8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Η Αρπαγή 3» (2015) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Τρόμου  – Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Open, Δευτέρα 16/05 στις 21:00

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

Παίζουν: Έλεν Μπάρκιν, Αλ Πατσίνο, Τζον Γκούντμαν, Μάικλ Ρούκερ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 16/05 στις 21:00

«Η Νηπιαγωγός» (2018) σκηνοθεσία Σάρα Κολάντζελο 

Δραματική – H Λίζα Σπινέλι είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Staten Island. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.

Παίζουν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Πάρκερ Σέβακ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/05 στις 22:00

«Ο Βαρώνος του Αρκάνσας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Ντιούκ

Θρίλερ – O Κάιλ και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ, τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Βινς Βον, Τζον Μάλκοβιτς, Κλαρκ Ντιούκ.

*Alpha, Δευτέρα 16/05 στις 22:40

«Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – 1971, έρημος της Νεβάδα. Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ και με συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο (Μπενίσιο ντελ Τόρο) υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας Βέγκας.

Εκεί ο Ντιούκ έχει αναλάβει να καλύψει δημοσιογραφικά για το περιοδικό του, έναν αγώνα με μοτοσυκλέτες.

Στη διαδρομή θα πάρουν μαζί τους έναν νεαρό που κάνει ωτοστοπ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ο οποίος όταν διαπιστώνει ότι έχουν πάρει ναρκωτικά κατεβαίνει από το αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να φτάσουν στο Λας Βέγκας πριν ο νεαρός τους καταδώσει στην αστυνομία ο Ντιούκ και ο Γκόνζο ξεκινούν μια γρήγορη, οργισμένη και ασταμάτητη κούρσα, μέσα από φώτα Neon, σουρεαλιστικά τοπία και ένα συνονθύλευμα από τρελούς χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Χελμοντ, Μαρκ Χαρμον, Τιμ Θομερσον.

*Μακεδονία, Δευτέρα 16/05 στις 23:15

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον , Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Open, Δευτέρα 16/05 στις 23:30

«Ο Επιζών» (2015) σκηνοθεσία Ντίτο Μοντιέλ

Πολεμικό δράμα – Σε μια άγρια μετααποκαλυπτική Αμερική, ο Αμερικανός Πεζοναύτης Γκάμπριελ Ντράμερ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ίχνη του αποξενωμένου γιου του Τζόναθαν και της συζύγου του Νάταλι. Μαζί με τον καλύτερο του φίλο, έναν σκληροτράχηλο πεζοναύτη με φονικά ένστικτα, θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν πληροφορίες από έναν επιζώντα ο οποίος διαθέτει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια του Γκάμπριελ. Καθώς επιστρέφουμε στο παρελθόν, το παζλ της ζωής του Γκάμπριελ ξετυλίγεται και ταυτόχρονα μας οδηγεί στην αρχή του πολέμου που κατέστρεψε τη χώρα.

Παίζουν: Σάια Λεμπάφ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κέιτ Μάρα, Τόρι Κίτλς.

*Alpha, Δευτέρα 16/05 στις 01:30

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Πολεμική – Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Παίζουν:  Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ.

*Star, Δευτέρα 16/05 στις 02:15