11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων. Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει. Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης.

*Star, Κυριακή 27/6 στις 21:00

«Κριντ 2» (2018) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Δράσης – Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άντονις Κρίντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που έχει βλάψει την οικογένεια του, τον γιο του Ρώσου πυγμάχου Ντρόγκο που σκότωσε τον πατέρα του στον ρινγκ.

Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θα αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θα ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.

Παίζουν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ, Άντριου Γαρντ, Ράσελ Χόρνσμπι.

*Open, Κυριακή 27/6 στις 21:00

«Το Δίλημμα» (2011) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κωμωδία – Δύο συνεργάτες και κολλητοί φίλοι από την εποχή του κολλεγίου, μοιάζει ο καθένας να έχει βρει τη γυναίκα της ζωής του. Ο ένας, ορκισμένος εργένης, περνά υπέροχα με την κοπέλα του και ο άλλος είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος. Όλα μοιάζουν ονειρικά στη ζωή τους μέχρι τη στιγμή που ο ένας ανακαλύπτει πως η γυναίκα του κολλητού του τον απατά. Και εκεί τίθεται το μεγάλο δίλημμα: να του αποκαλύψει την αλήθεια και να του καταστρέψει το γάμο ή να τον αφήσει να ζει μέσα στο ψέμα; Τι είναι άραγε προτιμότερο;

Ψάχνοντας βέβαια λίγο περισσότερο στις ζωές του φίλου και της γυναίκας του, προσπαθώντας να βρει αποδείξεις, προτού προβεί σε αποκαλύψεις, κι ενώ θέτει σε κίνδυνο, με την όλη του στάση και την ίδια του τη σχέση, ανακαλύπτει πως τελικά και ο φίλος του έχει κάποια καλά κρυμμένα μυστικά. Και μέσα σε όλα αυτά οι δύο συνέταιροι έχουν και μια προθεσμία επαγγελματικής φύσεως, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποκάλυψη της αλήθειας.

Παίζουν: Βινς Βον, Κέβιν Τζέιμς, Κουΐν Λατίφα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζένιφερ Κόνελι, Γουϊνόνα Ράιντερ.

*Alpha, Κυριακή 27/6 στις 21:10

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Περιπέτεια εποχής – Αιχμάλωτος των Τούρκων, κατά τη διάρκεια μιας από τις Σταυροφορίες, ο Ρόμπιν του Λόξλεϊ δραπετεύει και με συνοδό έναν Μαυριτανό επιστρέφει στην Αγγλία. Εκεί θα βρει τον τόπο του να καταδυναστεύεται από τον σφετεριστή του θρόνου και τον σερίφη του Νότινγκαμ να έχει δολοφονήσει τον πατέρα του. Αμέσως, θα βγει στην παρανομία και θα φτιάξει ένα στρατό από κλέφτες με απώτερο σκοπό την δίκαιη επίλυση της κατάστασης.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σον Κόνερι, Άλαν Ρικμαν.

*Mega, Κυριακή 27/6 στις 22:10

«Επάγγελμα: Παλαμάκιας» (2017) σε σκηνοθεσία Ντίτο Μόντιελ

Κωμωδία – Ο Έντι (Εντ Χελμς) και ο φίλος του Κρις συμμετέχουν επί πληρωμή ως μέλη του κοινού σε τηλεοπτικά διαφημιστικά προγράμματα. Ζουν μια απλή και έντιμη ζωή, ενώ τη μόνη ένταση στη ζωή του Έντι προσφέρει το ειδύλλιο που ζει με μια όμορφη, νεαρή υπάλληλο βενζινάδικου (Αμάντα Σέιφριντ). Σύντομα, όμως, η ζωή του Έντι θα αλλάξει δραματικά όταν ο παρουσιαστής ενός τηλεοπτικού σόου θα αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του πυροδοτώντας ένα ανελέητο κυνηγητό των ΜΜΕ προκειμένου να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα.

Η δημοσιότητα που θα λάβει η υπόθεση αυτή θα του κοστίσει τη δουλειά του και την κοπέλα του η οποία θα εξαφανιστεί από τη ζωή του. Ο Έντι θα αναγκαστεί τότε να μπει στον κόσμο της μεταμεσονύκτιας τηλεόρασης, προκειμένου να κυνηγήσει τη χαμένη του αγάπη.

Παίζουν: Eντ Χελμς, Aμάντα Σέιφριντ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 27/6 στις 22:10

«Η Ανακατώστρα» (2015) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Αισθηματική κομεντί – Η Σούζαν Σάραντον υποδύεται τη Μάρνι, μια αυταρχική μητέρα του Νιου Τζέρσεϋ, που έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες για δύο πολύ ιδιαίτερους λόγους. Ο πρώτος είναι να αποστασιοποιηθεί από το θάνατο του συζύγου της και ο δεύτερος για να είναι πιο κοντά στη μελαγχολική κόρη της Λόρι που είναι σεναριογράφος, τον ρόλο της οποίας παίζει η Ρόουζ Μπερν.

Όμως η Λόρι δεν έχει την ίδια ανάγκη, απομακρύνεται και η Μάρνι αναγκάζεται να αλλάξει τη ζωή της και να τη προσαρμόσει στα νέα δεδομένα. Η Λόρι θα ενοχληθεί από την έντονη παρουσία της μητέρας της στη ζωή της και θα προσπαθήσει να την περιορίσει. Έτσι αυτή θα αρχίσει να ασχολείται με τους νέους ανθρώπους που γνωρίζει και χρειάζονται τη βοήθειά της.

Μετά από μια σειρά μάλλον ανεύθυνων ενεργειών, η Μάρνι θα πέσει πάνω στον χαρισματικό ιδιωτικό αστυνομικό Ζίπερ, που της προσφέρει την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της και να σταματήσει να ασχολείται με τους άλλους.

Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Ροουζ Μπέρν, Τζέικ Σάιμονς, Λούσι Παντς, Μαικλ Μακ Κιν, Σάρα Μπεικερ, Τζέισον Ρίτερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 27/6 στις 23:00

«Η Μέρα των Ηρώων» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράμα – Ο απόηχος της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 και ο αγώνας με αντίπαλο τον χρόνο, ώστε να εντοπιστούν οι αδίστακτοι βομβιστές, πριν προλάβουν να επιτεθούν ξανά…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν, Τζέι-Κέι Σίμονς, Μισέλ Μόναχαν.

*Star, Κυριακή 27/6 στις 23:15

«Το Δωμάτιο» (2015) σκηνοθεσία Λένι Άμπραμσον

Δράμα – Η ταινία του Λένι Άμπραμσον μάς ταξιδεύει στον κόσμο του Τζακ, ενός ζωηρού πεντάχρονου. Το αγόρι μεγαλώνει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, χωρίς παράθυρα, μόνο με τη μητέρα του, η οποία έχει απαχθεί και βιαστεί από τον ιδιοκτήτη, που την κρατά εκεί φυλακισμένη, όπως και το αγοράκι που γεννήθηκε εκεί: στο Δωμάτιο. Η Μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτά τα δέκα τετραγωνικά για τον Τζακ. Όσο η περιέργεια του μικρού αγοριού όμως μεγαλώνει τόσο πιο εύθραυστη γίνεται εκείνη. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο. 

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Σον Μπρίντζερς, Μέγκαν Παρκ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζόαν Άλεν.

*Alpha, Κυριακή 27/6 στις 23:30

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 27/6 στις 23:45

«Παράνομος Κόσμος» (2005) σε σκηνοθεσία Χάντερ Ρίτσαρντς

Ρομαντικό δράμα – Η Τζέσικα Μπίελ είναι η Λόντον μια πανέμορφη γυναίκα. ‘Όταν βάζει απότομα τέλος στην παθιασμένη, θυελλώδη σχέση της με τον Σιντ (Κρις Έβανς) και αποφασίζει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, ο Σιντ γίνεται ράκος. Απελπισμένος, πνίγει τον πόνο του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Μαθαίνοντας ότι οι φίλοι της Λόντον, της κάνουν αποχαιρετιστήριο πάρτι, αποφασίζει να πάει έστω και ακάλεστος, παρέα με τον έμπορο ναρκωτικών Μπέιτμαν (Τζέισον Στέθαμ) με σκοπό να κερδίσει ξανά την Λόντον με οποιοδήποτε κόστος.

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Κρις ‘Εβανς, Τζέισον Στέιθαμ, Τζον Νιούτον.

*Mega, Κυριακή 27/6 στις 01:00

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» (2016) σε σκηνοθεσία Μπρουνό Ντιμόν

Κωμωδία – Πολλές αινιγματικές εξαφανίσεις, δύο διαφορετικές οικογένειες, ένας έρωτας και πολύ σουρεαλιστικό χιούμορ. Καλοκαίρι, 1910. Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ, ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ. Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 27/6 στις 01:25