7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Transit» (2012) σε σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρετ

Αστυνομική, Δράσης – Μία συμμορία ληστών που μόλις έχει αδειάσει τα ταμεία μιας τράπεζας, αναγκάζεται να κρύψει τα λάφυρά της στο αυτοκίνητο ανυποψίαστης οικογένειας που βρίσκεται στο δρόμο για διακοπές σε κάμπινγκ.

Θα τους κυνηγήσουν για να τους σκοτώσουν και να καρπωθούν τα κλοπιμαία.

Εκεί μέσα στην υγρασία και την πυκνή βλάστηση του Μπατόν Ρουζ, η υπό καταδίωξη οικογένεια βλέπει τους δεσμούς της να κλειδωνίζονται, ενώ οι διώκτες τους εφαρμόζουν τα δικά τους παιχνίδια εξουσίας.

Παίζουν: Τζιμ Καβίεζελ, Ντιόρα Μπάιρντ, Τζέιμς Φρέιν, Ελίζαμπεθ Ρομ, Χάρολντ Περινό.

*Open, Τρίτη 8/6, στις 21:00

«Μικρά Αγγλία» (2013) σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη

Άνδρος, α’ μισό του 20ού αιώνα. Η νεαρή Όρσα είναι παράφορα και μυστικά ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Ο κλειστός χαρακτήρας της δεν επιτρέπει σε κανέναν να γνωρίζει τον κρυφό της πόθο. Αντίθετα από τη μικρότερη αδελφή της, την ενθουσιώδη και γεμάτη όνειρα Μόσχα, που δεν κρύβει ότι θέλει να φύγει από την Άνδρο, για να αποφύγει έτσι τη μοίρα των γυναικών του νησιού, που τις θέλει να παντρεύονται ναυτικούς που λείπουν συνεχώς, ενώ κάποιες φορές δεν επιστρέφουν ποτέ. Όταν η μητέρα τους, η Μίνα, μια δυναμική όσο και χειριστική γυναίκα, αποφασίζει ότι ήρθε ο καιρός να παντρέψει τις δύο κόρες της, θα παραμερίσει κάθε συναίσθημα, για να βάλει πάνω απ’ όλα το συμφέρον και τις κατάλληλες γνωριμίες που θα την οδηγήσουν στους κατάλληλους γαμπρούς. Σύντομα, λοιπόν, η Όρσα θα παντρευτεί τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη. Λίγο αργότερα, η Μόσχα θα παντρευτεί τον Σπύρο Μαλταμπέ, που είναι πλέον καπετάνιος…

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, Κλέα Σαμαντά, Βασίλης Πομώνης κ.ά

*ΕΡΤ1, Τρίτη 8/6, στις 22:00

«Η Γοητεία της Απιστίας» (1995) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Ρομαντικό δράμα – Έχει όλα όσα θα ήθελε μια νέα, παντρεμένη γυναίκα από τον Νότο: πλούτο, σταθερότητα, γερές οικογενειακές ρίζες.

Στην οικογένεια της Γκρέης, τους κανόνες τους έβαζαν πάντα οι άνδρες, μέχρι τη μέρα που βλέπει τον άντρα της να φιλάει μια άλλη γυναίκα.
Τώρα είναι έτοιμη να ζήσει την μέχρι χθες ανέφελη ζωή της διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένις Κουέιντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, Κίρα Σέντγουικ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 8/6, στις 22:00

«Σε 60 Δευτερόλεπτα» (2000) σε σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Θρίλερ – Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Alpha, Τρίτη 8/6, στις 23:00

«Διπλός Αντίκτυπος» (1991) σε σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Άλεξ κι ο Τσαντ είναι δύο δίδυμοι που χωρίστηκαν μωρά όταν οι γονείς τους σκοτώθηκαν. Ο Τσαντ μεγάλωσε στο Παρίσι, ενώ ο Άλεξ έχει γίνει ένας μικροκακοποιός στο Χονγκ Κονγκ. Ο Άλεξ μαθαίνει για τον αδελφό του και ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ για να τον πείσει πως ο αντίπαλος του εκεί είναι ο ίδιος που δολοφόνησε τους γονείς τους. Η συνύπαρξη τους, όμως, δεν είναι η καλύτερη αφού οι δυο τους έχουν τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες. Τα δύο δίδυμα αδέρφια, που μεγάλωσαν χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ύπαρξη του άλλου, επανασυνδέονται με σκοπό να εκδικηθούν τους δολοφόνους των γονέων τους.

Παίζουν: Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Αλόνα Σόου, Τζόφρι Λιούις.

*Open, Τρίτη 8/6, στις 23:00

«Το κοινωνικό δίκτυο» (2010) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

H ταινία αναφέρεται στην γέννηση του facebook, στην κοινωνική δικτύωση μέσω της ιντερνετικής οθόνης που έδωσε ένα νέο ορισμό στην λέξη φιλία. Η δημιουργία του facebook όμως έφερε τους εμπνευστές του σε πολυετή δικαστική αντιπαράθεση με αντικείμενο την πατρότητα της ιδέας. Το φθινόπωρο του 2003 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ένας ιδιοφυής φοιτητής, ο Μαρκ Ζούκενπεργκ, έθετε τις βάσεις για αυτό που λίγα χρόνια αργότερα θα αποδεικνυόταν παγκόσμιο φαινόμενο και θα έκανε τον ίδιο δισεκατομμυριούχο: το Facebook.

Ωστόσο, η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με 500 εκατομμύρια χρήστες κρύβει μια ομιχλώδη ιστορία προέλευσης με νομικές διαμάχες και μηνύσεις, καθώς οι αδελφοί Γουίνκλβος κατηγόρησαν τον Ζούκενπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα ενώ και ο κολλητός του Εντουάρντο Σάβεριν, συνιδρυτής και αρχικός χρηματοδότης του εγχειρήματος, έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τον εκπαραθύρωσε από το project.

Παίζουν: Τζέσε ‘Αιζενμπεργκ, ‘Αντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρασίντα Τζόουνς.

*Mega, Τρίτη 8/6, στις 23:30

«Η Γυμνή Αλήθεια» (2009) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Αισθηματική κομεντί – Η αιώνια μάχη των φύλων ανεβάζει το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη στην κωμωδία Η Γυμνή Αλήθεια. Η Άμπι Ρίχτερ είναι μία ρομαντική παραγωγός πρωινών εκπομπών που ψάχνει διακαώς τον κο Τέλειο! Η καθημερινότητά της χτυπάει ξαφνικά κόκκινο, όταν το αφεντικό της επιβάλει στην ομάδα της τον Μάικ Τσάντγουει , έναν σκληροπυρηνικό τύπο της τηλεόρασης που υπόσχεται να ξεράσει στον αέρα όλη την γυμνή αλήθεια για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Μάικ, για να αποδείξει στην Άμπι πως δεν είναι ένας αναξιόπιστος τσαρλατάνος αλλά κάποιος που καταλαβαίνει σε βάθος τις συμπεριφορές των ζευγαριών, προσφέρεται να τη βοηθήσει στην κατάκτηση του κύριου Τέλειου.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Κάθριν Χάιγκλ, Μπρι Τέρνερ.

*Ant1, Τρίτη 8/6, στις 00:00