7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Καρδιές στην Ατλαντίδα» (2001) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου – Με αφορμή του θανάτου ενός φίλου από τα παιδικά του χρόνια, ο μεσήλικας πλέον, Μπόμπι Γκάρφιλντ αναγκάζεται να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε. Η επιστροφή του θα ξυπνήσει τις αναμνήσεις από το καλοκαίρι του 1960, ένα καλοκαίρι που άλλαξε τη ζωή του.

Μέσα από τις μνήμες του, μεταφερόμαστε στο 1960, τότε που ο, εντεκάχρονος Μπόμπι, θα ζήσει το τελευταίο καλοκαίρι της αθωότητάς του.

Η άφιξη ενός παράξενου ανθρώπου με υπερφυσικά χαρίσματα, του Τεντ Μπρότιγκαν, νοικάρη του πρώτου ορόφου του σπιτιού που ο Μπόμπι ζει με την αυτάρεσκη μητέρα του, θα του σημαδέψει τη ζωή ανεξίτηλα. Μέσα από τη γνωριμία του με τον Τεντ, ο μικρός Μπόμπι θα βρει τη δύναμη να οραματιστεί, για πρώτη φορά τη δυνατότητα της αγάπης και της φιλίας και θα βυθιστεί σε ένα μαγικό κόσμο, όπου θα ακούσει να αναδύεται μια γλυκιά μουσική, αυτή της περιπέτειας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Ντέιβιντ Μορς, Άντον Γιέλτσιν, Χόουπ Ντέιβις, Μίκα Μπούρεμ

*Open, Πέμπτη 14/07, στις 21:00

«Τζέιμς Μποντ: Το Αύριο Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (1998) σκηνοθεσία Ρότζερ Σπότισγουντ

Κατασκοπική περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ και μια Κινέζα συνάδελφός του θα αποτρέψουν τα σχέδια ενός βαρόνου των μίντια να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στην Άπω Ανατολή, για να έχει την αποκλειστικότητα της τηλεοπτικής μετάδοσής του.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τζόναθαν Πράις, Τέρι Χάτσερ, Μισέλ Γιέο, Τζούντι Ντεντς, Τζον Ντον Μπέικερ

*Star, Πέμπτη 14/07, στις 22:00

«Έρωτας στα Τυφλά» (2015) σκηνοθεσία Κλοβίς Κορνιγιάκ 

Ρομαντική κομεντί – Ένας τοίχος που στέκει ανάμεσα στα συναισθήματα και την κοινή ζωή των δύο πρωταγωνιστών καθ` όλη τη διάρκεια του φιλμ, γίνεται θρύψαλα για να δώσει ένα happy-ending σε μια φρέσκια και χιουμοριστική ιστορία αγάπης.

Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία.
Από την άλλη μεριά, μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες.
Ανάμεσά τους μια λεπτή μεσοτοιχία που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση.
Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο.

Παίζουν: Κλοβίς Κορνιγιάκ, Μελανί Μπερνιέ, Φιλίπ Ντουκέσν, Λιλού Φολί .

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 14/07, στις 22:00

«Διπλός Κίνδυνος» (1999) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Περιπέτεια – Η ήσυχη ζωή της Λίμπι Πάρσονς (Άσλει Τζαντ) ανατρέπεται όταν κατά τη διάρκεια ενός ιστιοπλοϊκού σαββατοκύριακου συλλαμβάνεται για τον δολοφονία του συζύγου της. Η ίδια δεν θυμάται τίποτε, όμως τα στοιχεία τη ενοχοποιούν και καταλήγει στη φυλακή.

Για να μην περάσει η επιμέλεια του γιου της στην πολιτεία, ζητά από την καλύτερή της φίλη Άτζι (Αναμπελ Γκις) να υιοθετήσει τον 5χρονο γιο της. Ενώ βρίσκεται ακόμη στη φυλακή χάνει τα ίχνη του γιου της και της Άντζι. Δύο συγκρατούμενες της Λίμπι, τη βοηθούν να τους εντοπίσει και μαθαίνει ότι ζουν στο Σαν Φραντσίσκο μαζί με σύζυγό της , ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του…

Έξι χρόνια αργότερα η Λίμπι βγαίνει με αναστολή και αποφασίζει να βρει τον γιο της. Τώρα πια γνωρίζει ότι μπορεί να σκοτώσει τον άνδρα της χωρίς να δικαστεί ξανά αφού θεωρείται ήδη νεκρός.
Το μόνο εμπόδιο στο δρόμο της προς την οικογένειά της είναι ο υπεύθυνος αστυνόμος για την αναστολή της, ο Τρέιβις Λίμαν (Τόμι Λι Τζόουνς). Ο άνθρωπος αυτός δεν ανέχεται την παραμικρή παραβίαση των κανόνων και είναι ήδη στο κατόπι της, για να εντοπίσει και να συλλάβει την φυγάδα.

Παίζουν:  Άσλι Τζαντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μπρους Γκρίνγουντ, Αναμπεθ Γκις.

*SKAI, Πέμπτη 14/07, στις 23:00

«Oldboy» (2003) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ

Κορεατική – Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια, αγνοώντας την αιτία. Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, αναζητά σε ημιπαράφρονα κατάσταση τους δεσμώτες του, όμως ο άγνωστος δήμιός του συνεχίζει να ελέγχει τη ζωή του, κάνοντάς τον μια μαριονέτα σ’ ένα μακιαβελικό σχέδιο εκδίκησης.

Παίζουν: Μιν-σικ Τσόι, Γου-τζιν Λι, Χάιε-τζονγκ Κανγκ.

*Open, Πέμπτη 14/07, στις 23:15

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Γιώργος Κριμιζάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Πέμπτη 14/07, στις 23:40

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δραματική Μυστηρίου – Η Τζούλιαν Μουρ είναι η Τέλι Παρέτα, έχει πέσει σε κατάθλιψη και αγωνίζεται να ξεπεράσει τη θλίψη από την απώλεια του 8χρονου γιου της σε ένα αεροπορικό ατύχημα.
Καθώς βυθίζεται στον πόνο, η μόνη λύση που μοιάζει να τη βοηθά είναι να καταφύγει σε ψυχιατρική βοήθεια.
Σύντομα όμως αντιμετωπίζει κάτι εντελώς παράλογο. Όλα όσα γνώριζε, ότι πίστεψε και ότι αγάπησε, απλά δεν υπήρξαν…

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος και ο σύζυγός της προσπαθούν να την πείσουν ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της!

Συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις και σε πλήρη άρνηση, δεν δέχεται αυτά που της λένε και αποφασίζει να αποδείξει ότι έχει δίκιο.
Ξεκινά να ψάχνει αποδείξεις ότι ο γιος της πραγματικά υπήρξε και στην πορεία θα γνωρίσει έναν πατέρα (Ντομινικ Γουέστ) με παρόμοια εμπειρία.

Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κάποιο τους παρακολουθούν και ο σκοπός τους δεν είναι να τους βοηθήσουν ….

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Πέμπτη 14/07, στις 01:10