Έφτασε φορώντας μαύρο μπουφάν με κουκούλα – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας – Παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ο Λύτρας – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του – Η Πισπιρίγκου αρνήθηκε ότι σκότωσε την κόρη της
Πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια έρχεται αυτή την ώρα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών στη Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από συνθήκες, τις οποίες ερευνούν εις βάθος πλέον οι αρμόδιες αρχές.
Αρχικά οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών.
Αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια προκειμένου όπως εκτιμάται, να λάβει προθεσμία για την απολογία της. Η Πισπιρίγκου έφτασε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο.
Λίγο πριν τις 11:00 η Ρούλα Πισπιρίγκου, φορώντας μαύρο μπουφάν με κουκούλα, πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Δείτε το video:
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε στον Λύτρα ότι δολοφόνησε τη Τζωρτζίνα
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται μα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της υπόθεσης πως αποχωρεί από την υπεράσπισή της.
Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα:
«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.
Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.
Αποστολος Λυτρας»
Και μπορεί η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, να έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με κατηγορούμενη για το χαμό της την ίδια της τη μητέρα, οι έρευνες για το θάνατο των άλλων κοριτσιών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Να σημειωθεί ότι η Μαλένα ηλικίας 3,5 ετών πέθανε τον Απρίλιο του 2019 και η μόλις έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021.
Η άρνηση και η νύχτα στη ΓΑΔΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ στην αρχή, όταν δηλαδή προσήχθη από το σπίτι της στη Πάτρα έδειχνε άνετη και δήθεν πρόθυμη να συνδράμει των ερευνών, όταν της ανακοίνωσαν πως συλλαμβάνεται αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς.
Οι αξιωματικοί της ανακοίνωσαν ότι δεν θα απολογηθεί ούτε θα δώσει κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στο πλαίσιο των ερευνών αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Έτσι, οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο για να περάσει το βράδυ παρουσία δύο αστυνομικών που επιτηρούσαν την κάθε της κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί οπουδήποτε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει και πέρασε τη νύχτα αμίλητη. Οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και οι άλλοι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδος.
Είχε συνεργούς; – Δύο άτομα στο «κάδρο» των ερευνών
Όταν στις αρχές Μαρτίου, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών πληροφορήθηκαν ότι στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας βρέθηκε κεταμίνη, οι αναλυτές ξεκίνησαν μια πολυεπίπεδη έρευνα με κεντρικό πρόσωπο την 33χρονη μητέρα, φόντο τους θανάτους των δυο άλλων παιδιων και πιθανούς συνεργούς για να διαλευκάνουν πλήρως το μυστήριο της Πάτρας.
Γνώριζαν πως ό,τι είχε συμβεί, έγινε μια ώρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας και έτσι επικεντρώθηκαν στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων. Έτσι, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, δεν χρειάστηκε να μεταβεί στην Πάτρα, για καταθέσεις απο τους γιατρούς απο τα νοσοκομεία Καραμανδανειο και Πανεπιστημιακό του Ρίου της Αχαίας ενω μολις ενημερώθηκαν απο το Παίδων οτι η κεταμίνη δεν συμπεριλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα και την τελευταία ώρα στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν μόνο η μητέρα της, η υπόθεση «κλείδωσε».
Δολοφόνος είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ το μόνο που έμενε για να τεκμηριωθεί και επιστημονικά, ήταν η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στη μικρή.
Χθες, ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ράικος, τεκμηρίωσε μετά απο σειρά επαληθεύσεων, ότι η κεταμίνη ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή θανατηφόρα δόση που για ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα, ο θάνατος επέρχεται σε 5 έως 20 λεπτά.
Τα ερωτήματα που ζητούν πλέον απάντηση είναι πολλά.
Πρώτον: είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιριγκου; Στο κάδρο των ερευνων είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση. Για την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα των τριών παιδιών μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι η αστυνομία ψάχνει τυχόν εμπλοκή άλλων προσώπων.
Εν τω μεταξύ πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια για μια κατηγορία που τη θέλει να έχει διαπράξει ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, θα έρθει σήμερα στις 11:00 η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών στη Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από συνθήκες, τις οποίες ερευνούν εις βάθος πλέον οι αρμόδιες αρχές.
Ήδη, η 33χρονη μητέρα έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε χθες κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Την ίδια στιγμή, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή ενώ ήταν μόλις έξι μηνών.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήλθε αντιμέτωπη με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αφού πλέον στη μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα η ουσία κεταμίνη, η οποία είναι τοξική και χρησιμοποιείται για αναισθησία ζώων. Πλέον, έπειτα από τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ευρήματος τα «ηνία» της εισαγγελικής έρευνας ανέλαβε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και η 33χρονη μητέρα εντοπίστηκε χθες από τους αστυνομικούς στην Πάτρα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσήχθη στη ΓΑΔΑ.
Λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος έχοντας μελετήσει τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, προχωρούσε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την ανακρίτρια την έκδοση εντάλματος σε βάρος της νεαρής γυναίκας. Καταλυτικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση έπαιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι η τοξική ουσία που εντοπίστηκε στο παιδί ήταν σε μεγάλη ποσότητα καθώς και ότι οι γιατροί, οι οποίοι κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας, φέρονται να ανέφεραν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στην 9χρονη αυτή την ουσία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για έκδοση εντάλματος βασίστηκε στο σκεπτικό πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».
Δεύτερον: Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου; Μέσω διαδικτύου ή χρησιμοποίησε κάποια χάπια αντικαταθλιπτικά που ελάμβανε η ίδια ή μήπως ναρκωτικά που έχουν ως βάση τη συγκεκριμένη ουσία; Για τον λόγο αυτό το κινητό της τηλέφωνό κατασχέθηκε προκειμένου να γίνει φύλλο κλαι φτερό και να ανασυρθούν και αρχεία πουν έχουν διαγραφεί.
Τρίτον: Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα; Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού δηλαδή χορήγησε κάποια εισπνεόμενα στην 9xρονη κόρη της για να της «πάρει» τη ζωή;
Τέταρτον: Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ιριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη Ρούλα που προκάλεσε βίαιο θάνατο; Οι πλάκες με αίμα και ιστούς απο τα δυο παιδιά ειναι στα αρχεία της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας και θα εξεταστούν εκ νέου.