11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αποχαιρέτα τον Αύγουστο με μία από τις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, αλλά μερικοί τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να απαθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Τετάρτη 31/08 στις 21:00

«Μάτα Χάρι, Η Θρυλική Κατάσκοπος» (2017) σκηνοθεσία Σούζαν Γουλφ, Μακιέλ Αμόρισον

Ντοκιμαντέρ – Στο απόγειο της δόξας της, οι εξωτικοί χοροί της Μάτα Χάρι γέμιζαν θέατρα σε όλη την Ευρώπη ενώ η φωτογραφία της κοσμούσε το εξώφυλλο της Vogue.
Και όμως 10 χρόνια αργότερα, το 1917 οι Γάλλοι την έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία ότι δρούσε ως κατάσκοπος της Γερμανίας στη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μαργκαρίτα Ζέλε γεννήθηκε το 1876 στο Leeuwarden της Ολλανδίας. Η προσωπικότητά της ήταν έντονη και ξεχωριστή ενώ η συμπεριφορά της χαρισματική ακόμη και ως παιδί. Ντυνόταν πάντα διαφορετικά.

Ως γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα και ανεξάρτητη, η Μάτα Χάρι αγωνίστηκε να επιτύχει τη σεξουαλική ελευθερία, την καλλιτεχνική έκφραση και την απελευθέρωση από τους περιορισμούς της συμβατικής κοινωνίας. Στο τέλος το πλήρωσε ακριβά με τη ζωή της.

Έγγραφα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα αμφισβητούν την ενοχή της και αποκαλύπτουν εκπληκτικές αλήθειες για τη ζωή της. Επιστολές που ήρθαν στο φως, δίνουν γνήσια φωνή στους αγώνες της ως κακοποιημένη σύζυγο και ρίχνουν νέο φως στον ρόλο της ως μητέρα.

Ήταν όντως μία επικίνδυνη κατάσκοπος που η τόλμη και ο ερωτισμός της απειλούσαν τη τάξη ή μήπως ήταν θύμα ενός κλίματος επίρριψης ευθυνών και απελπισίας, καθώς ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχιζόταν;

Πόσα από αυτά που γνωρίζουμε για εκείνη είναι μύθοι; Καινούργια έγγραφα αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αλήθειες για τη ζωή της.

Παίζουν: Γκιόργκι Αμπραμισβίλι, Γιαβι Μπάκερ, Νικ Μποερσεν.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 31/08 στις 21:00

«Μαζί ή Τίποτα» (2017) σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν

Δραματικό θρίλερ – Από το πουθενά, η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο, κουρδικής καταγωγής, σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση.
Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Όμως, η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία περιπλέκει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της.
Ο Ντανίλο, δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους.
Η απόφαση του δικαστηρίου φέρνει την Κάτια στα άκρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: Απαιτεί δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Σάμια Σανκρίν, Νούμαν Ακάρ. Σε ρόλο έκπληξη βρίσκουμε και τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 31/08 στις 22:00

«Παλεύοντας με την Οικογένειά μου» (2019) σκηνοθεσία Στήβεν Μερτσαντ

Αθλητική Βιογραφική Κομεντί – Η ταινία Παλεύοντας με την Οικογένειά μου (Fighting with My Family) βασίζεται στην ιστορία της Σαράγια Πέιτζ Μπέβις, η οποία κατάφερε να γίνει στα 21 της, η νεότερη συμμετέχουσα που κερδίζει τίτλο στον αμερικάνικο θεσμό WWE.

Γεννημένοι σε μια δεμένη οικογένεια παλαιστών, η Πέιτζ και ο αδελφός της, Ζακ, εκστασιάζονται όταν κερδίζουν τη μία και μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στο WWE.

Όταν η Πέιτζ περνάει τα προκριματικά αλλά ο αδερφός της, Ζακ, μένει εκτός, πρέπει να αφήσει την οικογένειά της και να αντιμετωπίσει αυτό τον καινούργιο, ανελέητο κόσμο μόνη της.

Τώρα, η Πέιτζ προσπαθεί να αποδείξει πως αυτό που την κάνει διαφορετική, είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να την κάνει διάσημη.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Λένα Χάντλεϊ, Βινς Βον, Πέιτζ, Φλόρενς Πίου, Νικ Φροστ.

*Ant1, Τετάρτη 31/08 στις 22:00

«Ένας Καλός Ψεύτης» (2019) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον 

Δραματική Μυστηρίου – Ο Ρόι Κόρτνεϊ (Ίαν ΜακΚέλεν), ένας επαγγελματίας απατεώνας, έχει βάλει στο μάτι τον επόμενο στόχο του: τη χήρα Μπέτι ΜακΛις (Έλεν Μίρεν) με τεράστια περιουσία στη διάθεση της. Και ο Ρόι σκοπεύει να πάρει ό,τι της ανήκει.
Από την πρώτη τους συνάντηση, ο Ρόι αρχίζει να βομβαρδίζει την Μπέτι με τα δοκιμασμένα κόλπα του και η Μπέτι, που μοιάζει γοητευμένη, παρασύρεται.

Αλλά αυτή τη φορά, αυτό που ξεκίνησε σαν μια ακόμα κομπίνα κλιμακώνεται σε ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού όπου παίζονται όλα για όλα. Αποκαλύψεις ενός δόλου πιο σκοτεινού τους οδηγούν σε ένα ναρκοπέδιο κινδύνου, ίντριγκας και προδοσίας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράσελ Τόβι, Ίαν Μακέλεν, Τζιμ Κάρτερ.

*Star, Τετάρτη 31/08 στις 22:00

«Οι Χήρες» (2018) σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν

Δραματική – Από τον βραβευμένο με Όσκαρ® σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») και τη συν-σεναριογράφο και κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»), έρχεται ένα ιλιγγιώδες, σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά: «Οι Χήρες» είναι η ιστορία για τέσσερις γυναίκες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα (η βραβευμένη με Όσκαρ® Βαϊόλα Ντέιβις), η Άλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Παίζουν: Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λιαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ Λούκας Χαας, Βάιολα Ντέιβις.

*Open, Τετάρτη 31/08 στις 23:00

«Βασικός Ύποπτος» (2018) σκηνοθεσία Σάιμον Κάιζερ

Αστυνομική Μυστηρίου – O Έβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς) είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν (Μίνι Ντράιβερ) και τα δύο παιδιά τους.

Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας (Οντέγια Ρας).

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ (Πιρς Μπρόσναν) αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν.

Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εντωμεταξύ, ο Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα (Αλεξάντρα Σιπ) με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη ή το επόμενο θύμα του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Αλεξάντρα Σιπ, Κλαρκ Γκρεγκ, Οντίγια Ρας.

*Skai, Τετάρτη 31/08 στις 23:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος!» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Τετάρτη 31/08 στις 23:40

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν:  Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Skai, Τετάρτη 31/08 στις 02:00

«xXx: Ο απόλυτος πράκτορας 2» (2005) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Περιπέτεια – Ο Ντάριους Στόουν (Άις Κιουμπ), είναι ένας κατάδικος με πάθος για την έντονη δράση. Το ποινικό του μητρώο είναι το αδύναμο σημείο του και είναι ήδη αρκετά “βρωμικο”. Αυτή η λεπτομέρεια και η αγάπη του για τα επικίνδυνα αθλήματα τον κάνουν ιδανικό υποψήφιο για να γίνει ο νέος μυστικός πράκτορας για το πρόγραμμα «ΧΧΧ»!

Ο βετεράνος Γκίμπονς (Σάμιουελ Τζάκσον) θα τον μετατρέψει γρήγορα στον απόλυτο πράκτορα.
Η αποστολή που τον περιμένει είναι να προλάβει να ξεσκεπάσει τη συνομωσία του διεφθαρμένου πολιτικού και τωρινού υπουργού εξωτερικών Τζόρτζ Ντέκερτ (Γουίλιαμ Νταφόε) και ενός πρώην στρατηγού που σκοπεύει να καταλάβει τον Λευκό Οίκο! Μόνο ο απόλυτος πράκτορας θα μπορέσει να τον αντιμετωπίσει…

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άις Κιούμπ, Πίτερ Στράους.

*Mega, Τετάρτη 31/08 στις 02:00

«Doomsday» (2008) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης – Βρισκόμαστε στην μελλοντική Σκωτία η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω ενός θανατηφόρου ιού, αφού θεωρείται ο τόπος προέλευσης του ιού, που έγινε αιτία να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι.
Όταν χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν για το Νότο ελπίζοντας να βρουν θεραπεία στη Βρετανία, η εκεί Κυβέρνηση αποφάσισε να τους απομονώσει μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Το Φρούριο που χτίστηκε λειτουργεί παράλληλα σαν τείχος εξοπλισμένο με όπλα τελευταίας τεχνολογίας ώστε να αποτρέπει τις απόπειρες απόδρασης. Όσοι προσπάθησαν να αποδράσουν βρήκαν άμεσο θάνατο, αφού τους εκτελούν εν ψυχρώ.

35 χρόνια μετά και ενώ η έξαρση μίας νέας πανδημίας απειλεί τη Βόρεια Βρετανία, η κυβέρνηση αποκαλύπτει το επτασφράγιστο μυστικό ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες στην Σκωτία, το οποίο επιβεβαιώνουν και δορυφορικές λήψεις.

Αποφασίζουν να στείλουν μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων στην αποκλεισμένη περιοχή της Σκωτίας προκειμένου να βρουν τη θεραπεία.
Η κοινωνία που θα αντικρύσουν τους φέρνει αντιμέτωπους με τους θεραπευμένους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται όσους βρίσκονται έξω από το τείχος ως «μολυσμένους» και επικίνδυνους.

Παίζουν: Ρόνα Μίτρα, Μπόμπ Χόσκινς, Αλεξάντερ Σίντλινγκ, Λι-Αν Λίμπενμπέργκ, Μάλκομ Μακντάουελ, Μπένεντικτ Κάρβερ, Πολ Χιτ.

*Star, Τετάρτη 31/08 στις 02:15