O καιρός σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου

Νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή ελάττωση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 23, στη Θεσσαλία και στη Στερεά από 15 έως 32, στην Πελοπόννησο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
09:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 15 °C 1 Ν Ν 62 %
12:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 21 °C 4 ΒΔ ΒΔ 25 %
15:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 22 °C 3 Δ Δ 23 %
18:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 20 °C 3 ΒΔ ΒΔ 40 %
21:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 15 °C 3 ΒΔ ΒΔ 62 %
00:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 12 °C 3 ΒΔ ΒΔ 72 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και πιθανώς στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αργά τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και το βράδυ θα φτάσουν στο Θρακικό τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων μετά το μεσημέρι, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι μέχρι το μεσημέρι σε βορειουτικούς με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.