Μεγάλο χακάρισμα στο Facebook – 50 εκατομμύρια χρήστες τα «θύματα»

Το Facebook δέχτηκε επίθεση από χάκερς με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του μέσου να έχουν εκτεθεί, όπως παραδέχτηκε η εταιρεία.

Οι λογαριασμοί που επλήγησαν είναι πλέον ευάλωτοι και οι χάκερς μπορούν να πάρουν πλέον τον έλεγχό τους και να δουν τις πιο προσωπικές τους λεπτομέρειες, αναφέρει η εταιρεία σύμφωνα με τον Independent.

Η εταιρεία εντόπισε το σφάλμα την περασμένη Τρίτη και μόλις σήμερα ξεκίνησε την περαιτέρω έρευνα. Το ζήτημα συνδέεται με το εργαλείο «Προβολή ως», με το οποίο οι χρήστες μπορούν να δουν το προφίλ τους όπως θα εμφανιζόταν σε κάποιον τρίτο. Η Facebook απενεργοποίησε προς το παρόν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, προκειμένου να διώξει τους «παρείσακτους» από τους χακαρισμένους λογαριασμούς.

Η έρευνα θα συνεχιστεί, καθώς είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί και άλλα προφίλ.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση ούτε ξέρουμε πού έχουν τη βάση τους οι επιτιθέμενοι. Εργαζόμαστε σκληρά για να κατανοήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερα δεδομένα», ανέφερε ο Γκάι Ρόζεν, αντιπρόεδρος του τμήματος Διαχείρισης Παραγωγής.

Independent