Μαθητές κοινώνησαν με τη συνοδεία των δασκάλων εν αγνοία των γονιών τους στην Κρήτη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος μετέλαβαν εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας.

Για την ακρίβεια οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος θα μεταλάβουν. Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του.

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου  προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο, καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass ως θετικό.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο. Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην Εκκλησία, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Πηγές αναφέρουν ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν φανταστεί τις εκρηκτικές διαστάσεις μιας σχολικής συνήθειας των προηγούμενων δεκαετιών σε καιρό COVID-19. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν και τα γεγονότα εντός της εκκλησίας και ποια η θέση του ιερέα έναντι μαθητών δημοτικού σχολείου, αλλά και αν οι εκπαιδευτικοί είχαν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση ή όχι με τον ιερωμένο για την Θεία Μετάληψη ή όχι των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία.