10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» (2018) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί

Animation – Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

*Open, Σάββατο 12/02 στις 21:00

«Το Ανθρωπάκι» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική.

Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μίμη Κωνσταντάρα.

*Alpha, Σάββατο 12/02 στις 21:00

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (2015) σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ, Ρόνι Ντελ Κάρμεν

Κινούμενα σχέδια -Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη.

Τα συναισθήματα ζουν στα Αρχηγεία, το κέντρο ελέγχου μέσα στο μυαλό της Riley, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της.

Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, στα Αρχηγεία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Νάντια Κοντογεώργη, Άντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης.

*Star, Σάββατο 12/02 στις 21:00

«Ο Μαχητής του Tai Chi» (2013) σκηνοθεσία Κιάνου Ριβς

Περιπέτεια πολεμικών τεχνών – Ένας νέος μαχητής πολεμικών τεχνών Tai Chi, με φοβερές δυνατότητες, εργάζεται ως κούριερ για να μπορέσει να ζήσει. Όταν δέχεται μια πρόταση για να βγάλει πολλά λεφτά, τα οποία και έχει μεγάλη ανάγκη, εισέρχεται στον ιδιαίτερα προσοδοφόρο υπόκοσμο των αγώνων σε κλαμπ. Οι επιλογές του θα τον φέρουν αντιμέτωπο με οδυνηρά διλήμματα… Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κιάνου Ριβς.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Τάιγκερ Χου Τσεν, Κάρεν Μοκ, Σάιμον Μοκ.

*Star, Σάββατο 12/02 στις 22:50

«Πολίτικη Κουζίνα»(2003) σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

Δράμα – «Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες. Μια ταινία βιωματική, που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Έλληνες για να τους υποδεχτούν οι Έλληνες ως Τούρκους! Μοναδική τους επαφή με το παρελθόν, το φαγητό τους, όπου έβαζαν όλες τις ιστορίες τους για να μην τις ξεχάσουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Μάρκος Οσέ.

*Alpha, Σάββατο 12/02 στις 23:00

«The Boy» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Τρόμου – Μια νεαρή Αμερικανίδα η Γκρέτα θέλοντας να ξεφύγει από το παρελθόν που τη στοιχειώνει πίσω στην πατρίδα, αποφασίζει να δεχτεί τη θέση της νταντάς για ένα 8χρονο αγόρι σε ένα μικρό χωριό, κάπου στην εξοχή της Αγγλίας.
Όταν φτάνει εκεί ανακαλύπτει σοκαρισμένη ότι το αγόρι που θα φροντίζει είναι μία πορσελάνινη κούκλα, την οποία οι γονείς αντιμετωπίζουν ως πραγματικό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου, του Μπραμς πριν 20 χρόνια. Στην αρχή αυτό της φαίνεται αστείο, αλλά αποδέχεται τη δουλειά.

Πριν φύγουν για διακοπές το ηλικιωμένο ζευγάρι της δίνουν μία λίστα με κανόνες που πρέπει να ακολουθεί αυστηρά όταν θα μείνει μόνη στο σπίτι με τον γιο τους.

Η Γκρέτα σύντομα κουράζεται από τη λίστα των κανόνων, επιχειρεί να τους “παραβιάσει” και αμελεί να ακολουθεί τις αυστηρές οδηγίες του πώς να τον ξυπνά, να τον ντύνει, να τον διαπαιδαγωγεί και να τον ψυχαγωγεί.
Τότε ο Μπραμς, πρώτα με ελαφρώς kinky σκανταλιές αλλάζει από μόνος του θέση και στάση.

Θέλοντας να αποκαλύψει το μυστήριο γύρω από τον Μπραμς, η Γκρετα αναζητά την βοήθεια ενός ντόπιου, ο οποίος της μιλάει για το ανατριχιαστικό παρελθόν της οικογένειας. Ξέροντας πια τι έχει συμβεί, η Γκρέτα μπλέκει ολοένα περισσότερο σε ένα τρομακτικό μυστήριο και αρχίζει να πιστεύει ότι η κούκλα είναι ζωντανή.

Παίζουν: Ρούπερτ Έβανς Λόρεν Κόχαν Τζιμ Νόρτον Νταϊάνα Χάρντκασλ

*Open, Σάββατο 12/02 στις 23:00

«Μια ξανθιά στο πιάτο μου» (1992) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Ο Νιούτον Ντέιβις (Στηβ Μάρτιν) χτίζει το σπίτι των ονείρων του στα προάστια και το προσφέρει μαζί με πρόταση γάμου στην Μπέκι (Ντάνα Ντέλανι). Αυτή τον απορρίπτει κι ο Νιούτον φεύγει για την πόλη. Εκεί θα περάσει μια νύχτα με τηνΓκουέν (Γκόλντι Χον), μία άνεργη σερβιτόρα και θα την αφήσει πριν καν ξυπνήσει. Δεν ήξερε πού έμπλεκε.

Η Γκουέν βρίσκει το σπίτι του στα προάστια, και προσποιείται σε όλη τη γειτονιά πως είναι η νέα σύζυγος του Νιούτον. Ακόμα και στους γονείς του. Ο Νιούτον το μαθαίνει τελευταίος, αλλά το βρίσκει ως ευκαιρία για να κερδίσει πίσω την Μπέκι.

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Γκόλντι Χον, Ντάνα Ντελάνι, Τζούλι Χάρρις, Ντόναλντ Μόφατ.

*Μακεδονία, Σάββατο 12/02 στις 23:00

«Μια Ημέρα» (2011) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική Ρομαντική – H Εμα (Αν Χάθαγουέι) κι ο Ντέξτερ (Τζιμ Στάρτζες) γνωρίστηκαν πριν 20 χρόνια το βράδυ της αποφοίτησής τους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους -εκείνος δημοφιλές πλουσιόπαιδο, εκείνη αριστούχος ασχημόπαπο- αποφασίζουν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική και να παραμείνουν φίλοι. Μία φιλία που γιορτάζουν κάθε χρόνο, την ίδια μέρα – στις 15 Ιουλίου του 1988.
Οπου και να τους έχουν οδηγήσει οι ζωές τους, αυτή την μέρα συναντιούνται, διηγούνται τις εξελίξεις τους, αλληλοστηρίζονται.

Οι συγκυρίες θα τα φέρνουν έτσι τα πράγματα γι’αυτούς ώστε να μην μπορούν να στεριώσουν με τίποτα, καθώς όποτε συναντιούνται έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους.
Ίσες ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης σε μια αξέχαστη ιστορία για τον έρωτα, τη φιλία και το ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στις ζωές μας.

Παίζουν: Τζιμ Στέρτζες,Αν Χάθαγουεϊ,Πατρίσια Κλάρκσον,Ρέιφ Σπολ,Τζόντι Γουίτακερ.

*Ant1, Σάββατο 12/02 στις 00:30

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (2017) σκηνοθεσία Ματ Ριβς 

Περιπέτεια – O Σίζαρ και οι πίθηκοι αναγκάζονται να εμπλακούν σε μία φονική μάχη, έχοντας απέναντι τους ένα στρατό ανθρώπων που θέλει να τους εξοντώσει, υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη . Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο αδίστακτος συνταγματάρχης  σκοτώνει τον γιο και τη σύζυγο του Σίζαρ.

Ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί και για τις δικές του απώλειες και για το είδος του. Όταν το ταξίδι του θα τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη, που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη…

Παίζουν: Αντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ, Αμάια Μίλερ, Στιβ Ζαν, Τάι Όλσον.

*Star, Σάββατο 12/02 στις 01:00

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική  – Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Alpha, Σάββατο 12/02 στις 01:15