Ο Πρέσβης της Γερμανίας βράβευσε τον Καστοριανό Κωνσταντίνο Ζηκίδη

Το  Σάββατο στην Αθήνα στη Γερμανική Πρεσβεία, βραβεύθηκαν μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στη γερμανική γλωσσά.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο μαθητής του 2ου Λυκείου Καστοριάς Κωνσταντίνος Ζηκίδης για τη διάκρισή του στο διεθνή διαγωνισμό της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (PAD).

Πρόκειται για έναν ετήσιο διαγωνισμό για τη βράβευση μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των Γερμανικών, αλλά και με πολύ καλές γενικές επιδόσεις. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές και μαθήτριες από σχολεία Β’/θμιας Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, στα οποία διδάσκεται η γερμανική γλώσσα.

Η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου του, κ. Ξανθίππη Μπαλλή πρότεινε τον Κωνσταντίνο Ζηκίδη για τις γνώσεις, την επίδοση, τη διαγωγή και το ήθος του κι έτσι ο μαθητής επιλέχθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή μαζί με άλλους τρεις Έλληνες συνομηλίκους να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων (08.08.2018  έως 07.09.2018), για να γνωρίσουν τη σημερινή Γερμανία και τον πολιτισμό της, μαζί με άλλους 500 συνομηλίκους τους από 90 χώρες.

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and suit