13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δεκατρείς ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Οδύσσεια» (1997) σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Μυθολογική περιπέτεια – Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του. Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Παίζουν: Έρικ Ρόμπερτς, Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

*Star, Παρασκευή 22/04, στις 21:00

«Η τρομερή Γκίλυ» (2015) σκηνοθεσία Στίφεν Χέρεκ

Κωμωδία – Έχει μείνει με περισσότερες οικογένειες απ’ ό,τι μπορεί να θυμηθεί και έχει καταφέρει να τις ξεγελάσει όλες.

Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να συμβιβαστεί με ξένους όταν εκεί έξω ίσως βρίσκεται η πραγματική της μητέρα, η όμορφη και εντυπωσιακή Κόρτνεϊ;

Παίζουν: Γκλεν Γκλόουζ, Κάθι Μπέιτς, Οκτάβια Σπένσερ, Σόφι Νελίς.

*SKAI, Παρασκευή 22/04, στις 21:00

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Mάικλ Μπογκοσιάν (Όσκαρ Άιζακ), ένας σπουδαστής ιατρικής γνωρίζει την δασκάλα χορού Άνα Κεσαριάν (Σαρλοτ λε Μπον) στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του 1914.

Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά εκείνος διστάζει να την διεκδικήσει για να μην συγκρουστεί με τον Κρις Μάγιερς, τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ (Κρίστιαν Μπέιλ), που είναι ο φίλος της.

Ο Κρις είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων και συγκεντρώνει ενοχοποιητικό υλικό. Ενώ βλέπει την υπόθεση να γιγαντώνεται μπροστά του, η αγαπημένη του Άνα αρχίζει να απομακρύνεται.

Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Παίζουν: Όσκαρ Αϊζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό.

*Alpha, Παρασκευή 22/04, στις 21:45

«Ο Υιός του Θεού» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Σπένσερ

Δραματική – Η ιστορία της ζωής του Ιησού από την ταπεινή γέννησή του μέσα μέχρι τις διδασκαλίες του, την σταύρωση και την τελική ανάσταση.

Παίζουν: Ντιόγκο Μοργκάντο,Ρόμα Ντάουνι, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Γκρεγκ Χικς.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 22/04, στις 22:00

«Ιωάννα της Λωραίνης» (1999) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Βιογραφική Δραματική Περιπέτεια – Στη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου, μια ασήμαντη κοπέλα από την επαρχία, αγράμματη αλλά γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια, ισχυρίζεται ότι ακούει τη φωνή Του Θεού: πως η ίδια θα μπορούσε να νικήσει τον δυνατότερο στρατό του κόσμου και να ελευθερώσει την πατρίδα της από την πολιτική και θρησκευτική αναταραχή.

Σύντομα θα τεθεί επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων που μάχονται κατά των Άγγλων και θα ελευθερώσει τη Ρεμς, όπου βασιλιάς στέφεται ο Κάρολος Ζ΄. Στη συνέχεια όμως προδίδεται από αυτόν, αιχμαλωτίζεται από τους εχθρούς της και καίγεται στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Μάλκοβιτς, Τσέκι Κάριο, Πασκάλ Γκρέγκορί, Βενσάν Κασέλ, Ραμπ Αφλεκ.

*SKAI, Παρασκευή 22/04, στις 23:00

«Jesus» (1999) σκηνοθεσία Ρότζερ Γιούνγκ

Βιογραφική Δραματική – Ένας χρονολογικός συνδυασμός των τεσσάρων Ευαγγελίων με την προσθήκη γεγονότων που δεν συναντάμε στην καινή Διαθήκη.
Εστιάζει στην ανθρώπινη πτυχή του Ιησού, εκφράζει συναισθήματα, κλαίει, χορεύει, παίζει με τους μαθητές του.
Αναδρομές από το ταξίδι στην Ιερουσαλήμ με τον Ιωάννη, οι καταστροφές που έγινα στο όνομά του κατά τον Μεσαίωνα αλλά και στη σύγχρονη εποχή και η παρουσία ενός Ρωμαίου αποκρυφιστή, ιστορικού που σχολιάζει τα γεγονότα.

Παίζουν: Τζέρεμι Σίστο, Ζακλίν Μπισέ, Γκάρι Όλντμαν, Ντέμπρα Μέσινγκ.

*Μακεδονία, Παρασκευή 22/04, στις 23:00

«Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο» (2012) σκηνοθεσία Γκάμπριελ Σάμπλοφ

Δραματική – Λίγες μέρες πριν την εκτέλεσή του στη Ρώμη, ο Απόστολος Πέτρος αναπολεί τον πολύτιμο χρόνο που μοιράστηκε με τον Ιησού, περιγράφοντας σε έναν από τους δεσμοφύλακές του τη ζωή, τη διδασκαλία και την απόλυτη θυσία του Δασκάλου του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Λόγκια, Μπρους Μαρτσιάνο, Λόρενς Φούλερ, Ράιαν Αλόζιο, Σάρα Πίκριλ, Ντέιβιντ Κάλαγουεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 22/04, στις 00:30

«Risen» (2016) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Περιπέτεια – Ο Τζόζεφ Φάινς είναι ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός και ο Τομ Φέλτον είναι ο Λούκιος ο υπασπιστής του.

Η αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τον Πόντιο Πιλάτο είναι να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού, που εδώ υποδύεται ο Κλιφ Κέρτις, μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.

Παίζουν: Τομ Φέλτον, Τζόζεφ Φάινς, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο.

*Mega, Παρασκευή 22/04, στις 00:30

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Παρασκευή 22/04, στις 00:45

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν:  Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Star, Παρασκευή 22/04, στις 01:00

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Μακεδονία, Παρασκευή 22/04, στις 01:00

«Μαρία Μαγδαληνή» (2018) σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Βιογραφικό δράμα – Η Μαρία Μαγδαληνή είναι μια νεαρή γυναίκα που αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής και, αψηφώντας τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού το Ναζωραίο.
Σύντομα, η Μαρία βρίσκει τη θέση της μέσα στο κίνημα και το πνευματικό της ταξίδι την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σ αυτό.

Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Χοακίν Φίνιξ, Τσιουετέλ Ετζιόφορ, Ταχάρ Ραχίμ, Αριάν Λαμπέντ.

*Ant1, Παρασκευή 22/04, στις 01:00

«Βασιλιάς Ληρ» (2018 σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Εϊρ

Δραματική Φαντασίας – Σε ένα ιδιαίτερα στρατικοποιημένο Λονδίνο του 21ου αιώνα, ο 80χρονος Βασιλιάς Ληρ είναι ένας μεγαλομανής μονάρχης και νάρκισσος πατέρας που αποφασίζει να μοιράσει ανορθόδοξα το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια: όποια αποδείξει ότι τον αγαπάει περισσότερο, θα πάρει και το μεγαλύτερο κομμάτι. Τόσο το βασίλειο, όσο και η οικογένεια, παραδίδονται στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Έμα Τόμπσον, Έμιλι Γουάτσον, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Κρίστοφερ Έκλεστον, Τζιμ Κάρτερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 22/04, στις 01:15