Η Θεσσαλονίκη γέμισε με τους πιο κομψούς μηχανόβιους!

Την περασμένη Κυριακή η Θεσσαλονίκη συμμετείχε για 5η συνεχόμενη χρόνια στην κομψή παγκόσμια εκδήλωση μοτοσυκλέτας.

Αυτή η εκδήλωση αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο. Ο λόγος γίνεται το Gentleman’s RIde που δεν είναι μία ιδέα φιγούρας αλλά ευαισθητοποίησης με στόχο πάντοτε την συγκέντρωση ενός ποσού που διατίθεται στην έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, ιδέα που ξεκίνησε από την Αυστραλία.

Εικόνες: Θάνος Νίκας

Καλοντυμένοι αναβάτες σε ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες, την ίδια ημέρα ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιούν μια χαλαρή βόλτα.

Για φέτος ο στόχος τέθηκε στα 6.000.000€ και σχεδόν επιτεύχθηκε. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και εθελοντική υποστήριξη.

Όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες φορούσαν χοντρά μπουφάν, μα ανοίγοντας το φερμουάρ ξεπρόβαλλαν γραβάτες, τιράντες, φουλάρια και παπιγιόν. Η συγκεκριμένη  ιστορία μπορεί να μοιάζει αντρική υπόθεση, αλλά μόνο αντρική δεν ήταν.

Υπήρχαν και γυναικείες παρουσίες που αψήφησαν τον κακό καιρό και εμφανίστηκαν με ρετρό φορέματα, γόβες και πολύχρωμες φούστες, κάτι που ομόρφυνε ακόμη περισσότερο το σκηνικό και προσέδωσε έναν διαφορετικό αέρα στην εκδήλωση

Η πορεία ξεκίνησε στις 12.30 από την ΔΕΘ, διέσχισε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης μέχρι την Νέα Κρήνη και τερμάτισε μέσω Βασ. Όλγας και πάλι στην ΔΕΘ. Το μεγαλύτερο μέρος της βόλτας ήταν υπό βροχή και δύσκολες συνθήκες, κάτι όμως που δεν πτόησε κανέναν καθώς και οι 50 μοτοσυκλέτες τερμάτισαν με τα ίδια χαμόγελα στην είσοδο της ΔΕΘ, μετά από 22 ολόβρεχτα χιλιόμετρα.

«Η μάζωξη της Θεσσαλονίκης θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη αν το είχε επιτρέψει ο καιρός. Επιλέξαμε όμως να οδηγούμε μοτοσυκλέτα κυρίως γιατί μας αρέσει η αμεσότητα με τα στοιχεία της φύσης. Από την στιγμή που η βροχή είναι μέρος της δίτροχης ζωής μας, καλώς ολοκληρώθηκε η βόλτα και δεν ακυρώθηκε, όπως έντονα συζητήθηκε μέχρι και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Τι να πουν και οι Σκωτσέζοι ή οι Νορβηγοί που δεν έχουν μπορέσει να κάνουν ούτε μια στεγνή DGR βόλτα», αναφέρουν οι διοργανωτές

«Αποδεδειγμένα πλέον το μουστάκι του Mr Gentleman προσφέρει πολλά. Εκδηλώσεις σαν κι αυτή όλους μας αλλάζουν και μας κάνουν καλύτερους! Η Θεσσαλονίκη απέδειξε για 5η συνεχόμενη φορά ότι διαθέτει υπέροχες σπάνιες  μοτοσυκλέτες και αναβάτες με άποψη, στα δύσκολα!», προσθέτουν.

parallaxi.gr