12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια ζεστή βραδιά σήμερα. Πιες κάτι δροσερό και δες μια από τις παρακάτω ταινίες στον καναπέ σου.

«Ready Player One» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 2045, ο κόσμος είναι στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Ο εφευρέτης ενός σύμπαντος εικονικής πραγματικότητας με τον τίτλο “Oasis”, μετά τον θάνατό του, αφήνει την αμύθητη περιουσία του και τον έλεγχο του κόσμου του, στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα κρυμμένο ψηφιακό αντικείμενο, πυροδοτώντας ένα διαγωνισμό, που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, μαζί με τους φίλους του παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού, που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας, μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Παίζουν: Τάι Σέρινταν, Μαρκ Ράιλανς, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ. Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ.

*Star Σάββατο 31/7, στις 21:00

«Πάντσι, ο σκύλος» (2014) σε σκηνοθεσία Nικ Μουρ

Οικογενειακή – Ένας σκυλάκος ο οποίος μοιάζει να απολαμβάνει τη μοναχική του ζωή, μέχρι που θα συναντήσει τα αδέρφια Μόλυ, Τζορτζ και Τόμμυ. Μετά τον χαμό του πατέρα τους, η μητέρα τουςς θα αποφασίσει να μετακομίσουν στο ήρεμο χωριό του Χάφινγκτον για να κάνουν μια καινούρια αρχή και ο Pudsey θα αποφασίσει να τους ακολουθήσει, μη γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νέο σπιτονοικοκύρη τους, τον κύριο Θορν, ο οποίος μισεί τους σκύλους! Καθώς ο Pudsey αρχίζει να συνηθίζει τη ζωή με την οικογένεια και να συνειδητοποιεί όλα αυτά που του έλειπαν όταν ήταν μόνος, θα ανακαλύψει το σατανικό σχέδιο του Θορν να εξολοθρεύσει τόσο την οικογένεια όσο και ολόκληρο το χωριό.

Παίζουν: Ντέιβιντ Γουάλιαμς (φωνή), Ίζυ Μέικλ-Σμολ, Τζον Σέσιονς, Άιζι Μέικλ Σμολ, Τζέσικα Χάινς, Γουέστον Γκαβιν, Ολίβια Κόλμαν, Μάλαχι Νάιτς, Σπάικ Γουάιτ, Πάντσι, Λιουκ Τίτενσορ.

*Open, Σάββατο 31/7, στις 21:00

«Ποιος Θανάσης;» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος

Ελληνική κωμωδία – Ο Θανάσης έχει ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, επιμένει να βοηθά τον κόσμο, δανείζοντας φίλους και γνωστούς, και θέλοντας να διευκολύνει τους κακοπληρωτές πελάτες του. Η κατάσταση θα αλλάξει με την εμφάνιση μιας νεαρής υπαλλήλου.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Πλοιός, Τάκης Μηλιάδης, Γιώργος Βελέντζας, Νάσος Κερδάκας, Νίτσα Μαρούδα, Σάσα Καζέλη.

*Alpha, Σάββατο 31/7, στις 21:00

«[REC]²» (2009) σκηνοθεσία Jaume Balagueró Paco Plaza

Θρίλερ  – Mόνο μερικά λεπτά έχουν περάσει από τη στιγμή που οι αρχές, έχουν χάσει επαφή με τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στο κτήριο που βρίσκεται σε καραντίνα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα. Έξω, επικρατεί χάος Για την Ειδική Ομάδα Δράσης μοιάζει να είναι μια ξεκάθαρη αποστολή, να μπουν στο κτήριο και ν ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν.

Παίζουν: Jonathan D. Mellor, Óscar Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca, Pablo Rosso, Rafa Parra, Pep Molina, Andrea Ros.

*Open, Σάββατο 31/7, στις 23:00

«Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής» (2008) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία – Ένας ανίκητος πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σκηνοθετεί το θάνατό του και καταφεύγει στη Νέα Υόρκη δουλεύοντας ως κομμωτής. Το παρελθόν του όμως, αργά ή γρήγορα, θα τον ακολουθήσει.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Τζον Τορτούρο, Εμάνουελ Τσρίκι

*Ant1, Σάββατο 31/7, στις 23:00

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σε σκηνοθεσία Judd Apatow

Κωμωδία – Ο George Simmons είναι ένας επιτυχημένος κωμικός. Όταν θα μάθει ότι πάσχει από μία ανίατη ασθένεια, θα προσπαθήσει να κάνει μία αληθινή φιλία και ένα νέο ξεκίνημα, επιστρέφοντας στο παρελθόν του.

Παίζουν: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman.

*Μακεδονία, Σάββατο 31/7, στις 23:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 6 – Η Επιστροφή των Τζεντάι» (1983) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μάρκουαντ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έναν χρόνο μετά την εισβολή στην Πόλη των Συννέφων , η Αυτοκρατορία προσπαθεί να συνθλίψει την Επανάσταση δημιουργώντας ένα δεύτερο, ισχυρότερο Άστρο του Θανάτου. Παράλληλά, ο στόλος των Επαναστατών εξαπολύει μια τεράστια επίθεση στο Άστρο του Θανάτου με σκοπό να το εξαφανίσει και να σκοτώσει τον εγκέφαλο του καθεστώτος, Παλπάτιν. Ο ιππότης Τζένταϊ, Λουκ Σκαϊγουόκερ, αντιμετωπίζει τον πατέρα του, Νταρθ Βέιντερ, σε μια κρίσιμη μάχη , με την ελπίδα να τον γυρίσει πίσω Πλευρά από τη Σκοτεινή της Δύναμης.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπιλι Ντι Γουίλιαμς, Άντονι Ντάνιελς, Σεμπάστιαν Σο, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φρανκ Οζ, Άλεκ Γκίνες, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

*Alpha, Σάββατο 31/7, στις 23:00

«Μεταίχμιο» (1994) σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος

Ψυχολογικό δράμα – Δύο αδέρφια, ο Στέλιος και ο Γιάννης, μεγαλώνουν σ ένα χωριό ορυχείων. Ο τόπος σκουριά και πέτρα, δονείται από υπόγειες εκρήξεις. Ο πατέρας, εργάτης στις στοές. Η μάνα έχει πεθάνει. Ο μεγάλος, ο Στέλιος, ανεξάρτητος, ενστικτώδης, παρορμητικός. Δεν τον χωρά ο τόπος. Φεύγει. Αργότερα λιποτακτεί από το στρατό, χάνεται στα νερά της λίμνης, πάνω στα σύνορα. Θεωρείται νεκρός. Ο μικρός, ο Γιάννης, εξαρτημένος από τον μεγάλο, φοβισμένος. Καταλήγει αρχιφύλακας στην αστυνομία, στην πόλη, «κρυμμένος» κάτω από τη στολή. Ανύπαρκτος.

Παίζουν: Παίζουν: Άρης Λεμπεσόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Ζαλμάς, Τάκης Μόσχος, Μαρία Κυριάκη, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μωρογιάννης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Έφη Δρόσου, Μπάμπης Τίγγας, Γιάννης Στάθης, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Κοντραφούρης, Νίκος Κοντογιάννης, Μαρία Ζορμπά.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 31/7, στις 23:30

O Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Χάρι συναντά έναν καινούργιο καθηγητή, τον Οράτιο Σλάγκχορν, ο οποίος γνωρίζει μυστικά από το παρελθόν του Βόλντεμορτ. Την ίδια ώρα ο Ντράκο Μαλφόι συμμαχεί με τον Σέβερους Σνέιπ και οργανώνουν ένα απειλητικό, θανάσιμο σχέδιο.

Παίζουν:Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούμπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Μάικλ Γκάμπον, Τζίμ Μπρόουντμπεντ

*Star, Σάββατο 31/7, στις 23:50

«Ο Πόλεμος των Ρόουζ» (1989) σκηνοθεσία Ντάνι ντεΒίτο 

Ρομαντική, κωμωδία – Ο Όλιβερ και η Μπάρμπαρα παντρεύονται μετά από έναν μεγάλο έρωτα. Είναι 18 χρόνια παντρεμένοι, και βαθμιαία ο έρωτάς τους μετατρέπεται σε περιφρόνηση, αντιπάθεια, απέχθεια και βαθύ μίσος. Τα γεγονότα που ακολουθούν θα κορυφωθούν με μια ολέθρια σύγκρουση.

Παίζουν: Κάθλιν Τέρνερ, Μάικλ Ντάγκλας, Ντάνι ντεΒίτο.

*Skai, Σάββατο 31/7, στις 00:00

«Μια καλή χρονιά» (2006) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο νεαρός Μαξ Σκίνερ, περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές κατά την παιδική του ηλικία, μαθαίνοντας να εκτιμά τα καλύτερα πράγματα στη ζωή στο κτήμα του θείου του Χένρι στην Προβηγκία στη νοτιοανατολική Γαλλία. Περίπου 25 χρόνια αργότερα, ο Μαξ είναι ένας πολύ επιτυχημένος χρηματιστής, με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Ο Μαξ λαμβάνει μια επιστολή με την οποία πληροφορείται τον θάνατο του θείου του Χένρι και ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Ταξιδεύει στην Προβηγκία για να προετοιμάσει μια γρήγορη πώληση. Μια ατυχία γίνεται εμπόδιο και ο Μαξ χάνει την πτήση για το Λονδίνο, γεγονός που τον αναγκάζει να παραμείνει στην Γαλλία, όπου θα γνωρίσει την όμορφη και δυναμική Φανί Σενάλ.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ

*Open, Σάββατο 31/7, στις 00:45

«Γκοτζίλα» (1998) σκηνοθεσία Ρίλαντ ‘Εμεριχ

Τι δουλειά έχει ένας έλληνας βιολόγος με μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαύρα ονόματι Γκοτζίλα; Ο Νίκος Τατόπουλος, το όνομα του χαρακτήρα του Μάθιου Μπρόντερικ στην ταινία, “δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον ελληνικής καταγωγής Πάτρικ Τατόπουλος, υπεύθυνου των ειδικών εφφέ, ο οποίος σχεδίασε τον νέο κινηματογραφικό Γκοτζίλα. Το επιβλητικό δημιούργημα “γεννήθηκε” στην οθόνη του κομπιούτερ, αφού μόνο τα πανάκριβα ψηφιακά εφέ τελευταίας τεχνολογίας θα μπορούσαν να αποδώσουν την ιδανική ψευδαίσθηση που ο σκηνοθέτης Ρόλαντ ‘Εμεριχ ήταν αποφασισμένος να προσφέρει στο κοινό… Μια πραγματικά “τεράστια” περιπέτεια, με οικολογική ευαισθησία! Ο Μάθιου Μπρόντερικ και ο Ζακ Ρενό δίνουν εκπληκτικές ερμηνείες στο ρόλο των κυνηγών του “Γκοτζίλα”.

‘Ενα γιαπωνέζικο τάνκερ βυθίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό. Διάφορα πλοιία χάνονται, ενώ μυστηριώδεις πατημασιές σχηματίζουν ένα απειλητικό μονοπάτι που απλώνεται από τον Παναμά μέχρι την Νέα Υόρκη…

Παίζουν:  Μάθιου Μπρόντερικ, Ζαν Ρενό, Χανκ Αζάρια, Μαρία Πιτίλιο, Κέβιν Νταν

*Mega, Σάββατο 31/7, στις 00:50