7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μεγάλη Μέρα» (2014) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Δραματική – Την ημέρα της τελικής επιλογής παικτών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα αμερικανικού ράγκμπι, ο γενικός μάνατζερ των Cleveland Browns, Σόνι Γουίβερ (Κέβιν Κόσνερ), έχει μια μοναδική ευκαιρία να σώσει το άθλημα στην πόλη του, με την επιλογή του καλύτερου παίκτη της αγοράς.

Πρέπει στιγμιαία να αποφασίσει το τι μπορεί να θυσιάσει αποζητώντας το τέλειο, καθώς τα όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Μια ημέρα που τα όνειρα εκατοντάδων νεαρών να γίνουν επαγγελματίες είτε πραγματοποιούνται, είτε σωριάζονται.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Ντένις Λιρι, Έλεν Μπερνστιν, Τομ Γουέλιγκ, Φρανκ Λαντζέλα, Σαμ Έλιοτ.

*Open, Δευτέρα 11/7 στις 21:00

«Δώδεκα Δυνατοί» (2018) σκηνοθεσία Νικολάι Φούγκλσιγκ

Πολεμική περιπέτεια –  Ο Λοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Ξηράς, Μιτς Νέλσον, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της μετακόμισης μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο νέο τους σπίτι. Το ημερολόγιο δείχνει 11 Σεπτεμβρίου. Το τηλεφώνημα, όμως, που θα δεχτεί ξαφνικά, αλλάζει το πρόγραμμά του δραματικά: το αμερικανικό έδαφος δέχεται επίθεση και ο ίδιος καλείται σε μια αποστολή που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων οριστικά και αμετάκλητα.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Ελσα Πατακί.

*Star, Δευτέρα 11/7 στις 22:00

«EUFORIA» (2018) σκηνοθεσία Βαλέρια Γκολίνο 

Δραματική – O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις.
Ο αδελφός του, Έτορε, είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν.
Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή, σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά.
Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον.

Παίζουν: Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Βαλέριο Μαστραντρέα, Ιζαμπέλα Φεράρι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 11/7 στις 22:00

«Next» (2007) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Περιπέτεια, δράσης –  Ο Κρις Tζόνσον είναι ένας χαρισματικός ταχυδακτυλουργός. Ιδιαιτερότητά του: μπορεί να «βλέπει» κάθε στιγμή τι θα συμβεί στα επόμενα 2 λεπτά, μέσα στο μέλλον. Εκμεταλλεύεται αυτό του το ταλέντο διατηρώντας χαμηλό προφίλ για να μην γίνει στόχος. Η τακτοποιημένη και ρουτινιάρικη ζωή του, όμως, αλλάζει όταν γνωρίζει την όμορφη Λιζ. Την ερωτεύεται και ανακαλύπτει πως, ειδικά για εκείνη, μπορεί να βλέπει όλο το μέλλον της, αλλά και να το αλλάζει, παρεμβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο παρόν της. Ενώ συμβαίνουν αυτά, τρομοκράτες ετοιμάζονται να ρίξουν πυρηνικά στο Λος Άντζελες. Μια πράκτορας του FBI που ανακαλύπτει το ταλέντο του Κρις, ζητάει τη βοήθειά του για να τους εντοπίσει. Και καθώς εντέλει πείθεται και οι τρομοκράτες τον βρίσκουν διαρκώς ανάμεσα στα πόδια τους, απαγάγουν την Λιζ για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζούλιαν Μουρ, Τζέσικα Μπίελ.

*SKAI, Δευτέρα 11/7 στις 23:00

«Χαμένος Παράδεισος» (2014) σκηνοθεσία Αντρέα Ντι Στέφανο

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του.

Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα, όλα μοιάζουν σαν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα.

Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της, τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους πάντες γύρω του.

Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φονικά δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί.

Παίζουν: Μπενίσιο Ντελ Τόρο Τζος Χάτσερσον Κάρλος Μπαρδέμ Κλαούντια Τράισακ

*Open, Δευτέρα 11/7 στις 23:15

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Δευτέρα 11/7 στις 23:40

«S.W.A.T. 3: Κατάσταση Πολιορκίας» (2017) σκηνοθεσία Τόνι Τζίλιο

Δράσης Περιπέτεια – Η 3η από τη σειρά ταινιών δράσης S.W.A.T.

Η εισβολή της ειδικής ομάδας S.W.A.T. σε μία παραθαλάσσια αποθήκη προκειμένου να κατασχεθεί ένα φορτίο ναρκωτικών, καταλήγει σε αναμέτρηση ανάμεσα στην ειδική ομάδα S.W.A.T. και ένα καρτέλ ναρκωτικών καταλήγει σε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Αρκετοί από τους πράκτορες της DEA καθώς και ένα μέλος της S. W. A. T πέφτουν νεκροί.

Όταν ανοίγουν το ύποπτο κοντέινερ, ο πράκτορας Τράβις Χολ ανακαλύπτει έναν μυστηριώδη αλυσοδεμένο κρατούμενο.

Λίγο μετά, το αρχηγείο της ομάδας γίνεται στόχος επιθέσεων από ομάδες που επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τον κρατούμενο, και ο Τράβις καταλαβαίνει από το τατουάζ στην πλάτη του πως είναι ο θρυλικός μυστικός πράκτορας “Σκόρπιον”.

Κατά τη διαδικασία μετακίνησής του, καταλαβαίνουν ότι ένας εσωτερικός πράκτορας συνεργάζεται με τους τρομοκράτες.
O πόλεμος για το ποια πλευρά θα κρατήσει τον Σκόρπιον και τα μυστικά που γνωρίζει στα χέρια της, μόλις ξεκίνησε.

Παίζουν: Σαμ Τζέγκερ, Άντριαν Παλίκι, Μάικλ Τζέι Γουάιτ.

*Mega, Δευτέρα 11/7 στις 02:10