6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο. Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού». Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα! Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι

*Star, Τρίτη 22/6, στις 21:00

«Ο Ευεργέτης» (2015) σκηνοθεσία Άντριου Φ. Ρέντσι

Δράμα – Ο Ρίτσαρντ Γκίρ, στον ρόλο του Φράνι, ενός ανοιχτοχέρη ευεργέτη από τη Φιλαδέλφεια, που προσπαθεί να απαλύνει τις ενοχές του για μία κρίσιμη στιγμή της ζωής του. Θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον χαμό της καλυτερής του φίλης και του άντρα της και αρχίζει να εμπλέκεται στη ζωή της Ολίβια (Ντακότα Φάνινγκ), της κόρη τους. Η Ολίβια είναι πια παντρεμένη με ένα νεαρό γιατρό τον Λιούκ και περιμένει το πρώτο του παιδί. Ο λόγος της καλοσύνης του Φράνι, είναι η ενοχή, μια κι αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των δύο φίλων του σε αυτοκινητιστικό. Αρχικά, προσλαμβάνει τον Λιουκ στο νοσοκομείο του και πετυχαίνει με τον καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ίσως αυτός να τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι τον έχουν αυτοί. Και όσο εκείνος τους χαρίζει τα πάντα, σαν ένας κουλ θείος, αρχίζει σιγά σιγά να αναθρώσκει από τα ενδότερα της ψυχής του και το δεύτερό του πρόσωπο, πίσω από τα χαμόγελα και τις ευεργεσίες.

Παίζουν: Τέο Τζέιμς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ, Κλάρκ Πίτερς, Τσέριλ Χάινς.

*Open, Τρίτη 22/6, στις 21:00

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 22/6, στις 22:00

«Άσπονδοι Εραστές» (1997) σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Κωμωδία – Ο Σαμ νιώθει συντριμμένος όταν η αγαπημένη του Λίντα τον εγκαταλείπει για τα μάτια του Αντόν, ενός γοητευτικού Γάλλου. Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να την κερδίσει πίσω, ο Σαμ νοικιάζει ένα διαμέρισμα δίπλα απ’A αυτό που μένει η Λίντα. Λίγες μέρες αργότερα, γνωρίζει τη νεαρή φωτογράφο Μάγκι, που θέλει να εκδικηθεί τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Αυτός, όμως, δεν είναι άλλος από τον… Αντόν! Οι δύο προδομένοι εραστές συμμαχούν με σκοπό να χωρίσουν το ζευγάρι αλλά και να κάνουν τη ζωή του Αντόν ανυπόφορη. ‘Oλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που ο Σαμ και η Μάγκι αρχίζουν να νιώθουν μια βαθιά έλξη ανάμεσά τους.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Μάθιου Μπρόντερικ, Τσεκί Καριό, Κέλι Πρέστον.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 22/6, στις 22:00

«Το Δωμάτιο» (2015) σκηνοθεσία Λένι Άμπραμσον

Η ταινία του Λένι Άμπραμσον μάς ταξιδεύει στον κόσμο του Τζακ, ενός ζωηρού πεντάχρονου. Το αγόρι μεγαλώνει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, χωρίς παράθυρα, μόνο με τη μητέρα του, η οποία έχει απαχθεί και βιαστεί από τον ιδιοκτήτη, που την κρατά εκεί φυλακισμένη, όπως και το αγοράκι που γεννήθηκε εκεί: στο Δωμάτιο. Η Μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτά τα δέκα τετραγωνικά για τον Τζακ. Όσο η περιέργεια του μικρού αγοριού όμως μεγαλώνει τόσο πιο εύθραυστη γίνεται εκείνη. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο. 

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Σον Μπρίντζερς, Μέγκαν Παρκ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζόαν Άλεν.

*Alpha, Τρίτη 22/6, στις 23:00

«The Alphabet Killer» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Σμιντ

Αστυνομική, τρόμου – Η Μέγκαν Πέιτζ (Ελίζα Ντάσκο) είναι ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών και είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις όλων των εποχών, τη δολοφονία και τον βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού, της Κάρλα Καστίγιο.

Όταν η Μέγκαν αντιλαμβάνεται ότι η πόλη στην οποία βρέθηκε έχει το ίδιο αρχικό γράμμα με το όνομα και το επώνυμο του κοριτσιού, συνειδητοποιεί πως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αφοσιώνεται τόσο πολύ στην υπόθεση, που αρχίζει να έχει παραισθήσεις, και στα όρια της παράνοιας πια, η Μέγκαν οδηγείται σε κλινική, ενώ ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Δύο χρόνια αργότερα, η Μέγκαν, σκιά του εαυτού της, επιστρέφει στην υπηρεσία. Τότε ένα ακόμα κορίτσι απάγεται, βιάζεται και δολοφονείται. Ο δολοφόνος ξαναρχίζει το έργο του.

Παίζουν: Ελίζα Ντάσκου, Καρι Ελβς, Τίμοθυ Χάτον, Μπιλ Μόσλεϊ, Μάικλ Άιρονσάιντ.

*Open, Τρίτη 22/6, στις 23:00