση και συμφωνεί να πιουν μια μπύρα ο καθένας. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Όταν η παρέα ξυπνάει σε ένα κατεστραμμένο δωμάτιο ανάμεσα σε αγνώστους και με αγνοούμενο τον 16χρονο αδελφό της νύφης, ξέρουν πια πως όλα πήγαν, για άλλη μια φορά, εντελώς στραβά! Μετά την Μπανγκόκ, ό,τι είχε συμβεί στο Λας Βέγκας θα φαίνεται σαν εκδρομή στην Ντίσνεϊλαντ!

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζέφρι Τέιμπορ, Κεν Τζεν, Πολ Τζιαμάτι, Τζέιμι Τσανγκ, Μπράιαν Κάλεν, Μέισον Λι

*Star, Κυριακή 2/5 στις 22:50

”Ο Πρίγκιπας της Περσίας” (2010) σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Φαντασίας – Στα βάθη της μυθικής Περσίας, ο πρίγκιπας Ντάσταν θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του -παρά τη θέληση του- με τη μυστηριώδη πριγκίπισσα Ταμίνα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Μαζί πρέπει να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου, ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου!

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άλφρεντ Μολίνα.

*Alpha, Κυριακή 2/5 στις 23:00

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο. Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*Skai, Κυριακή 2/5 στις 23:00

«Αναμνήσεις» (2014) σε σκηνοθεσία Jean-Paul Rouve

Δραματική κομεντί – Ο Ρομαίν, είναι θυρωρός σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Παρίσι. Δεν το ξέρει ακόμα, αλλά πρόκειται να γίνει συγγραφέας… Η Μαντλέν είναι έξι δεκαετίες μεγαλύτερή του και είναι η γιαγιά του. Με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτοί οι δύο συνεννοούνται άψογα, σα να είναι συνομήλικοι. Μια μέρα η Μαντλέν το σκάει από τον οίκο ευγηρίας, όπου την έχουν βάλει τα δύο παιδιά της, χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της. Την ίδια μέρα, ο Ρομαίν παίρνει ρεπό και συναντιέται με τη γιαγιά του στο Ετρετά, την πόλη που έζησε η Μαντλέν στα νιάτα της. Γιαγιά και εγγονός περνούν την ομορφότερη μέρα της ζωής τους.

Παίζουν: Michel Blanc, Annie Cordy, Mathieu Spinosi.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 2/5 στις 23:00

«Τα Φτερουγίσματα» (1996) σε σκηνοθεσία Κάρολ Μπάλαρντ

Δραματική Περιπέτεια – Η 13χρονη Έιμι έρχεται στο Οντάριο του Καναδά για να ζήσει με τον πατέρα της, τον Τόμας, έναν «τρελό» εφευρέτη που έχει πάθος με την αεροπλοΐα. Η αρχικά αρνητική διάθεση της εξαφανίζεται, όταν παίρνει υπό την προστασία της 13 ορφανές χήνες, που αναγνωρίζουν μόνον αυτή σαν μητέρα.

Σύντομα θα διαπιστώσει ότι για να επιβιώσουν οι μικρές χήνες πρέπει να μάθουν να πετάνε. Η από κοινού προσπάθεια της Έιμι με τον πατέρα της θα τους βοηθήσει να ξαναγνωριστούν και να έρθουν κοντά σαν οικογένεια.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Ντάνα Ντελέινι, Τέρι Κίνι, Άννα Πάκουιν.

*Μακεδονία Κυριακή 2/5 στις 23:00

«Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου» (2018) σε σκηνοθεσία Γιάννη Β. Λαπατά

Δράμα –  Ένας μοναχικός καλόγερος προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και μοναξιά που ξαφνικά και αναπάντεχα επιστρέφουν, όταν χάνει τη μοναδική συντροφιά του, τη σκυλίτσα του. Εντονότατα συναισθήματα θα τον κάνουν να «συνομιλήσει» με το παρελθόν του και με αυτή την «ταπεινή», για πολλούς, αφορμή να καταλάβει πολλά και να επανατοποθετήσει την πορεία και τη ζωή του.

Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Πέτρος Ξεκούκης, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος και η Μπαλού ως Σίσσυ Έκτακτη συμμέτοχή: Ηρώ Μουκίου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρία Σκουλά, Γιάννα Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 2/5 στις 23:45

«Τυφλό Χτύπημα» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κάουφμαν

Περιπέτεια – Μία νύχτα ένας άτυχος businessman ονόματι ‘Αλαν Κάμπελ, συναντά τον Τζόνας ‘Αρμπορ, έναν μυστηριώδη άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας εκτελεστής και προσφέρεται να “καθαρίσει” γι αυτόν 5 στόχους δωρεάν. Νομίζοντας ότι είναι φάρσα, ο ‘Αλαν δίνει μια λίστα με ονόματα. Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην λίστα αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ένας-ένας και όλα τα στοιχεία δείχνουν τον ‘Αλαν. Καταδιωγμένος από την αστυνομία αλλά και από ενοχές, ο ‘Αλαν ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις δολοφονίες.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κόουλ Χάουζερ, Τζόναθαν ΛαΠάλια.

*Mega, Κυριακή 2/5 στις 00:30

«Η Μαύρη Καλλονή» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Ζιρίλι

Οικογενειακή περιπέτεια Η ταινία αφηγείται τη συγκινητική ιστορία της δεκαπεντάχρονης Όντρι (Τζένιφερ Μακ Κένζι) η οποία κατά τη διάρκεια της εθελοντικής της εργασίας σε έναν στάβλο θα κάνει μια ανακάλυψη που θα της αλλάξει τη ζωή.
Έχοντας διασωθεί από έναν ιδιοκτήτη που την κακομεταχειριζόταν και προσπαθώντας να συνέλθει από το τραυματικό της παρελθόν, η Μαύρη Καλλονή διαθέτει μοναδική ποιότητα χαρακτήρα που θα την κάνουν να γίνει αξιαγάπητη στην Όντρι και στον παππού της οι οποίοι θα αποφασίσουν να υιοθετήσουν το πανέμορφο αυτό άλογο, προκειμένου να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα ίσως να ζωντανέψουν ξανά τους δεσμούς της δικής τους οικογένειας.

Παίζουν: Σάρα Αν Σουλτς, Λουκ Πέρυ, Μπρους Ντέιβισον, Τζένιφερ ΜακΚένζι.

*Open, Κυριακή 2/5 στις 00:30

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κωμωδία  Ο Ράιαν κι ο Τζάστιν είναι δύο φίλοι που θέλουν να πάνε σε πάρτι μασκέ κι αποφασίζουν να μεταμφιεστούν σε αστυνομικούς. Κι ενώ το πάρτι δεν τους κάθεται, η στολή τους προκαλεί δέος, κι απλά δεν μπορούν να αποχωριστούν τον νέο τους ρόλο. Η χαρά τους όμως δεν θα κρατήσει πάρα πολύ, μια και θα μπλεχτούν με μαφιόζους και βρώμικους ντετέκτιβ. Μόνο τους όπλο: οι ψεύτικες αστυνομικές τους ταυτότητες.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Γουέιγιανς Τζ., Ρομπ Ριγκλ.

*Skai, Κυριακή 2/5 στις 00:45

«Μαχητές των Δρόμων 2» (2003) σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης – Ο εύστροφος πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόννερ επιστρέφει. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με έναν παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο τον Ρόμαν Πιρς και ως μυστικοί πράκτορες θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στη συμμορία και έτσι να ξεσκεπάσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον Κάρτερ Βερόνε. Όταν θα καταφέρουν να γίνουν δεκτοί ως μέλη της συμμορίας, θα τους προσφέρει βοήθεια η εκρηκτική Μόνικα Φουέντες, η οποία, επίσης μυστική πράκτορας, παριστάνει ήδη την κοπέλα του μεγαλέμπορου.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ταϊρίς Γκίμπσον, Κόουλ Χάουζερ.

*Star, Κυριακή 2/5 στις 01:00

«Τα Μυστικά του Δάσους» (2014) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ

Φαντασίας – Ένας φούρναρης και η σύζυγός του προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά μια κατάρα από το παρελθόν δεν τους αφήνει να νιώσουν αυτή την ευτυχία. Η παρέμβαση μια Μάγισσας θα περιπλέξει την κατάσταση ακόμα περισσότερο, αφού για να φτιάξει το μαγικό φίλτρο που θα σπάσει τα μάγια, το ζευγάρι θα πρέπει να βρει τέσσερα σπάνια στοιχεία που θα αντιστρέψουν την κατάσταση. Αυτή η αναζήτηση όμως θα φέρει τον φούρναρη και τη γυναίκα του απέναντι σε μεγάλες δοκιμασίες και διλήμματα που θα έχουν συνέπειες.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Έμιλυ Μπλαντ, Τζέιμς Κόρντεν, Άννα Κέντρικ, Κρις Πάιν, Τρέισι Ούλμαν, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζόνυ Ντεπ.

*Alpha, Κυριακή 2/5 στις 01:15