Η τεράστια σημασία των διακοπών στη ζωή μας!

Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν διακοπές όσο συχνά θα έπρεπε. Αυτό όμως είναι πολύ κακό για πολλούς και διάφορους λόγους.

  1. Οι διακοπές προστατεύουν την υγεία μας.

Όταν ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, δηλαδή όταν “ξαναφορτίζουμε” τις μπαταρίες μας, αποφορτίζουμε τον οργανισμό μας από το καθημερινό άγχος. Αυτό, δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας.

  1. Οι διακοπές βοηθούν την συνολική μας ευζωία.

Μία έρευνα ανακάλυψε ότι 3 μέρες μετά τις διακοπές, οι άνθρωποι γκρίνιαζαν λιγότερο, είχαν καλύτερη διάθεση και καλύτερη ποιότητα ύπνου, σε σύγκριση με την προ διακοπών κατάστασή τους. Αυτή η θετική επίδραση των διακοπών, διατηρήθηκε τουλάχιστον για 5 εβδομάδες, ειδικά σε αυτούς που απόλαυσαν πιο πολύ τις διακοπές τους και είχαν περισσότερο προσωπικό χρόνο.

  1. Οι διακοπές δυναμώνουν τους δεσμούς μας.

Το να περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας με αυτούς που αγαπάμε, δυναμώνει τις σχέσεις μας. Μας βοηθά να απολαύσουμε περισσότερο τις όμορφες στιγμές και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το άγχος και την ένταση των κακών στιγμών. Μια έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας της Αριζόνα, ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνά διακοπές είναι πιο ευτυχισμένες στο γάμο τους.

  1. Οι διακοπές, μας προστατεύουν από την υπερκόπωση, είτε σωματική, είτε ψυχολογική.

Οι εργαζόμενοι που κάνουν συστηματικά διακοπές, είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν υπερκόπωση και άρα είναι πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί, σε σχέση με αυτούς που δεν κάνουν διακοπές.

  1. Οι διακοπές ενισχύουν τη δημιουργικότητα!

Οι ξεκούραστες και όμορφες διακοπές, μας βοηθούν να ξαναβρούμε τον αληθινό μας εαυτό και να νιώσουμε ξανά στα καλύτερά μας.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι διακοπές, μας αναζωογονούν και μας δίνουν νέα δύναμη. Μπορεί στις μέρες μας να μην έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε διακοπές, αλλά ακόμα και μερικές μέρες σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας.

Καλές διακοπές!

tsemperlidou