Έπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Ζάκυνθο – Σώος ο πιλότος

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πεζετέλ κατέπεσε πριν από λίγο στη Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Ο πιλότος του πυροσβεστικού αεροσκάφους είναι σώος και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Στην περιοχή μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma για τη μεταφορά του, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το Πεζετέλ βρισκόταν σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρεται: «Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, αεροσκάφος PZL από το Κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου.

»Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma για τη μεταφορά του, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.»

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη έκταση με χαμηλή βλάστηση στην θέση «Καταλούπου» μεταξύ των περιοχών Μαχαιράδο και Κοιλιωμένο, στην ορεινή ζώνη του νησιού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί σημαντική δύναμη της πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών και εναέρια μέσα.