Εάν ο σκύλος μας βουτήξει στη θάλασσα πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεπλύνουμε με νερό, καθώς το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.
Ο καύσωνας δεν επηρεάζει μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα. Η κτηνίατρος Έφη Ρόση μοιράζεται συμβουλές για τη φροντίδα των μικρών μας φίλων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.
Θα πρέπει να προσέχουμε να έχουν άφθονο δροσερό νερό και να το ανανεώνουμε συχνά. Επίσης σημαντικό είναι να βρίσκονται σε σκιά και να τους φτιάξουμε μία δροσερή γωνία με σκέπαστρο εάν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.
Επίσης, δεν πρέπει να τα αφήσουμε μόνα τους στο αυτοκίνητο, γιατί η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να εκτοξευτεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.
Ιδιαίτερα, όσοι ταξιδεύουν μαζί με τα κατοικίδιά τους θα πρέπει να έχουν ανοιχτό το κλιματιστικό και να κάνουν συχνά στάσεις.
Ως προς τις βόλτες, ιδανικά θα πρέπει να τα βγάζουμε νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, καθώς η θερμοκρασία στα πεζοδρόμια και στην άσφαλτο είναι αυξημένη και τα ζωάκια μας καταλήγουν με εγκαύματα στα πατουσάκια τους.
Εάν ο σκύλος μας βουτήξει στη θάλασσα πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεπλύνουμε με νερό, καθώς το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.
Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας στα ζώα
Ακόμα και τα ζώα μας μπορούν να πάθουν θερμοπληξία.
Τα συμπτώματα που εκδηλώνουν είναι τα εξής:
- Ταχύπνοια
- Διάρροια
- Βλεννογόνοι που δεν έχουν το φυσιολογικό ροζ χρώμα
Μία πετσέτα βρεγμένη σε παγωμένο νερό μπορεί να τα ανακουφίσει και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με κτηνίατρο ή κάποιο νοσοκομείο ζώων.