9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μαχητές των Δρόμων 8» (2017) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Star, Παρασκευή 21/5, στις 21:00

«Απαγωγή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Περιπέτεια – Όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς, ο 17χρονος Νέιθαν τους βλέπει να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του. Προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια, τρέπεται σε φυγή καταδιωκόμενος από το FBI και μια ομάδα αδίστακτων δολοφόνων.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Open, Παρασκευή 21/5, στις 21:00

«Μοιραία Ανακάλυψη» (2006) σε σκηνοθεσία Τζέισον Μπούρκε

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Σε μια μυστική στρατιωτική βάση πραγματοποιείται ένα πείραμα υψίστης σημασίας. Ο Δρ. Σήβερ και η επιστημονική του ομάδα έχουν ανακαλύψει ένα όπλο που υπερφορτίζει τις σκοτεινές δυνάμεις του πυρήνα του ατόμου και αλλάζει τη μοριακή δομή του στόχου του.

Το αποτελέσμα είναι η εξαφάνιση ή η διάλυση του. Η συγκλονιστικότερη ανακάλυψη μετά την ατομική βόμβα. Όμως, το πείραμα πηγαίνει στραβά, μια ακτίνα χτυπά έναν επιστήμονα, τον Ντάνιελ, ο οποίος μένει φαινομενικά ανέπαφος. Ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά, κάθε του συναισθηματική αντίδραση επιδρά στα καιρικά φαινόμενα! Όταν ο Δρ. Σήβερ κλέβει το όπλο με σκοπό να το πουλήσει.

Παίζουν: Στήβεν Μπάλντουιν, Γκάρντινερ Μίλαρ, Νίκολας Μπάρικ, Γουίλιαμ Ντέιβις, Φίλιπ Μίτσελ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/5, στις 22:00

«Revenge of the Bridesmaids» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Χέιμαν

Ρομαντική κομεντί – Η Άμπιγκαϊλ και η Πάρκερ, δύο κολλητές παιδικές φίλες, αφήνουν για λίγο τη Νέα Υόρκη και επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής τους, τη Λουϊζιάνα, για διακοπές. Εκεί, ανακαλύπτουν πως η καλή τους φίλη Ρέιτσελ έχει χωρίσει και πως ανάμεσα σε εκείνη και τον πρώην αγαπημένο της έχει μπει μια πρώην φίλη τους η οποία προσπαθεί με δόλια μέσα να τον παντρευτεί.

Έτσι, οι δυο κολλητές βάζουν τα δυνατά τους να «ξεμπροστιάσουν» τη μέλλουσα νύφη και να διαλύσουν τον γάμο, υποδυόμενες τις… παρανύμφους.

Παίζουν: Ρέιβεν Σιμονέ, Τζοάννα Γκαρσία Σουίσερ, Μπεθ Μπρόντερικ, Ντέιβιντ Κλέιτον Ρότζερς, Βιρτζίνια Γουίλιαμς.

*Alpha, Παρασκευή 21/5, στις 22:00

«Τι 30… Τι 40… Τι 50… » (1972) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν επιχειρηματία παλαιών αρχών, τον Ζάχο Φωκιανό, ο οποίος αντιπαθεί κάθε τι νέο. Η νεαρή γραμματέας του όμως τον έχει ερωτευτεί αλλά φοβούμενη την αντίδρασή του, διστάζει να του ομολογήσει τα συναισθήματά της.

Όταν όμως ο Ζάχος αντιληφθεί τι συμβαίνει (κι αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ), θα αλλάξει γνώμη και θα συνειδητοποιήσει ότι κι αυτός έτρεφε αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Έλια Καλλιγεράκη.

*Mega, Παρασκευή 21/5, στις 22:10

«Επτάψυχη Σχέση» (2018) σε σκηνοθεσία Susan Gordanshekan

Δράμα – Πρόκειται για δύο ξένους που συναντώνται: η Mina, μια ιρανική γυναίκα που δεν είχε επιλέξει κανέναν για σύζυγό της από τις προτάσεις των γονέων της και o Kian, ένας Ιρανός χειρουργός, που μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι απελπισμένος να βρει μια σύζυγο για να ολοκληρώσει τη ζωή του. Μια τέτοια συνάντηση οδήγησε σε ερωτική σχέση και στην συνέχεια σε γάμο. Μια ένωση που γίνεται δυσλειτουργική, έως ότου οι σύντροφοι αρχίσουν να διώχνουν τις φορτισμένες προσδοκίες τους ο ένας από τον άλλον, καθώς και εκείνες του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Παίζουν: Pegah Ferydoni, Hadi Khanjanpour, Henrike von Kuick.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 21/5, στις 23:15

«Ζευγάρι εκτελεστών» (2015) σε σκηνοθεσία Πάκο Καμπέζας

Κωμική περιπέτεια – Μετά από έναν επίπονο χωρισμό, η Μάρθα συναντά τον Φράνσις, τον άντρα, που φαντάζει το τέλειο ταίρι. Όμως, καθώς η σχέση τους προχωράει, η Μάρθα ανακαλύπτει ότι ο «κύριος Τέλειος» είναι στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας εκτελεστής.

Σύντομα το σκοτεινό παρελθόν του Φράνσις έρχεται για να τους βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Σαμ Ρόκγουελ, Τιμ Ροθ, Τζέιμς Ράνσον.

*Star, Παρασκευή 21/5, στις 23:50

«ΜΑ» (2019) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Θρίλερ – Η βραβευμένη με Όσκαρ Οκτάβια Σπένσερ είναι η μοναχική Σου Αν, που μένει σε μια ήσυχη πόλη του Οχάιο. Όταν η έφηβη Μάγκι της ζητάει να αγοράσει αλκοόλ για εκείνη και την παρέα της, η Σου Αν βρίσκει την ευκαιρία να κάνει… νέους φίλους. Και έτσι παραχωρεί στα παιδιά το υπόγειο του σπιτιού της έτσι ώστε να είναι ασφαλή και να μην οδηγούν υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι κανόνες: Ένα από τα παιδιά πρέπει να παραμείνει νηφάλιο. Δεν πρέπει να βλασφημούν. Δεν πρέπει να ανέβουν στον επάνω όροφο. Και πρέπει να την φωνάζουν «Mα». Σταδιακά η φιλοξενία της Ma αρχίζει να γίνεται εμμονή και αυτό που αρχικά φάνταζε ως το τέλειο εφηβικό όνειρο αρχίζει να γίνεται εφιάλτης. Το σπίτι της Mα μεταμορφώνεται από το καλύτερο μέρος της πόλης, στο χειρότερο μέρος της Γης!

Παίζουν: Οκτάβια Σπένσερ, Νταϊάνα Σίλβερς, Λουκ Έβανς.

*Ant1, Παρασκευή 21/5, στις 00:30

«The Impossible» (2012) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Δράμα – Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων!

Παίζουν: Ναόμι Γουάτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τομ Χόλαντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν.

*Star, Παρασκευή 21/5, στις 01:30