4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Θρίλερ – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Star, Τετάρτη 23/6, στις 21:00

«Οι Ένορκοι» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Αστυνομική Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει – αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα “κλοπής” των ενόρκων. Ένας αδίστακτος σύμβουλος ενόρκων προσπαθεί να επηρεάσει με εκβιασμούς και υποσχέσεις τους ενόρκους Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, ένας από τους ενόρκους παίζει το δικό του παιχνίδι, ζητώντας με τη βοήθεια μιας συνεργού τεράστια ποσά για να επηρρεάσει το δικαστικό σώμα υπέρ ή της άλλης πλευράς.

Παίζουν: Τζον Κιούσακ, Ντάστιν Χόφμαν, Τζιν Χάκμαν, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Τετάρτη 23/6, στις 21:00

«Το Τετράγωνο» (2017) σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ

Κωμωδία (;) Δράμα – Ένας επιμελητής μουσείου, μία έκθεση, ένα τετράγωνο και η Ελίζαμπεθ Μος Ο ευφυής και ωραίος Κρίστιαν (Κλάες Μπάνγκς) είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. διαζευγμένος και αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς.

Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο «Tο Τετράγωνο», είναι μια εγκατάσταση που προκαλεί τον κόσμο να είναι αλτρουιστικός, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Όμως καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ, Τέρι Νόταρι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/6, στις 21:00

«X-Men: Η Πρώτη Γενιά» (2011) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Πριν οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί – αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους – για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men.

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Τζένιφερ Λόρενς, Μάικλ Φασμπέντερ, Κέβιν Μπέικον, Τζέιν Γκόλντμαν, Άσλεϊ Μίλερ, Τζος Σβαρτς.

*Star, Τετάρτη 23/6, στις 01:45