5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μην τα βάζετε με τους Τζόουνς» (2016) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Κωμωδία – Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες.

Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει.

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άιλα Φίσερ.

*Star, Δευτέρα 14/6 στις 21:00

«Η Αποζημίωση» (2003) σκηνοθεσία Τζον Γου

Φαντασίας – Ο Τζένινγκς, ιδιοφυής hi-tech μηχανικός, δουλεύει επί τρία χρόνια πάνω σε ένα απόρρητο σχέδιο, δέχεται να του γίνει διαγραφή της μνήμης γι’ αυτή την περίοδο, αλλά, αντί παχυλής αμοιβής, λαμβάνει ένα φάκελο με 19 άσχετα αντικείμενα. Επιπλέον, οι πρώην εργοδότες του θέλουν να τον δολοφονήσουν, ενώ τον καταδιώκει το FBI για εσχάτη προδοσία. Ενδιαφέρον ξεκίνημα, εμπνεόμενο από νουβέλα του Φίλιπ Κ. Ντικ, ασυνάρτητη συνέχεια.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ούμα Θέρμαν, Άαρον Έκχαρτ.

*Open, Δευτέρα 14/6 στις 21:00

«Eνα Καλοκαίρι» (2012) σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς

Δράμα – Ο Έλις και ο Νέκμπον, είναι δύο 14χρονοι φίλοι, που ζουν σε μια επαρχία, στις όχθες του Μισισιπή. Σε μία από τις καθημερινές εξερευνήσεις τους, ανακαλύπτουν κάτι παράξενο, μια βάρκα πάνω σε ένα δέντρο. Η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς διαπιστώνουν ότι μέσα στη βάρκα ζει ένας μυστηριώδης άντρας, με το περίεργο όνομα, Mud. Η γνωριμία του Mud με τα δύο αγόρια έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Είναι καταζητούμενος από την αστυνομία και έχει ανάγκη τη βοήθειά των δυο αγοριών για να επιβιώσει αλλά και για να καταφέρει να σμίξει ξανά με την αγαπημένη του Τζούνιπερ. Ως αντάλλαγμα θα πάρουν τη βάρκα. Ο Έλις και ο Νέκμπον, που διψάνε για περιπέτεια, δέχονται τη συμφωνία.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Ρις Γουίδερσπουν, Τάι Σέρινταν, Τζέικομπ Λόφλαντ, Σαμ Σέπαρντ, Μάικλ Σάνον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/6 στις 21:00

«Alien: Covenant» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας – Το διαστημόπλοιο Covenant μαζί με 2.000 έποικους κατευθύνεται προς ένα απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, με σκοπό να ανακαλύψει αν μπορεί να αποικήσει εκεί. Το πλήρωμα του θα πατήσει το πόδι του σε έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επικίνδυνο και σκοτεινό πλανήτη που κρύβει θανάσιμα μυστικά και έχει μοναδικό του κάτοικο τον «συνθετικό» Ντέιβιντ, επιζών της αποστολής Προμηθέας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Ντεμιάν, Μπισίρ, Κάρμεν Ετζόγκο.

*Alpha, Δευτέρα 14/6 στις 23:00

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Βιογραφία – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Star, Δευτέρα 14/6 στις 00:15