Έσπασαν την καραντίνα και τους έβγαλαν να “παρελάσουν” για να τους διαπομπεύσουν

Συνοδεία αστυνομικών, με ολόσωμες ειδικές στολές, μάσκες και πλακάτ οι παραβάτες των κανονισμών εξετέθησαν στους κεντρικούς δρόμους της κινεζικής πόλης Jingxi

Σκληρή είναι η τιμωρία στην Κίνα για τους φορείς του κορωνοϊού που σπάνε την καραντίνα. Από τα πρώτα, κιόλας, πανδημικά κύματα, το Πεκίνο είχε θεσπίσει αυστηρά μέτρα για τα κρούσματα και για εκείνους που έχουν έρθει σε επαφή με αυτά.

Με νέα απόφαση που ελήφθη από τις κινεζικές αρχές, ορίζεται διαπόμπευση στους δρόμους για τους παραβάτες του υγειονομικού πρωτοκόλλου που βγήκαν έξω ενώ νοσούσαν από την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Omicron, η οποία έχει προκαλέσει «τσουνάμι» κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται τέσσερις άνθρωποι να φoρούν μάσκα και ολόσωμες στολές και να παρελαύνουν μπροστα σε κόσμο, στην κινεζική πόλη Jingxi.

Μαζί με το αίσθημα ντροπής που συνοδεύει τους φορείς και δύο αστυνομικοί κρατούν τον καθένα, ενώ ένοπλοι αξιωματικοί παρακολουθούν την… παρέλαση.

Δείτε το video:

Υπενθυμίζεται ότι τα κινεζικά σύνορα παραμένουν κλειστά λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες χώρες του πλανήτη γνωρίζουν σημαντική άνοδο μολύνσεων λόγω της επικράτησης της Omicron, το ενθαρρυντικό όμως της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με μελέτες η συγκεκριμένη παραλλαγή προκαλεί έως και 70% λιγότερες νοσηλείες σε σχέση με τις άλλες.

Πάντως, τα περισσότερα υγειονομικά επιτελεία ανά τον κόσμο συνέστησαν μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί το νέο κύμα πανδημίας.