13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«The Matrix» (2003) σκηνοθεσία των αδερφών Γουατσόφσκι

Δράσης Επιστημονικής Φαντασίας – Ενώ οι μηχανές ετοιμάζονται να εισβάλουν στην πόλη Ζάιον, τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπινου είδους, ο Νίο επιχειρεί να φτάσει στην πηγή του Μάτριξ, για να πείσει ότι ο κοινός εχθρός τους είναι ο πράκτορας Σμιθ, ένα πρόγραμμα που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί με αφανισμό τα πάντα.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Κυριακή 22/05 στις 21:00

«Ξύπνα Βασίλη» (1969) σκηνοθεσία Δαλιανίδης Γιάννης

Κωμωδία – Ο Βασίλης, ο οποίος διακατέχεται από συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαπληκτίζεται συνεχώς με τον αριστερό συνάδελφό του. Στην Αθήνα έρχονται η μάνα και η αδερφή του, η οποία επίσης είναι αριστερή. Ο Βασίλης αρχίζει και ανησυχεί. Όταν η αδελφή θα ερωτευτεί τον ομοϊδεάτη της συνάδελφο του συντηρητικού αδελφού της και θα τον παντρευτεί, οι αντιρρήσεις του Βασίλη κορυφώνονται. Θα απολυθεί επειδή ζήτησε αύξηση και θα αρνηθεί για πρώτη φορά να αγοράσει το λαχνό, ο οποίος θα δώσει μια περιουσία στον συνάδελφό του. Ο Βασίλης θα χάσει τα λογικά του και θα νοσηλευτεί σε κλινική. Παίρνοντας εξιτήριο, θα διαπιστώσει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι, με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει μεταβληθεί σε αυτό που ακριβώς απεχθανόταν παλιά.

Παίζουν: Ζαφειρίου Ελένη, Χριστοφορίδης Περικλής, Μαυρόπουλος Άγγελος, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Κωνσταντίνου Γιώργος, Κεδρακάς Νάσος, Αλεξανδράκης Αλέκος, Κούκης Δημήτρης, Δοξαράς Χρήστος, Στυλιανού Κόκκα, Φρυδάτη Εύα, Γούναρη Ανθή, Ναθαναήλ Έλενα, Καββαδία Τασσώ, Μιχαλακόπουλος Γιώργος κ.α.

*Star, Κυριακή 22/05 στις 21:00

«Ακαδημία Πλάτωνος» (2009) σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος

Ελληνική ταινία – Ένας 50χρονος ψιλικατζής σε μία λαϊκή συνοικία της Αθήνας, ο οποίος ζει με την 70χρονη μητέρα του Χαρίκελια (Τιτίκα Σαριγούλη) που πάσχει από άνοια.
Ο Σταύρος δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια – κάθεται στο μπαλκόνι και περιμένει να ξημερώσει. Αγαπάει τη γυναίκα του, αλλά εκείνη τον έχει εγκαταλείψει και ζει λίγο παρακάτω, με κάποιον άλλο.

Κάθε πρωί σηκώνει τα ρολά, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί μερικές καρέκλες στις οποίες θα περάσει το υπόλοιπο της ημέρας μαζί με τους φίλους του.
Αυτοί είναι οι διπλανοί μαγαζάτορες, συνομήλικοί του, των οποίων αγαπημένη ασχολία είναι να μετράνε πόσοι Ασιάτες εργάζονται στο απέναντι γιαπί και τα μαγαζιά.

Την περιφρούρηση αυτής της ρουτίνας αναλαμβάνει ο Πατριώτης, ο σκύλος ενός φίλου, πρόθυμος να γαυγίσει όποιον Αλβανό πλησιάσει, ενόσω η μητέρα του Σταύρου λαγοκοιμάται ήσυχα στην πολυθρόνα της.
Από το πουθενά εμφανίζεται ένας Αλβανός μπογιατζής και χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού του. Ονομάζεται Μαρενγκλέν (Αναστάσης Κοζντινε), από το Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν και με το που τον αντικρίζει η μητέρα του αναγνωρίζει στο πρόσωπό του το παιδί που εγκατέλειψε στην Αλβανία όταν έφυγε επί Χότζα και αρχίζει να μιλάει ζωηρά στα αλβανικά, ξυπνώντας από τον λήθαργό της.

Ο Σταύρος ζει έναν εφιάλτη. .Δεν είχε ιδέα για το παρελθόν της οικογένειάς του και φυσικά φρικάρει στην ιδέα της αλβανικής του καταγωγής.
Η ξενοφοβία του χτυπάει κόκκινο, αλλά, μετά τις πρώτες του προσπάθειες να διώξει τον Μαρενγκλέν, δεν μπορεί να αντισταθεί στο γεγονός πως η κυρία Χαρίκλεια ζούσε και ανέπνεε για να δει το χαμένο της παιδί.
Και τώρα έχει επιστρέψει ορεξάτη από το τούνελ της παραίτησης της.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Αναστά Κοζντινέ, Τιτίκα Σαριγκούλη, Γιώργος Σουξές, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Παναγιώτης Σταματάκης

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/05 στις 22:00

«Wanted» (2008) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτωφ

Αστυνομική Δράσης ΦαντασίαςΥποδεχθείτε ένα νέο υπερήρωα, τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον, ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή! Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα, άνευρα και ο ίδιος αποτελούσε την απόλυτη προσωποποίηση της αποτυχίας.

Όταν όμως συναντά τη σέξι και δυναμική Φοξ, ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό τον Σλόαν. Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται.

Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία, που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα μάθει πως το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε πάντα η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς Μακ Αβόι, Τέρενς Σταμπ.

*Star, Κυριακή 22/05 στις 22:50

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Αστυνομική, δράσης – Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον. Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Ant1, Κυριακή 22/05 στις 23:00

«Ημέρες Εκδίκησης» (2016) σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Δράσης – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο άνεργος μηχανικός Στάνλεϊ Χιλ και επιστρέφει σπίτι του μετά από συνέντευξη για εργασία στην Καλιφόρνια. Η Βίβιαν (Ρεμπέκα ντε Μορνέ), η σύζυγος του τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο και οι δυο τους πάνε να γιορτάσουν με ένα δείπνο. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια, όταν τρεις κακοποιοί τούς επιτίθενται στο πάρκινγκ.

Ο ένας, χτυπάει τον Στάνλεϊ στο κεφάλι και ένας δεύτερος μαχαιρώνει τη Βίβιαν στο στήθος. Η γυναίκα θα πεθάνει επιτόπου στην αγκαλιά του άντρα της. Όταν η αστυνομία καλεί τον Στάνλεϊ για αναγνώριση, ο δολοφόνος αφήνεται ελεύθερος με περίεργες δικαιολογίες από τους υπεύθυνους αστυνομικούς.

Ο γεμάτος ενοχές Στάνλεϊ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να απονείμει δικαιοσύνη. Ζητά τη βοήθεια του Ντένις (Κρίστοφερ Μελονι) πρώην συναδέλφου του στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι ο φόνος δεν ήταν τυχαίο γεγονός..

Παίζουν: Κρίστοφερ Μελόνι, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, Αμάντα Σκαλ, Σαμ Τράμελ, Τζον Τραβόλτα.

*Open, Κυριακή 22/05 στις 23:45

«Ελεύθερο Θέμα» (2018) σε σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη

Δράμα – Η Ίρις, καθηγήτρια σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση ελεύθερου θέματος, με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι εικοσάχρονοι φοιτητές ενθουσιάζονται με την ιδέα της ελεύθερης επιλογής και δημιουργούν ένα «εργαστήριο φαντασίας» χωρίς περιορισμούς. Την αρχή κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρίσκει τυχαία το κινητό της Ίριδας και βασίζει την εργασία του στη ζωή της. Η επιλογή του ελεύθερου θέματος ως άσκηση, αλλά και ως πρόταση έρευνας, εξετάζει τα αμφίβολα όρια της ατομικής ελευθερίας στις σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες.

Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Laurent Sauvage, Αντώνης Καρυστινός, Λάζαρος Γεωργακό-πουλος, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πάνος Κούγιας, Μάρθα Λαμπίρη, Ιωάννα Μούσουρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ναταλία Ρήγα.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/05 στις 00:10

«Κατά λάθος έρωτας» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο Ράσελ

Κομεντί Ρομαντική – Η Άλις, μια σερβιτόρα σε μικρή πόλη της επαρχίας, δέχεται κατά λάθος ένα… καρφί μέσα στο κεφάλι της. Το γεγονός, όμως, ότι δεν έχει ιατρική ασφάλεια, δεν βοηθά στην αφαίρεση του καρφιού, αφήνοντάς την έτσι μετέωρη σε μια κατάσταση με απρόβλεπτη συμπεριφορά και ερωτική διάθεση.

Αυτό θα την οδηγήσει στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για αυτού του είδους τις ασθένειες, φέρνοντάς τη στο δρόμο ενός υποψήφιου βουλευτή. Ο έρωτάς της για τον Χάουαρντ Μπέρντγουελ θα είναι κεραυνοβόλος. Την ίδια στιγμή, ο Χάουαρντ, χωρίς να έχει ιδέα για όλα αυτά, αποφασίζει να τη βοηθήσει…

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Κάθριν Κίνερ, Τζέιμς Μάρσντεν, Τρέισι Μόργκαν, Πολ Ρούμπενς, Κερτ Φούλερ, Τζέιμς Μπρόλιν.

*Alpha, Κυριακή 22/05 στις 01:00

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δραματική – Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του Maersk Alabama, ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Σαλάλαχ στο Ομάν, με διαταγή να πλεύσει μέσω του Κόλπου του Άντεν στη Μομπάσα, γύρω από το Κέρας της Αφρικής.

Έχοντας γνώση για πειρατική δραστηριότητα στα παράλια της Σομαλίας, ο καπετάνιος δίνει διαταγή για αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιεί ασκήσεις κινδύνου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Κάθριν Κίνερ, Φεϊζάλ Αχμέντ, Μάικλ Σέρνους, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Ant1, Κυριακή 22/05 στις 01:15

«Θανάσιμη Καταδίωξη» (2002) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Η ζωή του πυροσβέστη Γκόρντον Μπρούερ παίρνει δραματική τροπή όταν η σύζυγος και το παιδί του σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Περίνι, τον επονομαζόμενο «Λύκο», γνωστό τρομοκράτη με «έδρα» του την Κολομβία. Καθώς όμως ο καιρός περνά και οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να τον συλλάβουν, ο Μπρούερ αποφασίζει να αγνοήσει τις συμβουλές του Πίτερ Μπραντ, πράκτορα της CIA, και να ταξιδέψει μέχρι τις ζούγκλες της Κολομβίας για να βρει τον Περίνι και να πάρει την εκδίκησή του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ηλίας Κοτέας, Φρανσέσκα Νέρι, Κλιφ Κέρτις, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζον Τορτούρο, Νατάλια Τράβεν.

*Star, Κυριακή 22/05 στις 01:00

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*SKAI, Κυριακή 22/05 στις 01:45

«Σκοτεινά Κίνητρα» (2017) σκηνοθεσία Τέρι Ίνγκραμ

Δραματική Μυστηρίου – Ενώ η Χέιλι Ντιν συμφωνεί να βοηθήσει την Παμ να πουλήσει την ιδιοκτησία των γονιών της, μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν και προκαλούν εντύπωση.

Μια φίλη της εξαφανίζεται χωρίς να πει λέξη, ο φίλος της Παμ παθαίνει ατύχημα και ο σύντροφος της Χέιλι αρρωσταίνει βαριά.

Η Χέιλι πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές της ως πρώην εισαγγελέας και να διαπιστώσει εάν αυτά τα γεγονότα συνδέονται.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Μάθιου Μακόλ, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις.

*Mega, Κυριακή 22/05 στις 02:20

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Μπρόλιν, Σον Πεν.

*Open, Κυριακή 22/05 στις 02:30