13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Drones: Θάνατος Από Ψηλά» (2014) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ

Θρίλερ – Eνας πιλότος μαχητικών αεροσκαφών αναλαμβάνει καθήκοντα χειριστή drone, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενων πολεμικών αεροπλάνων. Επί δώδεκα ώρες καθημερινά, χτυπά τους Ταλιμπάν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα από μια οθόνη. Τις υπόλοιπες ώρες τις αφιερώνει στην οικογένειά του. Oμως, αυτή η παράδοξη αποστολή αρχίζει να του προκαλεί ηθικά διλήμματα. Μήπως συμμετέχει σε έναν πόλεμο που δεν έχει τελειωμό; Μήπως δημιουργεί περισσότερους νέους τρομοκράτες από αυτούς που σκοτώνει;.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζένουαρι Τζόουνς, Ζόι Κράβιτζ.

*Open, Κυριακή 8/8 στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Με την ανθρωπότητα να απειλείται με αφανισμό από έναν τρομακτικό νέο εχθρό, η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον Όπτιμους Πράιμ και τα Ότομποτς. Όμως τώρα που η κυβέρνηση έχει στραφεί εναντίον τους θα χρειαστούν καινούργιους συμμάχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εφευρέτης Κέιντ Γιάγκερ και τα φοβερά Ντάινομποτς.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*Skai, Κυριακή 8/8 στις 21:00

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια – Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. ‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Κυριακή 8/8 στις 21:00

«Ο Σπαγγοραμένος» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Λάμπρος, ένας συνετός αλλά ιδιαίτερα σφιχτοχέρης  νοικοκύρης, δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα, αποφασίζει ένα βράδυ να το ρίξει έξω, παρασυρμένος από τον γλεντζέ συνέταιρό του, Γιώργο, που πρόκειται να βγει με την ελληνοβραζιλιάνα φιλενάδα του, Λίντα και την ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Έβελιν. Όμως η Έβελιν, με την οποία κυριολεκτικά ξεφάντωσε, δεν ήταν παρά η Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της συζύγου του, που μόλις είχε έρθει από την Αμερική. Την επομένη, όταν τους επισκέπτεται η Έβελιν, αποκαλύπτεται η αλήθεια και εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της Βέτας, αρχής γενομένης με την απόκτηση μιας ακριβής γούνας από βιζόν.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Ζέζα.

*Star, Κυριακή 8/8 στις 21:00

«Καλύτερα δεν Γίνεται» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρουκς 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι.

Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί τους.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Ant1, Κυριακή 8/8 στις 22:30

«4 Μαύρα Κουστούμια» (2010) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ελληνική κωμωδία – Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Βερύκιος, Νίκος Κατής, Αναστάσιος Βασιλείου.

*Mega, Κυριακή 8/8 στις 22:50

«Λαγωνικό Κ-9» (1989) σκηνοθεσία Ροντ Ντάνιελ

Αστυνομική, δράσης, κωμωδία – Ο ντετέκτιβ Michael Dooley πρέπει να ανακαλύψει ποιοι τον θέλουν νεκρό. Η συνεργασία με ένα αστυνομικό λαγωνικό δεν είναι μέσα στα σχέδιά του, αλλά θα αποδειχθεί μοναδική.

Παίζουν: Τζέιμς Μπελούσι, Μελ Χάρις

*Μακεδονία, Κυριακή 8/8 στις 23:00

«Επιχείρηση Εσκομπάρ» (2016) σκηνοθεσία Brad Furman

Βιογραφία – Η πραγματική ιστορία του Robert Mazur, ενός μυστικού πράκτορα του FBI, που αναλαμβάνει μία τελευταία υπόθεση, λίγο πριν αποσυρθεί. Υιοθετεί την ταυτότητα ενός επιχειρηματία που ξεπλένει χρήματα προκειμένου να ξεσκεπάσει το καρτέλ του Pablo Escobar.

Παίζουν: Bryan Cranston (Robert Mazur), Leanne Best (Bowling Alley Waitress), Daniel Mays (Frankie).

*Open, Κυριακή 8/8 στις 23:15

«Nocturne» (2016) σε σκηνοθεσία Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Δράμα – Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του «Game of Thrones», ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, «Nocturne». Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σ ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει τη διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη. Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε, καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στο δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα. Ένα υπαρξιακό δράμα με δυνατές ερμηνείες.

Παίζουν: Owen Teale, Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 8/8 στις 23:40

«Παραδεισένια Οστά» (2009) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική – Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον, γυρνώντας από το σχολείο, τον Δεκέμβριο του 1973, πέφτει θύμα αποτρόπαιου βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα το κορίτσι, από το μυστηριώδες, μεταβατικό εκείνο στάδιο μεταξύ γης και ουρανού πια, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της, που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Παίζουν: Σάοϊρς Ρόναν, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρέιτσελ Βάις, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Skai, Κυριακή 8/8 στις 00:15

«Άγρυπνος» (2017) σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Αστυνομική, δράσης  – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Star, Κυριακή 8/8 στις 00:40

«Φτηνά Τσιγάρα» (2000) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ρομαντική, Ελληνική κωμωδία – Ο Νίκος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης – μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ – ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης.

*Mega, Κυριακή 8/8 στις 21:00

«Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών» (2003) σκηνοθεσία Τζοναθαν Μόστοου

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ εμπόδισε τη «Μέρα Κρίσης», σώζοντας το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό. Τώρα, στα 25 του, ο Τζον ζει στο περιθώριο, χωρίς να δίνει κανένα ίχνος για την ύπαρξή του. Οι Μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η T-X, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή, προγραμματισμένη να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου της. Μοναδική ελπίδα του Τζον, αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής.

Παίζουν:  Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Νικ Σταλ, Κλερ Ντέινς, Κριστάνα Λόκεν.

*Ant1, Κυριακή 8/8 στις 01:30