9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«StreetDance 2» (2012) σκηνοθεσία Μαξ Γκίβα, Ντάνια Πασκουίνι

Δραματική Ρομαντική – Ο χορευτής του streetdance, Ας, μαζί με το νέο του φίλο, Εντι, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τη χορευτική ομάδα «Invincible». Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα.

Παίζουν: Σοφία Μπουτέλα, Τζορτζ Σάμπσον, Φαλκ Χέντσελ, Τομ Κόντι.

*Open, Τετάρτη 12/01, στις 21:00

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Τετάρτη 12/01, στις 21:00

«Το Άλογο του Πολέμου» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Μορπούργκο, που εκδόθηκε το 1982.
Στο Ντέβον της Αγγλίας, λίγο καιρό μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 14χρονος Άλμπερτ (Τζέρεμι Ίρβιν) ζει με την μητέρα του Ρόουζ (Έμιλι Γουάτσον) και τον επιπόλαιο αλκοολικό πατέρα του Τεντ (Πήτερ Μουλαν).

Όταν ο πατέρας του Αλμπερτ αγοράσει ένα πανάκριβο, υπέροχο πουλάρι, ο Αλμπερτ θ’ αναλάβει να το εκπαιδεύσει αλλά και να βρει τρόπο ώστε το ζώο να βοηθήσει στο βιοπορισμό τους. Το άλογο, ο Τζόι, και ο Αλμπερτ θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μόνο που όταν η σοδειά της οικογένειας πάει κατά διαβόλου και ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεσπάσει, ο πατέρας του Αλμπερτ θα πουλήσει το άλογο στο Βρετανικό Στρατό.

Ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου και ο Άλμπερτ αποφασίζει να καταταγεί στον στρατό με την ελπίδα να τον ξαναβρεί.

Παίζουν: Τζέρεμι Ίρβιν, Έμιλι Γουάτσον, Πίτερ Μούλαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χίντλστον.

*Alpha, Τετάρτη 12/01, στις 22:30

«S.W.A.T.: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2003) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον 

Δράσης – Ο βετεράνος διοικητής Χόντο αναλαμβάνει να «στρατολογήσει» και να εκπαιδεύσει πέντε από τους καλύτερους αστυνομικούς του Λος Άντζελες, συγκροτώντας μια νέα «Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης». Πρώτη της αποστολή θα είναι να παραδώσει έναν επικίνδυνο «βαρόνο» ναρκωτικών στα χέρια των Ομοσπονδιακών. Όταν όμως εκείνος θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον καταφέρει να τον ελευθερώσει, η Ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει τους αδίστακτους κυνηγούς της αμοιβής.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κόλιν Φάρελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, LL Cool J, Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

*Mega, Τετάρτη 12/01, στις 22:30

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Γκρεγκ), προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο κύρος του μετά από μια δικαστική ήττα.

Ο επιχειρηματίας Βάρνιερ (Κρίστοφερ Πλάμερ) τον προσεγγίζει και του υπόσχεται πως αν αναλάβει μία αποστολή που θα του αναθέσει, θα του δώσει πληροφορίες καταδικαστικές για τον Βένερστρεμ. Ο Μπλούμκβιστ συμφωνεί να μετακομίσει προσωρινά στην καμπίνα στο κτήμα του Βάρνιερ ώστε να τον βοηθήσει να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της εγγονής του, Χάριετ, 40 χρόνια πριν.

Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι αυτή η υπόθεση ανοίγει και άλλες σκοτεινές πόρτες της οικογένειας, που κανείς δεν θα ήθελε να παραβιαστούν.
Ο Μπλούμκβιστ λέει στον βοηθό του Βάρνιερ ότι χρειάζεται βοήθεια στην έρευνά του και αυτός του προτείνει την Λίσμπετ, με βάση τη δουλειά που έκανε στον ίδιο.

Η Λίζμπεθ Σαλάντερ (Ρουνι Μάρα), μια εκκεντρική χάκερ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο και συμφωνεί να τον βοηθήσει για τους δικούς της λόγους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στίβεν Μπέρκοφ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*Open, Τετάρτη 12/01, στις 23:00

«Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Γ. Μίλλερ 

Δράσης -Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου.

Ο πιο αξιόπιστος πράκτορας του, ο Σου, αναλαμβάνει εκτός γραφείου να προστατεύσει έναν γνωστό του όμως τους απαγάγουν και καταλήγουν στη μυθική φυλακή «Άδης» μια μυστική φυλακή που κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται και μόνο φήμες κυκλοφορούν ότι υπήρχε, ενώ το όνομα της το πήρε γιατί όλοι ξέρουν πως όποιος μπει εκεί είναι σαν να πεθαίνει, γιατί δεν πρόκειται να ξαναβγεί από εκεί μέσα ζωντανός.

Η φυλακή έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε απόπειρα για απόδραση να είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ενώ η μη κρατική διοίκηση της, παίζει παιχνίδια μυαλού στους κρατουμένους και διοργανώνει τακτικά βίαιους αγώνες πάλης, εξαναγκάζοντας τους να παλέψουν σαν μονομάχοι, συχνά μέχρι θανάτου. Ο Σου θα προσπαθήσει να θυμηθεί όσα τον έχει διδάξει ο Ρέι για δραπετεύσει, ενώ παράλληλα ο δάσκαλος του, θα προσπαθήσει να εισχωρήσει στη φυλακή για να τον σώσει και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη διοίκησή της.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιαομίνγκ Χουάνγκ, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Τζέιμι Κινγκ, Τζέσε Μέτκαλφ, Γουές Τσάταμ, Λύντια Χουλλ.

*Star, Τετάρτη 12/01, στις 23:15

«Έκρηξη στο Χρηματιστήριο» (2000) σκηνοθεσία Μπεν Γιάνγκερ

Αστυνομικό δράμα – Ο νεαρός Σεθ Ντέιβις αφού παρατάει το κολέγιο, προσλαμβάνεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία επενδύσεων που στρατολογεί 20ρηδες με σκοπό να τους στείλει στο χρηματιστήριο για να αποκομίσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα κέρδος για τους ίδιους και για την εταιρεία. Η άνοδος και η επιτυχία έρχονται γρήγορα, μαζί όμως έρχονται και τα ηθικά διλήμματα, όταν συνειδητοποιεί ότι τα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν είναι πάντα θεμιτά.

Συνδυάζοντας πρακτικές καζίνο και Wall Street – χώροι όχι και τόσο άσχετοι μεταξύ τους όσο φαίνεται, το χρήμα αρχίζει να ρέει άφθονο και οι κανόνες να ξεχνιούνται χάριν του κέρδους. Ο Seth στην προσπάθειά του να κερδίσει την προσοχή του πατέρα του, θα ανελιχθεί σε σημαντικό μέλος αυτής της εταιρεία, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται την απάτη που κρύβεται από πίσω της. Πριν το καταλάβει η εταιρεία του τραβά την προσοχή του FBI.

Παίζουν: Τζιοβάνι Ριμπίζι, Βιν Ντίζελ, Μπεν Άφλεκ, Νία Λονγκ, Νίκι Κατ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 12/01, στις 00:15

«Μαύρο γεράκι: η κατάρριψη» (2001) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική Πολεμική – Σομαλία, 3 Οκτωβρίου 1993. Εκατό επίλεκτοι Αμερικάνοι στρατιώτες καταφθάνουν με ελικόπτερα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Εκτελούν μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή με στόχο να απάγουν κορυφαίους αξιωματικούς του δικτάτορα Mohamed Farrah Aidid, βασικού υπεύθυνου για τον εμφύλιο πόλεμο στη Σομαλία.

Η αποστολή είναι οργανωμένη άριστα στα χαρτιά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή. Οι υποστηρικτές του Aidid θα καταφέρουν καίρια πλήγματα στις Αμερικανικές δυνάμεις καταρρίπτοντας δύο ελικόπτερα προηγμένης τεχνολογίας, γνωστά και ως “Μαύρα Γεράκια”. Οι ακόλουθες 15 ώρες θα στείλουν την Αμερικάνικη διοίκηση στην κόλαση καθώς οι στρατιώτες θα εγκλωβιστούν στο χάος της πρωτεύουσας, σαν ποντίκια στη φάκα που έχουν στήσει οι αντάρτες και η καλά εξοπλισμένη πολιτοφυλακή…

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Τζος Χάρτνετ, Έρικ Μπάνα, Τομ Σαιζμορ, Γουίλιαμ Φιτστνερ, Γκάμπριελ Κασους, Ιοαν Γκραφαντ, Νικολάι Βαλνταου, Τομ Χάρντι, Ορλάντο Μπλουμ.

*Mega, Τετάρτη 12/01, στις 00:50

«Κάποτε στην Καλιφόρνια» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Κάλεν

Κωμωδία – O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Παίζουν: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Τόμας Μίντλντιτς, Ανταμ Γκόλντμπεργκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*Star, Τετάρτη 12/01, στις 01:15